У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





План

План

Вступ

Розділ 1. Концептуальні засади організації надання послуг харчування туристам

1.1.Сутність організації надання послуг харчування туристам

1.2.Основні принципи проектування послуг харчування туристам

1.3.Правове забезпечення роботи закладів ресторанного господарства

Розділ 2. Особливості проектування послуг харчування туристам на базі відпочинку “Байка”

2.1. Загальна характеристика ресторану бази відпочинку “Байка”

2.2.Технологічний процес обслуговування в ресторані “Байка”

2.3. Механізм забезпечення якості надання послуг харчування

Розділ 3. Шляхи удосконалення процесу надання послуг харчування

3.1. Використання зарубіжного досвіду в організації послуг харчування туристам

3.2. Організаційно – функціональні заходи щодо стимулювання попиту на послуги харчування

3.3. Розробка проекту кейтиринг-послуг в ресторані «Байка».

Висновки

Додатки

Використана література

Вступ

Актуальність теми

Розглядаючи сучасний туризм, як одну із форм підприємницької діяльності, ми не можемо оминути індустрію харчування. Заклади харчування – важлива невід’ємна частина індустрії туризму.

Їжа не є просто звичною потребою кожної людини , туристи розглядають її як розвагу і задоволення. Їжа різних народів і навіть місцевостей часто дуже своєрідна, тому приваблива для туристів. Крім того, добре почастувати бажаного гостя – традиція майже всіх народів. Для багатьох туристів національна кухня є цікавим елементом програми туру.

Тенденція останніх років – організація ресторанів на українську національну кухню. Вони розраховані на українську аудиторію, а також на іноземців, які приїжджають в Україну і бажають відчути<місцевий колорит>.

Розвиток ринкових відносин у нашій країні витиснув багаторічну монополію на сферу ресторанного сервісу. Україна стрімко ввійшла в 21 століття, яке надає чимало нових можливостей.Економічні зміни обумовили відродження вітчизняного ресторанного бізнесу, закладеного в багатій культурній та історичній спадщині ресторанної справи України. Складні й неоднозначно сприйняті в суспільстві процеси приватизації зумовили зміни форм власності численних кафе, ресторанів, що відрізнялися обмеженим асортиментом і традиційно не нав’язливим сервісом.Змінюючи власність і власників, ці підприємства поставили на меті забезпечити прибутковість закладів ресторанного сервісу.Між ними розпочалася реальна конкуренція за споживача,готового оплачувати пропоновані кулінарні шедеври і справжній сервіс. А отож, крок за кроком відродився ресторанний ринок у нашій країні, що підкорюється економічним законам попиту, пропозиції та конкуренції.

Ресторанний комплекс є найважливішим елементом соціальної сфери, що відіграє велику роль підвищення ефективності суспільного виробництва і відповідно зростанню життєвого рівня населення. Дослідження тенденції розвитку та напрямків підвищення потенціалу галузі є пріоритетною задачею фахівця даного ринку.

Підприємства ресторанного господарства виконують досить важливі задачі, які пов’язані з питанням підтримки здоров’я, проведення дозвілля громадян виходячи з розмов раціонального використання часу. Причому, як підприємницькі утворення вони прагнуть до підвищення продуктивності праці рівня конкурентноспроможності. З другого боку, підприємство громадського харчування є складовою народногосподарського комплексу України і пов’язані з використанням ресурсів і розподілом матеріальних благ.

Багатофакторне середовище існування сучасних підприємств сфери харчування примушує їх постійно знаходитись у стані пошуку нових можливостей, виходу на ринок ресторанних послуг, технологій і споживачів, ефективного механізму управління, який є чутливим і здатним реагувати на зміни та діяти в умовах не визначеності. У зв’язку з цим підприємці повинні приділяти багато уваги організації діяльності ресторану, наданні різних видів послуг харчування, таким чином, щоб він відповідав вимогам споживачів.

За останні роки в українських виданнях була представлена низка розробок з досліджуваної теми. Але ці видання висвітлюють досвід іноземних фахівців з ресторанного бізнесу, які не завжди є придатним до українського ринку в силу його специфічних особливостей, це певною мірою стосується і російських авторів. Недостатньо представлений досвід роботи тих підприємств, що домінують на ринку ресторанного бізнесу України, зокрема ресторанів при готелях та туристичних комплексах. Тому тема “Проектування послуг харчування” туристам є досить актуальною.

Мета та задачі дослідження. Метою дипломної роботи дослідження концептуальних засад організації надання послуг харчування туристам, проектування процесу сервісного обслуговування, проведення аналізу діяльності закладу харчування щодо надання послуг (на прикладі ресторану туристичної бази “Байка”.)

Для досягнення мети визначено до розв’язання наступні завдання:

- дослідження сутності та принципів проектування послуг харчування туристам;

- вивчення організаційно - правового забезпечення процесу сервісного обслуговування в закладах ресторанного господарства;

- проведення аналізу надання послуг харчування туристам та моделювання процесу сервісного обслуговування;

- дослідження механізму забезпечення якості надання послуг харчування;

- вивчення зарубіжного досвіду в організації надання послуг харчування туристам;

- пошук шляхів удосконалення послуг харчування;

Об’єктом дослідження виступає заклад ресторанного господарства туристичної бази “Байка”,що знаходиться у м.Косові на Івано-Франківщині.

Предметом дослідження є технологічний процес форми організації надання послуг харчування туристам.

Методи дослідження. Для дослідження концептуальних засад організації надання послуг харчування туристам,особливостей їх проектування та механізму забезпечення якості їх надання використовувались методи функціонально - структурного аналізу, метод системного підходу , аналітично-описовий,статистичний , монографічний,прогнозування,моделювання.

Теоретичною та методологічною основою дипломної роботи є наукові положення сучасної філософії ресторанного бізнесу,праці вітчизняних та зарубіжних спеціалістів з ресторанного сервісу, законодавчі та нормативі акти, якими врегульовані відносини в цій сфері.

Структура, зміст та обсяг дипломної роботи. Дипломна робота складається із вступу, трьох основних розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків.

Загальний обсяг роботи _________ сторінок друкованого тексту, включаючи додатки що розміщені на ________________ сторінках, список використаних джерел, що складаються із________________ займає_________________ сторінок, таблиць.

Розділ 1. Концептуальні засади організації надання послуг харчування туристам

1.1. Сутність організації надання послуг харчування туристам

Однією з основних послуг у технології туристичного обслуговування є харчування.

Метою роботи підприємства харчування є задоволення потреб людини в їжі. Процес споживання їжі інколи збігається з процесом спілкування людей, виховання, розваги.

Туристична індустрія харчування містить у собі: ресторани, кафе, бари (гриль – бари, пивні бари, фіто бари, коктейль – бари й ін.),


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30