У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Міністерство освіти і науки України

„Оцінка туристичного ринку країни-партнера на прикладі Німеччини”

В даний час індустрія туризму є однією з найбільших форм міжнародної торгівлі, що розвиваються досить динамічно. У останні 20 років середньорічні темпи росту числа приїжджих іноземних туристів у світі склали 5,1%, валютних надходжень - 14%. Відповідно до даних всесвітньої туристичної організації, у 2003 році у світі було зареєстровано 776 мільйонів приїжджих туристів, а надходження від міжнародного туризму досягло 572 мільярдів доларів (без обліку надходжень від міжнародного транспорту). У цілому об'єми валютних надходжень від туризму за період із 1950 по 2000 рік зросли в 149 раз.

Німеччина привертає туристів живописною долиною Рейну з безліччю середньовічних замків і монастирів, стародавньою культурою Баварії, живописним Шварцвальдом, спокійним Балтійським узбережжям і безліччю історичних пам'ятників. Південь країни славиться своїми чистими озерами і гірськими курортами передгір’я Альп, а також своїм виноробством, основні центри якого також розташовані в південних районах по долинах річок.

Актуальність теми полягає в необхідності дослідження туристичного ринку Німеччини, як перспективного напрямку співпраці, що дозволить підвищити обмін туристичними потоками між Україною та Німеччиною, які на даний час дуже незначні. Короткостроковий прогноз, складений в співпраці з Fundacion Premio Arce Мадридського політехнічного університету, показує зростання міжнародних прибуттів у світі в 2006 році на рівні 4-5%. За прогнозом, зростання буде на 1% менше ніж в 2005 році, але все таки вище за довгостроковий прогноз річних темпів зростання в 4,1%. Дана оцінка підтверджується добрим станом світової економіки і поліпшенням перспектив економіки євро зони. Розширення міжнародних зв`язків відкриває нові шляхи для просування національного туристичного продукту на світовому ринку, залучення до світового інформаційного простору, передового досвіду організації туристичної діяльності Німеччини. Українською стороною уже пропонується оформлення правонаступництва щодо Угоди про співробітництво в галузі туризму з досліджуваною державою.

Об’єкт та предмет дослідження курсової роботи є вивчення туристичного ринку Німеччини, сучасного стану туристичної галузі країни.

Основною метою курсової роботи є дослідження туристичного ринку Німеччини, включно з природно-рекреаційним та історико-культурним потенціалом країни.

Для досягнення мети ставимо перед собою наступні завдання:

Визначення закономірності геопросторової організації і розвиток туристичного ринку Росії.

Визначення стану туристичної індустрії Росії.

Проаналізувати динаміку розвитку туристичного процесу Росії.

Дослідити інфраструктуру туристичного ринку Росії.

Дослідити стратегічні напрямки розвитку співпраці Росії та України.

Хронологічні рамки XII-VIII століттях до н.е. – 2005 рік.

Географічні рамки – країна Німеччина.

Під час написання курсової роботи було використано наступні джерела: Любіцева О.О. „Ринок туристичних послуг”, джерела Інтернет, зокрема «Деловая Германия», Зимомря Микола „Німеччина та Україна”, „Німеччина” посібник з країнознавства. Всього використано 24 джерел.

Курсова робота складається із вступу, трьох основних розділів, висновку, списку використаних джерел та додатків.

Особливості туристичного районування Німеччини та його інфраструктура

Охарактеризуємо туристичне районування Німеччини (див. Додаток 2).

В першому туристичному районі Браднербургу туристичним центром є Берлін, що знаходить у центрі країни. Одне з найкрасивіших туристичних місць в околицях міста – Потсдам.

До Бременського туристичного району входить насамперед місто Бремен, що входить разом з р. Бремерхафен у федеральну землю Тягарів як окреме місто, лежить на берегах р. Везер і відомий як одне з якнайдавніших міст країни.

Третій район Гамбурський, тут розташований Гамбург, що лежить на берегах р. Ельба в 110 км. від місця її впадання її в Балтійське море. Це найбільший морський і четвертий по величині річковий порт Німеччини.

Четвертий туристичний район це Баварія - найбільша і сама відвідувана туристами Німеччини. Баварія вважається однією з кращих туристичних областей не тільки Німеччини, але і всієї Європи. Нюрнберг, друге за величиною місто Баварії, знаходиться в багатому лісами регіоні у р. Пегніц.

Наступний туристичний район Саксонія - земля в передгір'ях Рудних гір на південному сході країни. Краса ландшафту, химерні форми рельєфу, окультурені ліси і десятки живописних старовинних міст привертають в ці краї тисячі туристів. Лейпціг - найкрупніше місто Саксонії, місто ярмарків, найбільший центр видавничої справи і торгівлі. Нижня Саксонія, що займає північно-західну частину країни, - один з головних центрів туризму країни. Тут, на побережжі Північного моря, знаходиться безліч природних парків, великих ділянок пусток і боліт, живописні Східно-фризькі острови, а на півдні - красиві ландшафти.

Шостий район Тюрінгія, розташовано на стику найважливіших транспортних шляхів, тут відвіку розвивалися торгівля і ремесла, особливо виготовлення чудової оптики, знаменитої синьої фарби і зульска збройова справа. На початку XIX ст. Тюрінгія була духовним центром Німеччини і Європи - тут жили Мартін Лютер, Шиллер, Лист і Гете, народився Іоганн Себастьян Бах і процвітала освіта. Хоча столицею Тюрінгії є Ерфурт, велика частина туристів іде в місто Айзенах http://www.rajonka.de.

Туристичний район Баден-Вюртенберг знаходиться на південному заході країни, на межі з Францією. Оточений передгір'ями Шварцвальда і Швабських Альп, в розітнутому р. Неккар і багата лісом і мінеральними джерелами, ця земля давно вже є визнаним туристичним центром Німеччини. Столицею туристичного району є красиве старовинне місто Фрайбург, знаменитий своїм парком розваг "Європа Парк" - самим відвідуваним туристичним атракціоном Німеччини.

Майнц - столиця туристичного району Райнланд-Пфальц, що лежить на південному заході Німеччини, місто відоме ще за часів Римської імперії. Зараз цей крупний промисловий і культурний центр країни і туристичний центр району Райнланд-Пфальц. Кобленц, розташований в місці злиття Рейну і Мозеля, привертає гостей середньовічним центром старої частини міста, готичними церквами

Туристичний район північна Рейн-Вестфалія, що лежить на заході країни, є діловим і політичним центром країни, осередком ділового туризму. Туристичний


Сторінки: 1 2 3 4