У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Ресторан "Козачок" відноситься до мережі ресторанів "Козирна карта"

Курсова робота

на тему:

«Планувальна організація рекреаційного комплексу ”Буковель” та перспектива його розвитку»

 

Зміст

Вступ..............................................................................................................3

1.Загальна частина........................................................................................4

1.1.Характеристика місця розташування ТК”Буковель”..........................4

1.2.Транспортне забезпечення.....................................................................5

2. Основна частина.......................................................................................6

2.1.Вид рекреаційного утворення, його функціональний профіль..........6

2.2.Організація туристичних послуг на ТК”Буковель”.............................6

2.3.Планувальна організація ТК”Буковель”.............................................13

2.3.1.Конструктивні особливості будівель і споруд................................13

2.3.2.Інженерне забезпечення....................................................................14

3.Вплив ТК”Буковель” на навколишнє середовище...............................16

4.Проектна частина.....................................................................................18

5.Організація безпеки на ТК”Буковель”...................................................20

Висновки......................................................................................................23

Додатки........................................................................................................25

Література....................................................................................................30

Вступ

Останнім часом туризм набув значного розвитку і став масовим соціально-економічним явищем міжнародного масштабу. Швидкому його розвитку сприяє розширення політичних, економічних, наукових і культурних зв’язків між державами і народами світу.

З економічної точки зору туризм — це особливий вид споживання туристами матеріальних благ , послуг і товарів, який виділяється в окрему галузь господарства, яка забезпечує туриста всім необхідним: транспортними засобами, об’єктами харчування, розміщення, культурно-побутовими послугами, розважальними заходами. Таким чином, туризм входить в число найбільш перспективних галузей національної економіки.

Стратегічна мета розвитку туризму полягає у створенні продукту, конкурентоспроможного на світовому ринку, здатного максимально задовольнити туристичні потреби населення, забезпечити на цій основі комплексний розвиток територій та їх соціально-економічних інтересів при збереженні екологічної рівноваги та історико-культурної спадщини.

Галузь туризму – одна із найбільшобіцяючих і перспективних сфер економіки Івано-Франківщини. Для розвитку туризму сьогодні є всі можливості : наявний природнокліматичний потенціал, мальовничі ландшафти, чисте повітря гірських лісів, цілющі мінеральні води, туристичні маршрути, збережені національні традиції і фольклор, архітектурні пам’ятки, рекреаційні заклади.

Туризм в області поступово стає сферою реалізації ринкових механізмів, джерелом поповнення державного та місцевих бюджетів, засобом загальнодоступного і повноцінного відпочинку та оздоровлення, а також ознайомлення з історико-культурною спадщиною та сьогоденням нашого народу.

1.Загальна частина

1.1.Характеристика місця розташування ТК ”Буковель”

Українські Карпати — унікальний природно-географічний комплекс екологічної системи України. Саме тут збереглася первозданна краса, природна гармонія і багатство землі. У самому серці гір, на висоті 920м. над рівнем моря знаходиться туристичний комплекс ”Буковель .Назва його походить від однойменної гори висотою1129м.,яка розташована недалеко від с. Поляниця Яремчанської міської ради. Комплекс збудований кілька років тому на голому місці, зараз Буковель приймає тисячі туристів, водночас розробляючи нові проекти та вдосконалюючи інфраструктуру.

На перший погляд туристичний комплекс, окрім високорозвиненої сучасної інфраструктури, комфортабельних номерів і якісного обслуговування нічим не вирізняється з-поміж інших турбаз. Однак різниця є. Вона полягає в кліматичних умовах і місці розташування туристичного комплексу „Буковель”. Висока лісистість, мальовничість ландшафтів, багатство рослинного і тваринного світу, різноманітність форм рельєфу, чистота природних вод і повітря роблять відпочинок тут корисним і незабутнім.

