У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ЗМІСТ

ЗМІСТ-ПЛАН

ВСТУП ………………………………………………………………….…... 2

РОЗДІЛ I. БІЗНЕС-ПЛАНУВАННЯ В ТУРИЗМІ ………………………... 5

§ 1. Призначення бізнес-плану………………………………………….5

§ 2. Особливості бізнес-планування в туризмі …………………….... 8

§ 3. Аналіз розвитку гірськолижного туризму в Киргизстані ……15

РОЗДІЛ II. РОЗРОБКА БІЗНЕС-ПЛАНУ ГІРСЬКОЛИЖНОГО КУРОРТУ

“SKYRIDE ”……………………………..…………………………………… 20

§ 1 . Резюме бізнес плану ……………………………………………… 20

§ 2 . Історія бізнесу, коротка інформація про підприємство …………23

§ 3. Оцінка конкурентів і вибір конкурентної стратегії ……………. 26

§ 4. План маркетингу……………………………………………...…… 30

§ 5. Виробничий план …………………………………………...… 40

§ 6. Фінансовий план…………………………………………………….51

§ 7. Перспективи розвитку гірськолижного курорту “SKYRIDE” …. 65

ВИСНОВОК …………………………………………………………………. 67

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ ……………………………………..……………….69

ДОДАТКИ

Вступ

Кожен підприємець, починаючи свою діяльність, повинен ясно представляти потребу на перспективу у фінансових, матеріальних, трудових і інтелектуальних ресурсах, джерела їх отримання, а також уміти чітко розрахувати ефективність використовування ресурсів в процесі роботи фірми.

У ринковій економіці підприємці не зможуть добитися стабільного успіху, якщо чітко і ефективно не плануватимуть свою діяльність, постійно збирати і акумулювати інформацію як про стан цільових ринків, положенні на них конкурентів, так і про власні перспективи і можливості.

При всьому різноманітті форм підприємництва існують ключові положення, застосовні практично у всіх областях комерційної діяльності і для різних фірм, але необхідні для того, щоб своєчасно підготуватися і обійти потенційні труднощі і небезпеки, тим самим зменшити ризик в досягненні поставлених цілей.

Важливою задачею є проблема залучення інвестицій, у тому числі і зарубіжних, в діючі і розвиваються підприємства. Для цього необхідно аргументувати і обгрунтувати оформлення проектів (пропозицій), що вимагають інвестицій. Для цих і деяких інших цілей застосовується бізнес-план.

У ринковій економіці бізнес-план є робочим інструментом, використовуваним у всіх сферах підприємництва. Бізнес-план описує процес функціонування фірми, показує, яким чином її керівники збираються досягти свої цілі і задачі, в першу чергу підвищення прибутковості роботи. Добре розроблений бізнес-план допомагає фірмі рости, завойовувати нові позиції на ринку, де вона функціонує, складати перспективні плани свого розвитку.

Бізнес-план є постійним документом; він систематично обновляється, в нього вносяться зміни, зв'язані як із змінами, що відбуваються усередині фірми, так і на ринку, де діє фірма.

При розробці теми нашої дипломної роботи ми узяли за основу діяльність вже діючого акціонерного туристського підприємства ВАТ «Эркеш-Там-тур». Кінцевою метою ми визначили - розширення діяльності даного підприємства, яка полягала б в створенні гірськолижного курорту на півдні Киргизськой Республіки.

У зв'язку з тим, що бізнес-план є результатом досліджень і організаційної роботи, метою, що має, вивчення конкретного напряму діяльності фірми (продукту або послуг) на певному ринку і в організаційно-економічних умовах, що склалися, він спирається на:

конкретний проект виробництва певного товару (послуг) — створення нового типа виробів або надання нових послуг (особливості задоволення потреб і т.д.);

всесторонній аналіз виробничо-господарської і комерційної діяльності організації, метою якої є виділення її сильних і слабких сторін, специфіки і відмінностей від інших аналогічних фірм;

вивчення конкретних фінансових, техніко-економічних і організаційних механізмів, використовуваних в економіці для реалізації конкретних задач.

Основними задачами, рішення яких необхідне для досягнення мети, поставленої в дипломній роботі, ми визначили наступні:

обгрунтування економічної доцільності напрямів розвитку фірми;

розрахунок очікуваних фінансових результатів діяльності, в першу чергу об'ємів продажів, прибутку, доходів на капітал;

визначення намічаного джерела фінансування реалізації вибраної стратегії, тобто способи концентрації фінансових ресурсів;

підбір працівників, які здатні реалізувати даний план.

Кожна задача може бути вирішена тільки у взаємозв'язку з іншими.

Наша дипломна робота складається з двох глав, перша з яких носить теоретичний характер, а друга містить безпосередню детальну розробку бізнес-плану.

РОЗДІЛ I. БІЗНЕС-ПЛАНУВАННЯ В ТУРИЗМІ

§ 1. Призначення бізнес-плану

Перехід Киргизстану на ринкову економіку в умовах, що склалися, не має альтернативи. У зв'язку з цим все більш необхідним документом для отримання фінансових коштів, в цілях розширення діяльності фірм і підприємств, стає бізнес-план. Володіння теоретичними і практичними навиками складання бізнес-плану - необхідна умова успішної діяльності як працівників економічних служб, так і керівників фірм, організацій, підприємств, незалежно від організаційно-правової форми і масштабів діяльності.

Бізнес-план - це документ, який описує всі основні аспекти майбутнього фірми або нової діяльності, містить аналіз всіх проблем, з якими вона може зіткнутися, а також способи рішення цих проблем. Правильно складений бізнес-план відповідає на питання: чи варто взагалі вкладати гроші в справу і чи принесе проект доходи, які окуплять всі витрати сил і засобів?

Бізнес-план є комплексним документом, який обгрунтовує і оцінює проект з позиції всіх головних ознак, що відрізняють проект як стратегічне рішення від поточних управлінських заходів.

Проект - це комплекс взаємозв'язаних заходів, призначених для створення нових продуктів або послуг. Новизна і неповторність проекту обмежена тимчасовими рамками, за межами яких проект втрачає свою цінність, стає незатребуваним зовнішнім середовищем Попов В.М. Сборник бизнес-планов –М.: 2004.- с. 7..

Кожен проект несе в собі цілеспрямовані зміни середовища, в якій він здійснюється. Безумовно, для створення і реалізації проектів потрібні обмежені ресурси: трудові, матеріальні, фінансові, технічні.

Якщо проект створюється і реалізується в конкурентному середовищі, то для обгрунтування його ефективності потрібна розробка бізнес-плану. В умовах відсутності конкуренції ініціатор проекту обмежується техніко-економічним обгрунтуванням.

У успішному завершенні проекту зацікавлені всі його учасники. Отже, бізнес-план повинен містити аргументовану інформацію, що задовольняє їх інтереси. Так:

керівник проекту і команда - частку в одержаному прибутку, винагорода за наслідками роботи (у разі роботи по найму замовника проекту), підвищення професійного рейтингу;

замовник (власник) - доходи від реалізованого проекту, упровадження нових бізнес-процесів в діяльність фірми, рєїнжінірінг діючих бізнес-процесів і зрештою перетворення фірми в заданому стратегічному напрямі;

органи влади - податки


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15