У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





"Організація обслуговування в готелях та туристичних комплексах."

Розділ 1.

Загальне ознайомлення з базою практики, характеристика

діяльності, структура управління.

Туристський комплекс “Прикарпаття”, є підприємством, що діє на принципах самоокупності. Розташоване в м. Івано - Франківську вул. Мазепи 140 А.

Керівник підприємства юридична особа Побідінський Р.С. Підприємство не є юридичною особою - філія, має самостійний баланс, штамп, печатку, фірмовий знак.

Підприємство в установленому порядку може створювати відособлені структурні підрозділи, вступати в договірні відносини з іншими юридичними та фізичними особами як на території України так і за її межами по створенню об'єднання з правом юридичної особи.

Підприємство створено для ведення на комерційних засадах господарської діяльності в галузі торгівлі і проживання.

Предметом діяльності підприємства є:

- створення туристичного продукту;

- надання туристичних послуг;

- тимчасового розміщення;

- харчування;

- розважального та іншого обслуговування.

Директор має право без довіреності виконувати дії від імені товариства, він підзвітний зборам учасників і організовує виконання їх рішень. Згідно вище сказаного, директор здійснює свої повноваження дотримуючись умов і положень, які висвітлені у Статуті. Діяльність, для здійснення якої нормативними актами передбачені особливі умови, здійснюються товариством при наявності відповідної Ліцензії.

Структура управління підприємства виглядає так: директор - головний бухгалтер - відділ кадрів - касир - адміністратори - покоївки - сторожова служба - різні робочі.

Для покращення діяльності підприємства, доцільно було б розширити кількість угод та договорів із відомими та перспективними партнерами, створити робоче місце для менеджера, для того, щоб довго і впевнено триматись на туристичному ринку та завжди перебувати у конкурентній спроможності, що і в подальшому буде втілювати у життя.

Розділ 2.

Правила відбору кадрів.

Підготовка кадрів.

Для того, щоб готель “Прикарпаття” успішно функціонував, потрібна наявність висококваліфікованих кадрів. У практичній діяльності особливу увагу потрібно приділяти кадровій політиці. Вона передбачає формування трудового потенціалу, раціонального використання кадрів. Вміле поєднання інтересів трудових колективів. Розвиток системи безперервного навчання і підготовки кадрів, впровадження атестації кадрів.

Керівник і персонал повинні мати відповідну освіту, а керівник обов'язково вищу, а також відповідну освіту з організацій іноземного внутрішнього туризму, досвід роботи в галузі туризму не менше 3-х років.

При наборі персоналу у готелі “Прикарпаття” застосовується кілька способів: рекомендації співробітників підприємства, за оголошенням у засобах масової інформації.

На даному підприємстві існує схема добору персоналу: співбесіда претендента з працівником відділу кадрів, тестування претендента з майбутнім керівником, метою якого є виявлення кваліфікації здобувача на посаду, перевірка трудової біографії претендента.

Отже беручи до уваги досвід іноземної практики, яка показує високий рівень добору і відбору кадрів, ми повинні наслідувати їхні досягнення для надійної і беззбиткової роботи відділу кадрів, що забезпечить успіх у подальшій діяльності підприємства.

Розділ 5.

Характеристика нормативно-експлуатаційної

документації, що регламентує

діяльність підприємства.

У даному готелі “Прикарпаття” є така нормативно-експлуатаційна документація, яка дозволяє працювати і діяти на туристичному ринку.

До нормативної документації на даному підприємстві належить:

- положення;

- ліцензія;

- сертифікат про державний реєстр;

- реєстрація платника податків.

Ці документи регулюють взаємовідносини між підприємством і державою, тобто підприємство за допомогою цих документів законно зареєстроване, і легально здійснює свій туристичний бізнес.

До експлуатаційної документації належать: Акти, Звіти, Угоди, Договори, Накази та різні довідки. Також дане підприємство спирається на Закон України "Про туризм" від 15.09.85 №325/95-ВР, Закон України "Про підприємницьку діяльність", Закон України "Про охорону праці" та багатьма іншими, які регулюють діяльність підприємства.

Після укладання угод і договорів, складається Акт виконаних робіт, який є підсумком та виконує роль Звіту за певний період (квартал, місяць).

Розділ 7.

Сучасні форми бронювання номерів.

Сьогодні без Інтернету неможливо уявити діяльність сучасного готелю. Інтернет використовується практично у всіх його основних бізнес - процесах, починаючи від пошуку і залучення клієнтів, закінчуючи формуванням асортименту послуг.

Робота з глобальними системами бронювання через Інтернет дозволяє готелю не лише надати всім клієнтам оперативну і достовірну інформацію про ціни, кількість вільних місць у будь - який момент часу, але і надає можливість стежити за проходженням замовлення на всіх етапах його здійснення.

На сьогодні існують різні глобальні мережні системи бронювання (GRS). Через ці системи в основному реалізуються авіа та залізничні квитки.

Багато підприємств, а також готель “Прикарпаття”, що відповідають за експлуатацію класичних GRS, ведуть розробки програм, що дозволяють працювати з цими системами через Інтернет. Нові системи бронювання, серед яких "Sabre", "Word Span", "Galileo" та інші використовують, як засіб зв'язку між своїми базами даних та клієнтами Інтернет.

Система бронювання дозволяє готелю внести інформацію про себе в довідкову систему і вона стає доступною всім тур агентам, що зайняті реалізацією послуг даного готелю, а також всім потенційним клієнтам.

Бронювання приймають по факсу 3-02-81. 3-02-98

E-mail: hotel@il.if.ua

Розділ 8.

Основні види і форми інформації реклами.

Основні засоби реклами.

Інформаційні послуги потрібні, як власне туристові, так і організаторам туризму.

У сучасній індустрії туризму, велику увагу приділяють виданню яскравих буклетів, які безкоштовно роздають потенційним клієнтам.

Туристична галузь генерує приблизно в 3-5 разів більше реклами, ніж яка-небудь інша.

Готель “Прикарпаття” поширює свою рекламу через Інтернет, яскраві та кольорові буклети (додаток 7), журнали "Карпати", місцеві канали телебачення.

Даному підприємству потрібно покращити свою рекламу. Найняти людину, яка б займалася рекламою. Можна створити CD - диски з рекламою підприємства, для туристів і працівників туристичної галузі. Також підприємство може розмістити свою рекламу на бігбордах, інформаційних щитах.

Така реклама привернула б більше туристів, а це б збільшило прибутки і конкурентоспроможність підприємства.