У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Маркетингове дослідження: стратегія виходу фірми на зовнішній ринок

План

Вступ

РОЗДІЛ 1. ОСОБЛИВОСТІ ТА СТАДІЇ ПРОЦЕСУ МІЖНАРОДНОГО МАРКЕТИНГОВОГО ДОСЛДІЖЕННЯ

РОЗДІЛ ІІ СТРАТЕГІЯ ВИХОДУ ФІРМИ НА ЗОВНІШНІЙ РИНОК

2.1. Стратегія виходу фірми «Флорія» на зовнішній ринок.

Висновок

Список використаної літератури

Вступ

Міжнародне маркетингове дослідження — це система збору, обробки, аналізу та прогнозування даних, необхідних для прийняття рішень у маркетинговій діяльності.

Метою міжнародного маркетингового дослідження є зменшення ризику від прийняття рішень стосовно міжнародної активності фірми.

Для визначення якості інформації використовуються такі критерії: релевантність (змістовна значущість, інформація стосовно тільки конкретного об'єкта чи проблеми дослідження); точність (недвозначність, можливість чіткої диференціації); надійність (гарантія правильності, відсутність помилок); зрозумілість; актуальність (своєчасність представлення, швидкість отримання); гнучкість (можливість охарактеризувати різні аспекти об'єкта дослідження); кількість (повнота, достатність для прийняття управлінського рішення).

Проведення міжнародного маркетингового дослідження необхідно для прийняття рішень з таких питань:

сегментація світового чи зарубіжного ринку, її необхідність,
критерії та умови успішної сегментації; вибір ринку, країни для розвитку міжнародної діяльності; обгрунтування стратегії виходу на зарубіжний ринок (експортування, спільне підприємництво чи пряме інвестування); обгрунтування елементів міжнародного маркетингового комплексу (товарної та цінової стратегії, каналів розподілу, системи просування); розробка міжнародної маркетингової стратегії; створення міжнародного маркетингового плану.

РОЗДІЛ 1. ОСОБЛИВОСТІ ТА СТАДІЇ ПРОЦЕСУ МІЖНАРОДНОГО МАРКЕТИНГОВОГО ДОСЛІДЖЕННЯ

Якщо зовнішня і внутрішня інформація, яка систематично накопичується у МІС за допомогою моніторингу ринку, виявляється недостатньою, виникає потреба у проведенні спеціальних досліджень різних маркетингових проблем.

Процес маркетингового дослідження проходить у декілька етапів, які схематично зображені на рис. 1.

Рис. 1. Процес маркетингового дослідження.

На першому етапі необхідно визначити предмет дослідження і сформулювати його цілі, які мають бути чітко окреслені й реальні.

Цілі дослідження бувають:*

пошуковими, тобто передбачати збирання певних попередніх даних, на підставі яких можна виробити гіпотезу; *

описовими, тобто передбачати опис певної проблеми (явища);*

експериментальними, тобто передбачати перевірку гіпотези про певний при-чинно-наслідковий зв'язок між досліджуваними явищами.

Маркетингова інформація, що її збирають у процесі дослідження, буває двох видів:

вторинна, яку вже було зібрано раніше для іншої мети; первинна, яку збирають уперше для досягнення конкретної мети даного дослідження.

Дослідження переважно починають із збирання вторинної інформації. Цей етап називають „кабінетними" дослідженнями. Вторинну інформацію можна збирати із внутрішніх і зовнішніх джерел.

Джерела внутрішньої вторинної інформації:—

фінансова і статистична звітність підприємства;—

дані про збут щодо товарів і ринків;—

рахунки клієнтів;—

дані попередніх досліджень тощо.

Джерела зовнішньої вторинної інформації: *

видання державних установ, зокрема довідники, статистичні огляди;*

періодика, книжки; *

комерційна інформація, яку продають комерційні дослідницькі фірми.