Взимку ТК ”Буковель” відомий як гірськолижний курорт.. Гори, обступивши комплекс з усіх сторін, прикривають його від зимових вітрів, що відіграє дуже важливу роль в комфорті їзди. Сніг на схилах, де проходять лижні траси, утримується набагато довше завдяки правильно спланованим, з трав'янистою основою, схованим від прямого сонячного проміння, вкатаним сніготрамбувальною технікою схилам. Для відпочиваючих передбачене найсучасніше спорядження, устаткування й оснащення, проведене освітлення трас для нічного катання.

Завітавши сюди літом, тут можна насолоджуватись красою зелених Карпат, піти в туристичний похід по гірським маршрутам. Помилуватися красою навколишніх гір можна також з оглядових підйомників, які діють в тур комплексі. Гарно провести час допоможе пейнтбол, рафтинг, дартс, більярд. Також діє прокати гірських велосипедів (даунхіл, кросскантрі) і роликів. Після активного відпочинку можна відновити сили в басейні чи сауні, відвідати масажний кабінет, фітнес-центр, а ввечері - дискотеку.

1.2.Транспортне забезпечення

Туркомплекс ”Буковель” приймає гостей з різних куточків України та інших держав.З транспортним забезпеченням проблем немає . До комплексу можна добратися авіатранспортом , залізницею, автобусним транспортом або власним авто. Авіатранспортом можна добратися до Львова або Івано-Франківська, а далі—автотранспортом. Поїздом або автобусом потрібно їхати до Івано-Франківська, Тернополя, Чернівців або до Львова .З цих міст є автобусні маршрути до „Буковелю”:

Івано-Франківськ - ТК "Буковель" - 110 км
Львів - ТК "Буковель" - 245км
Тернопіль - ТК "Буковель" - 250 км
Чернівці - ТК "Буковель" - 255 км

Офіційним перевізником гірськолижного курорту Буковель є фірма “Мерседес-Таксі” з Івано-Франківська, яка є одним з найбільших перевізників регіону та здійснює пасажирські перевезення як в межах області, так і по Україні. На ринку транспортних послуг працює уже 7 рік, з них понад три роки фірма “Мерседес-Таксі” успішно співпрацює з туристичним комплексом “Буковель.

Схему транспортного сполучення див. додаток 1.

2.Основна частина

2.1.Вид рекреаційного утворення, його функціональний профіль

„Буковель” — це туристичний комплекс, котрий включає в себе гірськолижні траси різної категорії складності, обладнані підйомниками, 25 двоповерхових котеджів, ресторан, бар, сауну, лижну школу, пункти прокату спорядження, медпункти, рятувальну службу, п'ять систем осніження, системи освітлення трас, місця для паркування автомобілів тощо.

Ці рекреаційні заклади об’єднані єдиним архітектурно-планувальним рішенням, загальною просторовою композицією і організацією обслуговування.

Оскільки комплекс”Буковель” розташований в Карпатах ,в місці з ідеальними умовами для розвитку гірськолижного відпочинку, то основним профілем діяльності комплексу є обслуговування туристів, які захоплюються гірськими лижами та іншими видами зимового відпочинку. Однак „Буковель” працює круглорічно. Влітку також пропонується багато різноманітних послуг, котрі забезпечують гарний відпочинок та оздоровлення.

2.2.Організація туристичних послуг на ТК”Буковель”

Туристичний комплекс «Буковель” збудований кілька років тому на голому місці, а вже зараз Буковель приймає тисячі туристів, надаючи різноманітні послуги як зимою, так і літом, водночас розробляючи нові проекти та вдосконалюючи інфраструктуру.      

На сьогоднішній день збудовано гірськолижну інфраструктуру для комфортного відпочинку на трасах Буковелю біля 5000 людей одночасно.
     Збудовано 20 км гірськолижних трас, з яких 95% облаштовано снігонапилюючими системами. Всі траси облаштовані системами безпеки.

Витяги та гірськолижні траси обладнано на трьох


Сторінки: 1 2 3 4 5