У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ПЛАН

І. Аналіз технології туристської діяльності на прикладі туристичної фірми «Надія»

1.1.Загальна характеристика туристичної фірми «Надія».

 Історія створення товариства починається з середини 70-х років, коли в центрі Івано-Франківська виросла прекрасна восьмиповерхова споруда готельного комплексу “Україна”. Уже в той час готель та ресторан “Україна” користувалися неабиякою популярністю в івано-франківців та гостей міста. Однак час не стоїть на місці. Тому колектив міського об’єднання готельного господарства чи не найперший в області ще в 1990 році прийняв рішення: взяти в оренду майно готельного комплексу, створити на його базі колективну міжгалузеву фірму «Надія». У квітні 1996 року орендоване майно було приватизоване і на його базі створено і зареєстровано в установленому порядку Закрите акціонерне товариство «Фірма «Надія».      

Установчим документом закритого акціонерного товариства є статут. Він затверджений зборами засновників від 27 червня 1996 року і зареєстрований виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради      30 липня 1996 року.      

Саме на прикладі «Фірма «Надія». можна зробити аналіз надання комплексної туристичної послуги. Адже в структурі фірми є готель, ресторан, туристично-екскурсійний відділ, роботу яких потрібно вивчати, аналізувати та досліджувати у відповідних розділах курсової роботи.     

Адреса: 76000, м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 40, тел. (03422) 3-10-99, факс (03422)2-47-71.

Готель «Надія» пропонує:

апартаменти, номери класу “люкс” і “півлюкс”, одномісні і двомісні 
номери (з ванними кімнатами, ТV, телефоном, холодильником, гаряча вода 
цілодобово);

паркінг з охороною на території готелю;

ресторан, бар;

банкетні зали на 16 та 70 осіб, конференц зал на 60 осіб;

банкомат, обмін валют, магазин, перукарню, INTERNET;

знижки на проживання для фірм і туристичних груп.       

Турвідділ «фірми «Надія» пропонує захоплюючу програму перебування на Прикарпатті, забезпечить комфортабельним транспортом, перекладачем, гідом.

1.2 Основні напрямки діяльності турфірми      

Свою діяльність туристичний відділ ЗАТ «Фірма «Надія» здійснює на підставі ліцензії за № 002763 від 5 червня 1998 року. Ліцензія видана на виконання діяльності з організації прийому та обслуговування іноземних туристів в Україні; організації прийому та обслуговування вітчизняних туристів в Україні; організації туристичних поїздок за межі України; екскурсійну діяльність.      

По змісту діяльності інформаційно-туристичну агенцію ЗАТ «Фірма «Надія» можна віднести до туроператорів.      

Туроператор займається розробкою туристичних маршрутів і комплектацією турів; забезпечує їх функціонування, організовує рекламу, розраховує в відповідності з діючими нормативами і впроваджує в встановленому порядку ціни на тури по цих маршрутах, займається продажем турів турагентам для випуску і реалізації путівок по своїх ліцензіях.

При здійсненні ліцензованих видів діяльності інформаційно-туристична агенція ЗАТ «Фірма «Надія» дотримується вимог Законів України: “Про туризм”; “Про ліцензування певних видів господарської діяльності”; “Про підприємництво”; “Про підприємство в Україні”; “Про господарські товариства”; “Про захист прав споживачів”; “Про страхування”; “Про рекламу”; “Про зовнішньоекономічну діяльність”; “Про аварійно-рятувальні служби” та інших нормативно-правових актів зазначених в Ліцензійних умовах.      

Інформаційно-туристична агенція ЗАТ «Фірма «Надія» в основному займається внутрішнім та іноземним туризмом.      

Найчастіше в готелі «Надія» зупиняються іноземні громадяни і туристи з таких країн: Польща, Франція, Англія, Китай, Австралії, Німеччина, Бельгія, Болгарія, Росія та інші. Вони і являються клієнтами туристичної агенції.      