Вторинна інформація має певні позитивні й негативні властивості, які наведено в таблиці 1.

Таблиця 1.

Характеристики вторинної інформації

Переваги | Недоліки*

низька ціна*

доступність*

оперативність одержання*

можливість зіставити дані з різних джерел

* наявність даних, які іноді не можна отримати самостійно* | неповнота даних*

негарантована надійність інформації з деяких джерел*

можлива наявність застарілих даних*

можлива суперечливість даних із різних джерел*

методологія збирання і оброблення

даних часто невідома

Особливості міжнародного маркетингового дослідження:

Велике поле дослідження. Технічні труднощі збору інформації: повна відсутність інформації, ненадійна статистична інформація, обмеження на доступ до інформації, мовні труднощі (переклад, діалекти), поведінка респондентів. Висока вартість досліджень. Труднощі порівнянь та пояснень. Проблеми розробки рекомендацій.

Розділ 2. Стратегія виходу фірми «Флорія» на зовнішній ринок

2.1. Стратегія виходу фірми «Флорія» на зовнішній ринок.

ПП ”Флорія” було створено в 2001 році. В мальовничому містечку Коломия. Коломия –чарівний куточок природного ландшафту Прикарпаття, важливий духовний , культурно-мистецький, торгівельний і господарський центр краю з багатою і славною історією , що і сьогодні приваблює дослідників та митців із всієї України та зарубіжжя.

Економічно-господарський комплекс міста змінює свої орієнтації на розвиток малого та середнього підприємства , підприємств переробної , харчової та легкої промисловості з виробництва товарів повсякденного вжитку.

Коломия, як і Прикарпаття загалом, в найближчій перспективі розвиватиметься як відпочинкова, туристична зона. Саме це і визначатиме розвиток її економіки. Приваблюючими для туристів зі всього світу є вже сьогодні унікальні за колекціями Музей народного мистецтва Гуцульщини і Покуття, музей писанки, оновлений історико-культурний центр міста, наявність обладнаного за європейськими стандартами і зручностями готелю “Писанка”.

Коломийщина –своєрідний, неповторний куточок української землі, в якому злилися воєдино Покуття і Гуцульщина, який породив, викохав та благословив людей , що причетні до боротьби за незалежність, державність, національну свідомість та самобутність українців. Коломийщина розташована на південному сході Івано-Франківської області. Завдяки неоднорідності свого рельєфу-це один із наймальовничіших теренів України , який розкинувся на площі 1026 кв.м.

В урочищі Княждвір знаходиться унікальний Тисовий заповідник, який займає 208 гектарів і є найбільшим у Європі.

Сьогодні в районі, де впроваджуються нові форми господарювання в аграрно-промисловому комплексі, селянин став повновладним господарем землі, розвивається приватне підприємництво, туризм, народні промисли. Надра району багаті на природний газ, нафту, сірку, торф, джерела мінеральної води. Тут проживає понад 106 тис. Жителів, 99,5% з яких-українці.Є також росіяни , поляки, білоруси й представники інших національностей.

Земні надра та вигідне стратегічне розташування району повинні зацікавити потенційних інвесторів, які побачать тут не тільки виробничі, культурні та бюджетні організації, але й висококваліфіковані кадри.

Збільшення потужностей підприємства проходило таким чином:

2005 рік –900 тисяч продукції;

2006рік-1090 продукції;

2007рік – близько 1350 продукції.

Приватне підприємство створено шляхом об’єднання майна співвласників, придбаного за рахунок особистих майнових сертифікатів, власних коштів та персоніфікованого майна організацій орендарів. Приватне підприємство було створене з метою підвищення зацікавленості його працівників у кінцевих результатах праці, в максималізації доходу працівників шляхом перетворення їх у співвласників засобів виробництва і отримання доходу від його вкладу у майні приватного підприємства. Предметом діяльності ДП


Сторінки: 1 2 3 4