У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Туризм є не лише джерелом пізнавання світу, але й великим прибутковим бізнесом. На нещодавній конференції американсько-українських бізнесменів у Нью-Йорку обговорювалися нові можливості для розвитку туризму в Україні після помаранчевої революції.

Загальна інформація про туризм та подорожі в Україні          

Туристичний рух в Україні має давні історичні традиції. Після набуття Україною (1991 рік) незалежності, туристичний рух, і особливо його приватний сектор, почав активно розвиватись.           

Багаточисленні , що виникли в останнє десятиліття на Україні, в силу своїх професійних можливостей, пропонують, особливо іноземному клієнту, практично повний перелік послуг, що їх надають зарубіжні партнери.
          Протягом 2000 року зареєстровано 11,2 млн. відвідань України іноземцями (що на 5,6 % більше ніж в минулому році). З них 4,4 млн. туристичних поїздок (приріст 4,1 %) та 6,8 млн. одноденних поїздок (приріст 6,2 %). За схемою розрахунків, рекомендованою ВТО, іноземні відвідувачі залишили 2,2 млрд. доларів США протягом свого перебування в Україні у 2000 році.
          Туризм та підприємництво, пов'язане з ним, як то подорожі та, відповідно, готельно-ресторанний бізнес, транспортні послуги та туристичні виставки тощо, в Україні помірно розвинений.
          За 2000 рік туристичні підприємства, та санаторно-курортні заклади України, загальною кількістю 5744 одиниці, реалізували власних послуг на суму 2,28 млрд. грн., що дорівнює 1,32% у ВВП України та 3,3 % по статті "виробництво послуг". Приріст сукупного обсягу реалізації по відношенню до попереднього року становив 17,1 %. В структурі платіжного балансу України 2000 року, за підрахунками НБУ, експорт послуг по статті "Подорожі" становить 10 %, імпорт - 15 %. За останні п'ять років кількість відвідань України іноземними громадянами збільшилась у 2,2 рази, а кількість іноземних туристів, в цьому числі виросла на 19 %. За цей же період в платіжному балансі України частка експорту послуг по статті "Подорожі" виросла з 7 % до 10 %.          

Найбільше іноземців цікавлять міста Київ, Львів, Одесу та інші. Серед регіонів - Крим та Карпатський регіон.
          Розвиток туристичного руху в Україні потребує значних капіталовкеладень, тому актуальним для України є залучення іноземного капіталу під           

Прорекламована туристична діяльність суб'ектів туристичного бізнесу України пропонує тури, практично, в усі країни світу. Туристичні путівки, наприклад в Чеську Республіку, можна придбати в українському чи чеському туристичному агентстві.
          Туристичні агентства, які мають референцію (реєстрацію) в Міністерстві закордонних справ, можуть влаштовувати візи для своїх клієнтів. При цьому, до заяв про надання віз своїм клієнтам, їм необхідно додавати документ про оплату путівки та координати своїх партнерів у Чеській Республіці (туристичні агентства, готелі тощо).
          Туристичний рух в Україні організовує і проводить цілий ряд виставок, семінарів та конференцій та має цілий ряд своїх професійних періодичних видань.
          Для чеських громадян, які бажають відвідати Україну з метою туризму є необхідним отримати Таку візу можна отримати (виключно) за межами України в Консульстві Посольства України в Чеській Республіці (або іншій країні, з якою Україна має дипломатичні відносини).

Перелік документів для отримання візи з метою туризму.

Закордонний паспорт

3 фотографії розміром 3х4,5.

Заповнена та підписана анкета на візу з метою туризму (видає Консульський відділ Посольства України в Чеській Республіці).          

Візи для прохачів, яким не виповнилось 15 років, є безкоштовними. Для решти - вартість візи визначається консульськими установами та складає 1000 чеських крон (одноразова) та 1200 (дворазова). Оплата за візу провадиться в чеських кронах.

Проживання (умови та вартість)

Проживання іноземців, які приїхали з метою туризму, в разі якщо вони є клієнтами теристичних агентств та мають путівки, коментарів не потребує.

Для інших (так званих неорганізованих) туристів поселення можна здійснити в готелях, мотелях тощо. Як правило, практично, в кожному місті України надаються готельні послуги, і особливо приватним сектором.

Вартість проживання безперечно залежить від пори року, регіону, міста, комфортності тощо. Як правило проживання в м. Києві та регіонах України суттєво різниться. Безперечно, є розділ в оплаті за проживання для іноземців.

Вартість проживання, наприклад в м. Києві (на одну особу) може коливатись від 50 до 500 доларів США на добу. При цьому, нерідко, сніданок у вартість номеру не входить.

Проживання туристів можливе і в приватному секторі. При цьому вартість проживання, особливо в регіонах України, буде значно меншою.

Страхування (умови та вартість)

В Україні медичне страхування для громадянина України не є обов'язковим.Однак при відвідуванні України, іноземному туристу необхідно (і рекомендується) укласти договір страхування та мати з собою страховий поліс.

Іноземний турист може укласти договір медичного страхування і в країні постійного місця проживання (тобто на батьківщині).

В разі, якщо такого договору немає, іноземний турист (як правило при перетині Державного кордону України) укладає договір медичного страхування з представником Державної акцiонерної страхової компанiї "Укрiнмедстрах":

Тел.: (044)216-80-10 та (044)216-09-97 (цiлодобово)
E-mail:

Вiдповiдно до "Правил оформлення вiзових документiв для в'їзду в Україну", затверджених Постановою Кабiнету Мiнiстрiв України, однiєю з пiдстав для вiдмови iноземцю або особi без громадянства в оформленнi вiзи може бути "вiдсутнiсть страхового полiса, встановленого законодавством України зразка" (Державної акцiонерної страхової компанiї "Укрiнмедстрах").

У вiдповiдностi до дiючих договорiв громадянам Чеської Республіки пiд час перебування на територiї України у разi необхiдностi надається безплатна термінова медична допомога.          

Більш детальну інформацію про окремо взятий тур, готель, послуги, умови та віртість можна отримати безпосередньо на веб-сайтах туристичного руху України або заповнивши нашу

Користні сервери для туристичних агентств та туристів:      

Окремі видання туристичного руху:

* За даними статастики та туристичних агентств України

Про Основні напрями розвитку туризму в Україні


Сторінки: 1 2 3