За формою організації туристичні подорожі по Карпатському регіону пропонуються як індивідуальні, так і групові. В залежності від мети подорожі агенція розробляє тури пізнавального характеру: ділові, спортивні, релігійні.      

Туристична агенція ЗАТ «Фірма «Надія» пропонує туристам захоплюючу програму перебування на Прикарпатті, забезпечує комфортабельним транспортом, перекладачами, гідом. Програма включає :

екскурсію по м.Івано-Франківську, знайомство з його історією та 
архітектурними пам'ятниками;

поїздку в перлину Карпат - Яремче, відвідання гуцульського базару, 
водоспадів,  печери  Олекси Довбуша;  дегустація  страв гуцульської кухні; 
зустріч з карпатськими чаклунами (за бажанням), можливий підйом на найвищу 
гору Карпат - Говерлу;

поїздку в м. Косів - мальовничий куток Карпат, центр прикладного 
мистецтва  Гуцульщини  (різьбярство,  ткацтво,  ліжникарство,  гончарство); 
славиться всесвітньо відомими дерев'яними церквами, знайомство з містом, 
відвідини музею народного мистецтва Гуцульщини, ярмарку з екзотичними 
гуцульськими  виробами,  огляд  чудових  краєвидів  карпатського  краю  з 
спортивного  літака ЯК-52,  подорож  верхи  на  чистокровних  спортивних 
скакунах, рибалка, перебування на справжньому весіллі;

поїздка в м. Рогатин - одне з найдревніших галицьких поселень - місто 
відсвяткувало   800   річний  ювілей,   батьківщина  славнозвісної  дружини

турецького султана Роксолани - Нуррем, екскурсія по місту, огляд пам'ятників архітектури: церква Різдва Пресвятої XIV ст., церква Святого Духа ХVII ст.;

- поїздку до благословенного місця - Манявського скиту XVIст.,

- екскурсія до музею, дегустація води з цілющого джерела ;

поїздка   до   Коломиї  -   одного   з   найдревніших   міст Галичини, знайомство    з    архітектурними    пам'ятками    міста,      відвідини  скарбниці гуцульського народного мистецтва - музею "Гуцульщина", єдиного в світі музею Писанки;

- поїздку  в  м.  Галич  —  древню  столицю  Галицько-Волинського князівства, екскурсію до древнього Галицького Замку, Успенської церкви  (1584 р.), до цілющих "францішкових джерел" - Галицького Люрду.      

В зимовий період пропонується туристам катання на лижах, стрибки з трамплінів (Ворохта, Яблуниця). Карпати — чудові будь-якої пори.      

Взимку - це суцільне диво, скуті кригою мальовничі гірські озера, заняття гірськолижним спортом.      

Весна - буяння трав та квітів, є можливість віднайти "квітку щастя" -рідкісний едельвейс, що росте на високих скелях.      

Літо - благодатна пора відпочинку, час для захоплюючих подорожей, занять альпінізмом, купання в цілющих гірських річках, рибалки.      

Осінь - сяюча веселка багряного, жовтого, коричневого листя, екскурсії, мандрівки гірськими стежками.      

Тривалість поїздок, об'єкти показу, кількісний склад групи - на вибір туристів.       

Всі пропоновані туристичні маршрути є наземними з використанням таких засобів пересування як автобус, автомобіль. А також розроблені маршрути пішохідні, лижні, кінні, комбіновані.       

Туристичний продукт інформаційно-туристичної агенції ЗАТ "Фірма «Надія» включає і розміщення туристів в готелі «Надія», який належить фірмі «Надія» харчування в ресторані «Надія», барі; обслуговування комфортабельним транспортом на підставі договору про надання автопослуг по перевезеннях туристів та пасажирів на замовлення з Івано-Франківським колективним Транспортно-експедиційним підприємством (КТЕП); екскурсійне обслуговування; послуги перекладача, гіда; захоплюючі програми перебування на Івано-Франківщині.      

Відповідно до пункту 6 Ліцензійних


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13