У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Туристична фірма "Гальф - тур" – один з найбільший туроператорів України - була заснована в 1994 году групою професіоналів туристичного бізнес у, що працювали в ньому не менше 10 років

Зміст

Вступ

Туризм - сфера господарського комплексу, що забезпечує десяту частину світового валового продукту. Ця галузь розвивається швидкими темпами і в найближчі роки може стати найбільш важливим сектором підприємницької діяльності.

Прогнози експертів Всесвітньої туристичної організації щодо розвитку туризму у світі повною мірою стосуються й України. Адже вона має надзвичайно вигідне географічне та геополітичне розташування, розвинену транспортну мережу, володіє значними природно-рекреаційними та історико-культурними ресурсами, населена працелюбним і гостинним народом. Забезпечити належ-ну віддачу від цього потужного потенціалу, використати його в інтересах активного відпочинку та оздоровлення можна лише за умови чіткої організації туристичної діяльності, зміцнення існуючої та створення нової матеріально-технічної бази, залучення досвідчених і кваліфікованих кадрів, тобто за умови правильної організації та ефективного управління туризмом.

Туристичний бізнес приваблює підприємців невеликим стар-товим капіталом, швидким терміном його окупності, постійним зростанням попиту на туристичні послуги, високим рівнем рентабельност. Знання основ туристичної діяльності має надзви-чайно важливе значення при підготовці працівників турис-тичної сфери, підвищенні професійного рівня, вивченні світової економіки та економіки України.

Туризм на початку XXI століття характеризується як один із видів економічної діяльності, що стрімко і динамічно розвиваєть-ся, випереджаючи за темпами зростання доходів нафтовидобуток і автомобілебудування.

1. Загальна характеристика туристського підприємства

1.1. Базова характеристика туристського підприємства

Туристична фірма "Гальф - тур" – один з найбільший туроператорів України - була заснована в 1994 році (свідоцтво за № 04820625) групою професіоналів туристичного бізнесу, що працювали в ньому не менше 10 років. На даний момент Туристична фірма "Гальф - тур" - це розвинута мережа представництв, працюючих в Київі та основних ділових і курортних центрах України, яка відправляє своїх клієнтів відпочивати в більше, ніж сорок країн світу цілий рік. Напрямки діяльності туристичної фірми:

Виїзний туризм (групові та індивідуальні тури на курорти Середземномор’я, в столиці Європи, на гірськолижні курорти, і по екзотичним напрямкам).

Освіта за кордоном (загальні мовні курси, екзаменаційні курси, спеціальні курси, канікулярні курси для дітей, середня освіта, вища освіта).

Дитячий туризм. Відпочинок на Кримському півострові й за кордоном для дітей та підлітків.

Спецтури. Спортивні, pелігійні, лікувальні, бізнес - тури, індивідуальні.

В’їзний туризм (відпочинок та екскурсійні програми по Україні, організація конференцій, вивчення російської, української мов).

Продаж та бронювання авіаквитків (Туристична фірма «Гальф - тур» - член Міжнародної асоціації авіаперевізників IATA).

Продаж квитків на чартерні рейси.

Якість курортів, шкіл та готелів, що включено в програми туристичної фірми, перевірено безпосередньо спеціалістами. Таким чином, клієнти туристичної фірми будуть задоволені рівнем обслуговування.

Туристична фірма «Гальф - тур» працює через и, а також через турагентів, що заключили с Туристичною фірмою "Гальф - тур" агентські угоди.

1.2. Структура управління туристським підприємством

Організаційна структура управління на фірмі "Гальф - тур" розроблялась зверху вниз. Таким чином, послідовність дій керівника підприємства Туристичної фірми «Гальф – тур» була така:

1. Здійснив розподіл організації на широкі блоки по горизонталі, які відповідають найважливішим напрямам діяльності по організації стратегії.

2. Встановив співвідношення повноважень різних посад.

3. Визначив службові обов’язки як сукупність визначених задач і функцій та доручив їх виконання конкретним особам.

Тобто організаційна структура Туристичної фірми «Гальф – тур» є лінійною. Фірма має свого генерального директора, який здійснює загальне керівництво і розробляє загальну стратегію фірми.

Заступник генерального директора здійснює керівництво над менеджерами, а також здійснює маркетингову діяльність, рекламну політику. Розробляє туристичні операції, маршрути по Україні.

Менеджер з міжнародного туризму веде роботу по плануванню і здійсненню туристичних подорожей на основі договорів з туроператорами і розробляє та організовує свої закордонні тури. На початку кожного сезону на основі даних про попит та зміст ринку, що надаються відділом маркетингу, розробляє план набору групи по різним направленням. Веде роботу по формуванню груп, підбирає керівників, гідів, перекладачів, надає необхідну інформацію, списки груп при візовому оформленні і страхуванню.

Головний бухгалтер здійснює контроль за роботою фірми. До головного бухгалтера стікається інформація про наявність та рух cpnxnbhu коштів і здійсненні різних фінансових та господарських операцій. Головний бухгалтер відповідає за належне документальне оформлення всіх фінансових операцій, веде бухгалтерську документацію, здійснює контроль за прибутками та збитками фірми, своєчасно нараховує та перераховує податки до бюджету, подає бухгалтерську, податкову та статистичну звітність.

Секретар фірми приймає всю інформацію, яка стосується фірми, передає керівнику, а також у всі підрозділи фірми, веде документацію, відповідає на всі телефонні дзвінки, надає первинну інформацію клієнтам.

Також на фірмі працює турагенти, які розповсюджують рекламу, рекламують фірму "Каштан" на різних підприємствах та запрошують клієнтів.

1. Генеральний директор здійснюєзагальне керівництво фірмою, визначає стратегію та тактику управління фірмою, принципи функціонування фірми, її прибутковість та рентабельність.

2. Заступник директора здійснює керівництво менеджерами, укладає договори з туристичними операторами, здійснює розробку туристичних маршрутів, пошук клієнтів.

3. Головний бухгалтер відповідає за ведення бухгалтерського обліку та здійснює контроль за фінансово-майновим станом підприємства.

Дослідження ефективності управління підприємством за основними видами діяльності:

Виробнича діяльність підприємства: послуги, що надаються фірмою "Каштан" обґрунтовані різними потребами населення в них.

Інноваційна діяльність підприємства: інноваційна діяльність на підприємстві не ведеться. В інвестиційних планах фірми присутні пропозиції щодо впровадження нових видів туристичних послуг.

Економічна діяльність підприємства.

Вартість туристичної путівки на фірмі "Гальф - тур" включає в себе такі статті:

- вартість проїзду;

- вартість харчування;

- вартість проживання;

- вартість трансферу;

- вартість екскурсійної програми

- вартість оформлення візи;

- вартість страхового полісу

Ціна туристичної


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14