У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зміст

Вступ

Активізація діяльності туристичної сфери забезпечується наявністю розвиненої індустрії туризму, створенням ринку туристичних послуг.

Основний ринковий продукт у туризмі – тури – спеціально розроблені програми в комплексі з системою заходів для її реалізації.

Розробка туру є основою діяльності туристського підприємства. Це найбільш трудомістка робота, що потребує певних навичок та професіоналізму.

Метою даної роботи є висвітлення особливостей проведення туру «Дніпровськими козацькими шляхами».

Об’єкт дослідження: туристична фірма «Амелія» та її діяльність.

Предмет дослідження – сукупність особливостей діяльності туристичної фірми, зокрема, розробка туристичного маршруту.

Відповідно завданнями роботи є:

Охарактеризувати діяльність туристського підприємства «Амелія»;

Охарактеризувати особливості розробки туристичного маршруту;

Проаналізувати ефективність та конкурентноздатність цього туру.

1. Загальна характеристика туристського підприємства

1.1. Базова характеристика туристського підприємства

Туристичну фірму "Амелія" було засновано в 1999 році (Ліцензія Державної туристичної адміністрації АВ 158075, дійсна до 03.11.2011). Туристична фірма влаштовує для своїх клієнтів індивідуальні та групові тури практично у всі країни світу, займається прийомом й обслуговуванням іноземних туристів та делегацій на території України, надає комплексне обслуговування корпоративним клиєнтам.  Корпоративними клиєнтами туристичної фірми «Амелія» являються наступні всесвітньо відомі корпорації, як: “LG Electronics”, “Jansen Silag”, “Solvay Pharma”, “Sanofi Aventis”, “Souz Victan”, «Daikin”, оператор зв’язку “Life”, “Zentiva”,  “Egis”, Nokian Tires.

В структурі туристичної компанії «Амелія» працює Департамент прийому та обслуговування туристів в Україні. Департамент має прямі договора з багатьма готелями, як в Київі, так й по Україні; розробив цікаві маршрути вихідного дня, екскурсійні програми по Україні.

Департамент прийому туристичної компании «Амелія» має досвід прийому ділових закордонних делегацій, обслуговування міжнародних конференцій, що проводяться в Києві, приойму іноземних артистів, що приїздять в Київ на гастролі.

Всі співпрацівники відділу – висококваліфіковані спеціалісти, що мають багаторічний досвід роботи в туристичній галузі й володіють кількома іноземними мовами.

Спектр послуг:

- Бронювання готелів з урахуванням побажань клієнтів.

- Проведення екскурсійного обслуговування різними мовами.

- Організація прогулянок і подорожей Дніпром, круїзи по Чорному морю.

- Зустріч - проводжання в аеропорту «Бориспіль», VIP – обслуговування.

- Надання транспортного обслуговування з врахуванням бажань клиєнта.

- Організація ділових зустрічей з представниками міністерств різних галузей, великих компаній і підприємств.

- Комплексне обслуговування корпорацій.

- Організація семінарів і бізнес – форумів.

Якість курортів, шкіл та готелів, що включено в програми туристичної фірми, перевірено безпосередньо спеціалістами.

Туристична фірма «Амелія» працює через и.

Туристична фірма «Амелія» є членом міжнародних туристичних асоціацій та організацій, таких як PATA (1999г) (Азіатська асоціація туристичних фірм), ASTA (1999г.) (Американська асоціація туристичних фірм) та IATA (2000г.).

1.2. Структура управління туристським підприємством

Організаційна структура управління на фірмі "Амелія" є лінійною. Фірма має свого генерального директора, який здійснює загальне керівництво і розробляє загальну стратегію фірми.

Заступник генерального директора здійснює керівництво над менеджерами, маркетингову діяльність, рекламну політику. Розробляє туристичні операції, маршрути по Україні.

Менеджер з міжнародного туризму веде роботу по плануванню і здійсненню туристичних подорожей на основі договорів з туроператорами і розробляє та організовує закордонні тури.

Головний бухгалтер здійснює контроль за роботою фірми. До головного бухгалтера стікається інформація про наявність та рух коштів і здійсненні різних фінансових та господарських операцій. Головний бухгалтер відповідає за належне документальне оформлення всіх фінансових операцій, веде бухгалтерську документацію, здійснює контроль за прибутками та збитками фірми, своєчасно нараховує та перераховує податки до бюджету, подає бухгалтерську, податкову та статистичну звітність.

Секретар фірми приймає всю інформацію, яка стосується фірми, передає керівнику, а також у всі підрозділи фірми, веде документацію, відповідає на всі телефонні дзвінки, надає первинну інформацію клієнтам.

Також на фірмі працює турагенти, які розповсюджують рекламу, рекламують фірму «Амелія» на різних підприємствах та запрошують клієнтів.

Інноваційна діяльність підприємства: інноваційна діяльність на підприємстві не ведеться. В інвестиційних планах фірми присутні пропозиції щодо впровадження нових видів туристичних послуг.

Вартість туристичної путівки на фірмі «Амелія» включає в себе такі статті:

- вартість проїзду;

- вартість харчування;

- вартість проживання;

- вартість трансферу;

- вартість екскурсійної програми

- вартість оформлення візи;

- вартість страхового полісу

Ціна туристичної путівки більше собівартості на величину витрат і прибутку фірми.

Доля готельного обслуговування від загальної вартості путівки складає 70%. Цей елемент є змінним і залежить від коливання цін на види послуг, а також від сезонної градації, географічної зони розташування готелю, виду і класу обслуговування, договірних комерційних умов між туристичною фірмою і адміністрацією готелю.

Посадова інструкція – це документ, що регламентує виробничий процес кожного працівника. Зазвичай включає короткий виклад основних обов'язків, повноважень і необхідних навиків, що відносяться до конкретної посади в організації. (додатки)

2. Теоретичні основи розробки нового туристичного продукту

2.1. Розробка ідеї туру

Тур - програма, яка призначена задовольнити мету подорожі туриста, і комплекс заходів по її реалізації, який включає надання послуг гостинності, додаткових послуг з організації дозвілля тощо. Таким чином, тур на ринку послуг виступає продуктом ринкової діяльності суб'єктів туристичного ринку.

Тури розрізняються за мотивацією, напрямком, видами та формами, характером споживання, способами долання маршруту та схемою маршруту, іншими параметрами.

Розробку ідеї турпродукту умовно розділяються на наступні етапи:

а) маркетингові дослідження;

б) генералізація інформації відповідно до обмежень по туру;

в) вибір схеми маршруту та засобів його долання;

г) забезпечення комплексу гостинності;

д) обрахунки собівартості та продажної ціни туру відповідно до обмежень (сезон, термін, строки, транспортні засоби, додаткові послуги тощо);

е) розробка організаційно-технічних заходів щодо впровадження туру;

ж) маркетинг нового турпродукту.

Розробка ідеї туру є складним завданням, яке потребує володіння значною інформацією з ресурсного забезпечення, з розвитку матеріально-технічної бази туризму, знання кон'юнктури попиту та пропозиції на відповідних ринках, співпраці з суб'єктами ринкової діяльності.

Діяльність туроператорів реалізується по багатьох напрямках (як в географічному, так і


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8