У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зміст

на тему: «Діяльність малих туристичних підприємств»

Зміст

Вступ 3

Розділ 1. Порядок створення туристичного підприємства та організація

його діяльності 5

1.1. Основні етапи створення туристичного підприємства 5

1.2. Туроператорська та турагентська діяльність підприємств

туризму 13

Розділ 2. Планування діяльності та стратегія економічного розвитку підприємств туризму 17

2.1. Види планів. Методи та способи планування 17

2.2. Стратегія розвитку підприємства та бізнес-планування 22

2.3. Організація діяльності малих туристичних підприємств

Роділ 3. Аналіз розвитку туристичного бізнесу в Івано-Франківській області на прикладі туристичної фірми «Ласпер ЛТД».

3.1. Туристичне підприємство як господарюючий суб’єкт 43

3.2. Визначення мети та цілей діяльності підприємства 47

3.3. Сутність туристичних формальностей 48

3.4. Напрямок комп’ютеризації туристичного бізнесу 53

Висновки 55

Список використаних джерел 56

Вступ

Серед тенденцій, що формують особливості сучасної світової (у т.ч. й вітчизняної) економіки, пріоритетними є два різнонаправлені процеси: інтеграція підприємств (капіталів) та індивідуалізація обслуговування споживачів. Обидва вказані процеси зумовлені зростанням конкуренції на ринку і покликані посилити конкурентні позиції його операторів, хоча й різними шляхами. Якщо перший процес дозволяє зміцнити фінансове підґрунтя для впровадження новітніх технологій на усіх етапах виробництва товару та доведення його до споживачів, то завдання другого – збільшити рівень лояльності цільових ринків завдяки наданню товару індивуалізованих рис.

Доречно наголосити, що чим вищий рівень розвитку конкуренції (тобто чим гострішою є боротьба за споживача), тим більшого значення набуває індивідуалізація обслуговування. На нашу думку, термін “індивідуалізація обслуговування” слід визначити таким чином: комплекс заходів, спрямованих на створення у споживача враження, що товар, пропонований йому підприємством (чи придбаний ним товар), розроблений індивідуально для нього. Зважаючи на популярність останнього підходу у наші дні сучасну економіку часто називають також “економікою вражень” [2].

Зрозуміло, що лідерами в індивідуалізації обслуговування є малі підприємства, які мають тісніші, ніж великі компанії, стосунки зі споживачами, завдяки чому краще пристосовуються до їх особливостей. Крім того, маючи незначні масштаби діяльності, ці підприємства мобільно реагують на очікування цільових ринків, диференціюючи товари і види діяльності відповідно до зміни споживчих переваг. З огляду на викладене, рівень розвитку малого підприємництва в країні є свого роду індикатором стану розвитку її економіки. Так, у розвинених країнах значна частка населення зайнята саме у цьому секторі підприємництва, чого не можна поки що сказати про Україну. 

Рівень зайнятості населення розвинутих країн на малих підприємствах у 2003 р. перевищував аналогічний показник в Україні в 3,6–5,2 разів. Частка населення, що працювала у малому підприємництві, була найбільшою у Японії, де в цьому секторі зайнята майже третина громадян держави. В усіх згаданих країнах переважна більшість малих підприємств функціонує у сфері послуг, а також обслуговує великий бізнес у ролі постачальників, посередників тощо.

Тема даної курсорої роботи – «Діяльність малих туристичних підприємств». У ході роботи я спробую описати, туристичну діяльність на прикладі туристичної фірми «Ласпер ЛТД». Предметом дослідження є малі туристичні підприємства та їх діяльність. Об’єктом даної курсової роботи є туристична фірма «Ласпер ЛТД»

Актуальність цієї теми полягає в тому, що за своїм туристично-рекреаційним потенціалом Україна має всі можливості стати туристичною державою світового рівня. Розширення міжнародних зв’язків відкриває великі можливості для просування національного туристичного продукту на світовому ринку, а також залучення до українського інформаційного простору, світового передового досвіду організації туристичної діяльності.

Отже, мета, що стоїть переді мною – докладне вивчення діяльності малих туристичних організацій. Очевидно, що подібного роду знання і досвід допоможуть мені, як менеджеру туристичного бізнесу, в майбутній роботі. Для досягнення поставленої мети переді мною ставляться завдання:

Визначити науково-методичні основи розвитку туризму в Україні;

Провести аналіз сучасного стану розвитку туристичного бізнесу в Україні;

Проаналізувати розвиток туристичного бізнесу в Івано-Франківській області на прикладі туристичної фірми “Ласпер ЛТД”.

Об’єктом дослідження є технологія туристичної діяльності та її аналіз.

Структура курсової роботи складається із вступу, основної частини, висновків та пропозицій, списку використаних джерел.

Розділ 1. Порядок створення туристичного підприємства та організація його діяльності

1.1. Основні етапи створення туристичного підприємства

регламентує діяльність різних видів підприємств, визначає види та організаційні форми, правила діяльності, створює однакові правові умови незалежно від форми власності й системи господарювання, забезпечує самостійність підприємств, фіксує їхні права та відповідальність, регулює відносини з іншими суб'єктами господарювання і державою.

Процедура створення туристичного підприємства як юридичної особи передбачає багато етапів, при цьому необхідно зауважити, що останнім часом створення і реєстрація має тенденцію до спрощення.

Найважливішими елементами створення туристичного підприємства є:

- вибір організаційно-правової форми;

- протокол намірів учасників (засновників);

- розробка проектів установчих документів;

- проведення установчих зборів;

- підготовка установчих документів для реєстрації;

- правова реєстрація підприємства;

- постановка на облік та реєстрація в податкових, статистичних органах, Пенсійному фонді, Фонді соціального страхування та інших установах.

Наступні організаційні процедури, пов'язані з відкриттям рахунків у банківських установах, виготовлення печатки, штампу, фірмових бланків.

Розглянемо основні етапи створення туристичного підприємства Вибір організаційно-правової форми господарського товариства проводиться учасниками (засновниками) у відповідності із законодавством України.

Найбільш гнучкою формою для малого туристичного бізнесу є товариство з обмеженою відповідальністю (ТзОВ). Воно може бути засноване однією або декількома особами, а статутний фонд такого товариства поділений на частини, розмір яких визначається засновницькими документами. При цьому учасники товариства не відповідають по його зобов'язаннях, а несуть відповідальність, пов'язану з діяльністю товариства в межах їхніх внесків.

Іншою організаційно-правовою формою туристичного бізнесу є товариство з повною відповідальністю, в якому всі учасники несуть солідарну відповідальність за зобов'язання підприємства всім своїм майном.

Туристичний бізнес на основі значних початкових інвестицій доцільно реалізовувати у формі акціонерного товариства. Головним атрибутом такого


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15