У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





I. Характеристика підприємства, туристичні продукти та види туристичної діяльності.

Відповідно до Статуту метою створення товариства є ведення на комерційних засадах господарської діяльності в галузі виробництва, торгівлі та надання послуг для одержання прибутку.

Дане приватне туристичне підприємство «Бештау-тур» має організаційно-правовий статус, і відповідає всім формам власності, установчим документам, матеріальною базою. Ця фірма працює на туристичному ринку понад 10 років. Фірма має вигідне розташування, у центрі міста, всі послуги, що надаються сертифіковані, добре налагоджена структура підрозділів, що виконують комерційні функції, розроблена і дотримана у часі графік виходу на роботу, і надання послуг, добре налагоджені взаємостосунки з іншими туристичними фірмами, підприємство забезпечене необхідною матеріально-технічною базою, підприємство має конкурентно спроможність.

Предметом діяльності тур фірми для досягнення мети можуть виступати:

Надання туристичних послуг на території України;

Здійснення туроператорської та турагенської діяльності;

Вказана діяльність здійснюється товариством при наявності відповідної

ліцензії.

На даний момент ПП «Бештау-тур» займається:

тур операторською діяльністю, відповідно до Ліцензії АВ №349438, і здійснює турагенську діяльність щодо реалізації туристичного продукту, а також діяльність щодо реалізації характерних та супутніх послуг;

здійснює внутрішні та міжнародні перевезення пасажирів та вантажів автомобільним транспортом;

ПП «Бештау-тур» функціонує як суб’єкт малого бізнесу і знаходиться на обліку в органах Державної Податкової Інспекції (ДГП).

Суб’єкт підприємницької діяльності ПП «Бештау-тур» - юридична особа, перейшов на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності та самостійно обрав ставку єдиного податку в розмірі 10% суми виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг).

Основні послуги, які надає туристична фірма «Бештау-тур».

екскурсійні тури в різні країни;

туристичні пакети;

туристичні послуги по напрямках;

транспортні послуги по маршрутах;

всі послуги перевезення;

візові підтримки.

Туристична фірма має наявність у розпоряджені підприємства позикових фінансових ресурсів, включаючи іноземні інвестиції, вартісні, а також деякі матеріально речові характеристики майна підприємства, його основних і оборотних засобів, нематеріальних активів, кількісні показники руху трудових ресурсів.

II. Характеристика ПП «Бештау-тур» як туристичної фірми.

Відповідно до Ліцензії АВ №349438 від 31.08.07р. ПП «Бештау-тур» має право займатися тур операторською та турагенською діяльністю.

Отже, ПП «Бештау-тур»є тур оператором.

Тур оператор – юридична або фізична особа (мається на увазі підприємець), яка здійснює на основі ліцензії діяльність по формуванню, просуванню та реалізації туристичного продукту.

Тур операторами називають:

туристичні організації (підприємства), які мають власні або орендовані

Рецептивні – це туроператори на прийомі, тобто ті, які комплектують тури і програми обслуговування в місцях прийому і обслуговування туристів, використовуючи прямі угоди з постачальниками послуг.

Туроператор виконує головну роль в туризмі, тому що саме він розробляє туристичні маршрути, наповнює їх послугами, забезпечує функціонування турів і надання послуг, готує рекламно-інформаційні видання по своїх турах, розраховує ціни, передає тури агентам для їх наступної реалізації.

Туристична фірма ПП «Бештау-тур» на ринку туристичних послуг працює вже понад 10 років, отже, має великий досвід в сфері їх створення та надання.

Основні країни, на які спрямована діяльність агенції – Польща, Словаччина, Чехія, Угорщина, Болгарія, а також Єгипет, Туреччина, Туніс.

ПП «Бештау-тур» також здійснює регулярні пасажирські перевезення по країнах Європи на підставі укладення договорів. Найбільшим попитом користуються перевезення пасажирів та вантажів автомобільним транспортом і по Україні. Перевезення здійснюється на підставі угоди з приватними підприємствами, які зобов’язуються своєчасно виконувати дані перевезення та забезпечувати необхідну кількість водіїв та транспортних засобів.

Також приватний підприємець надає туристичній фірмі в користування два мікроавтобуси:

Mersedes Sprinter 312

Iveco Irisbus 319 E

Важливою умовою діяльності ПП «Бештау-тур» є фактори як макро так і мікросередовища, але зважаючи на те, що перші з них є однаковими для всіх суб’єктів туристичної діяльності, то саме фактори мікро середовища є визначальними і такими на які може безпосередньо впливати туристичне підприємство.

III. Характеристика управління туристичною фірмою ПП «Бештау-тур».

Види планів. Методи та способи планування

Планування діяльності туристичного підприємства є однією з найважливіших функцій управління підприємством. Планування є власне процесом визначення цілей, що їх передбачає досягти підприємство за певний період, а також процесом визначення способів досягнення таких цілей.

Процес планування є спробою уявити собі картину майбутнього. Це процес, який передбачає знання теперішнього стану справ і тенденцій розвитку, які допомагають передбачити майбутнє, а також володіння методикою, яка дозволяє змоделювати перехід з теперішнього стану в майбутній прогнозований стан.

Планування – це вироблення і прийняття рішень, які дозволяють забезпечити ефективне функціонування і розвиток підприємства у майбутньому.

Планування передбачає:

Обґрунтований вибір цілей;

Визначення політики;

Розробку заходів та методів досягнення цілей;

Забезпечення основи для прийняття наступних рішень.

Залежно від тривалості планового періоду плани поділяються на:

довгострокові (стратегічні);

середньо строкові (поточні);

короткострокові (оперативні).

Довгостроковий план (10-35 років). У ньому формулюються завдання, пов’язані за часом та ресурсами, а також загальна стратегія поставлених цілей. Довгострокові плани включають укруплені показники діяльності підприємства, які розробляються на основі попередньо проведених досліджень на підприємствах, що формують основу, рівень досліджень, так

Доцільно включати в бізнес-план також розділи «Юридичне планування» та «Управління ризиком», в яких вказується форма власності, правовий статус підприємства, схема підлеглості, загроза банкрутства, санкції і штрафи контролюючих органів та ін.

Найбільш важливим і складним розділом бізнес-плану є «Стратегія фінансування» або «Фінансовий план». Він є основою фінансового менеджменту, від якого залежить стабільна робота підприємства. Фактично цей розділ узагальнює всі попередні розділи бізнес-плану. Основна мета фінансового плану – це забезпечення позитивного грошового залишку від початку до закінчення впровадження проекту. Окрім того, фінансовий план розкриває необхідність в капіталі і ефективність його використання.

Фінансовий менеджмент і прогнозування фінансової стабільності підприємства повинні бути прив’язані до вибраних сегментів ринку і регіону конкуренції а також ув’язані


Сторінки: 1 2