У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Затверджую Узгоджено

Схема маршруту транспортної екскурсії

Технологічна карта екскурсії

Екскурсійно-пізнавальний молодіжний тур

Івано-Франківщиною

Тема екскурсії: Карпатський край.

Маршрут: м. Івано-Франківськ – м. Яремча – смт. Ворохта –

м. Коломия – м. Івано-Франківськ.

Тривалість: 3 дні 2 ночі.

Відстань (км.): 270 км.

Тип маршруту: кільцевий.

Сезонність: весна – осінь.

Кількість чоловік: 48.

Тур включає поїздку до живописних містечок у серці Карпат, катання верхи, обід з традиційних карпатських страв в колибі. Надзвичайні враження, приємні спогади, груди сповнені чистого гірського повітря. 3-денний тур для молоді передбачає екскурсійне відвідування природних та історико-архітектурних пам’яток Івано-Франківська, Яремчі, Ворохти та Коломиї.

День 1 – м. Івано-Франківськ.

Екскурсія по історико-архітектурних пам’ятках Івано-Франківська: Вірменська церква, Міська Ратуша, Кафедральний собор Св. Воскресіння, краєзнавчий музей, художній музей.

Поселення в 3* готель Надія м. Івано-Франківськ.

Івано–Франківський краєзнавчий музей

Краєзнавчий музей – найбільший провідний музей краю, який знаходиться в приміщенні міської ратуші на вулиці Галицькій, 4 а. Його було відкрито 11 травня 1940 року. Протягом десятиріч музей зростав, збагачувались фонди, які нині нараховують 150 тис. експонатів. Тут працюють відділи: минулої і сучасної історії, народного мистецтва та природничий. Особливу цінність мають археологічна колекція, нумізматична, народного прикладного мистецтва та природнича. Крім постійних експозицій музей щорічно організовує виставки, більшість з яких користуються широкою популярністю та підносить авторитет музею. Краєзнавчий музей – значний культурний та науковий центр.

Івано-Франківський художній музей

Музей знаходиться на площі Шептицького. Виставкова діяльність музею зосереджена на кількох характерних напрямах: показ пересувних тематичних колекцій з фондів Дирекції художніх виставок та музейних закладів України , персональні виставки ініційовані здебільшого місцевими авторами , виставки звіти художніх навчальних установ області, індивідуальні кураторські проекти та виставки публікації фондових збірок музею.

Вірменська церква та Кафедральний собор Святого Воскресіння
Вірменська церква (1762 р.), де в радянські часи в ній містився Музей релігії та атеїзму, тепер - Святопокровський собор Української автокефальної церкви. Тут збудована до 2000-лiття християнства елегантна ротонда з фонтаном i фігурою Діви Марії, а також споруда колишнього єзуїтського костелу (1763 р.), тепер більше знаний як кафедральний собор Святого Воскресіння УГКЦ . Туристи можуть не тільки оглянути ці унiкальнi споруди, але й побувати на службах Божих.

День 2 – м. Яремча – смт. Ворохта.

Екскурсія з оглядом водоспаду Пробій на р. Прут, Гуцульський ринок ,

Камінь Довбуша, тропа Довбуша, скелі, екскурсія з відвідуванням монастиря студитів, церкви Св. пророка Іллі.

Поселення в пансіон "Карпатські зорі."

Гуцульський ринок

Яремча славиться осередками народного декоративно-прикладного мистецтва і багатьох ремесел. Щоб переконатися у цьому, достатньо заглянути на сувенірний базар біля водоспаду «Пробій» . Очі ваблять чудові різьблені вироби, церковні атрибути з місцевої деревини (з сухою різьбою та інкрустовані кольоровим металом, перламутром, тонованим деревом, бісером тощо). Барвистий гуцульський одяг і взуття, килими, верети, ліжники, різноманітні тарелі, касетки, гуцульські диво-писанки, вишиті і ткані рушники і багато інших речей — це засвідчує високу побутову культуру, збереження традицій та оригінальний гуцульський смак.

Камінь Довбуша, скелі Довбуша

Праворуч від шосейної дороги на Ворохту височить масивний камінь, у назві якого народ увіковічив пам’ять про славного опришка О.Довбуша. Цей камінь, як твердить легенда, прикотив сюди Довбуш і на острах панам в його вершок з усієї сили ввігнав лезо срібного топірця. Стежка, що повертає від каменя Довбуша ліворуч, веде до печери Довбуша. За переказами, у цій печері Довбуш замурував «на чорний день» скарби, в ній він переховувався від переслідування, часто відпочивав. Печера неглибока, з кількома виходами. Унікальною пам’яткою природи і скельної архітектури є знамениті Скелі Довбуша, що представляють собою унікальну систему скель, в яких давніми галичанами обладнано фортецю. На скелях проводились зйомки кількох історичних кінострічок. Останнім часом скелі стали місцем паломництва туристів та альпіністів.

 

День 3 – м. Коломия.

Екскурсія: коломийський музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського, музей “Писанка”, музей історії міста.

Музей Гуцульщини
Одне з найдавніших поселень Івано-Франківської області – місто Коломия, яке до 1939 року було другим після Львова центром культурно-громадського життя Галичини. У 1926 році тут відкрито музей Гуцульщини – на сьогодні це одне із найстаріших сховищ декоративно-прикладного мистецтва Прикарпаття. Його навіть занесли до Королівської Енциклопедії Великобританії, як музей світових шедеврів.

Музей писанки
У 2000 році у Коломиї збудували унікальну архітектурну споруду – Музей писанки. Це єдиний в світі музей писанкового розпису. Адже традиції розпису писанки сягають дохристиянських часів, а з поширенням християнства писанка стала символом Христового Воскресіння. У цьому музеї зібрана велика колекція писанок (пасхальних яєць) з різних регіонів України.  

Калькуляція туру

Транспортні послуги: ( 1 км. – 4 грн.)

м. Івано-Франківськ – м. Яремча: 55 км.

м. Яремча – смт. Ворохта: 35 км.

смт. Ворохта – м. Коломия: 120 км.

м. Коломия – Івано-Франківськ: 60 км.

м. Івано-Франківськ – м. Яремча – смт. Ворохта – м. Коломия – Івано-Франківськ: 270 км.

270 * 4 = 1080 грн.

Страховка – 1 грн. ( з чол.)

48 * 1 = 48 грн.

Вартість екскурсій.

1 день – м. Івано-Франківськ – 50 грн.

2 день – м. Яремча – 42


Сторінки: 1 2