У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





3 КОНЦЕПЦІЯ РОЗВИТКУ ТУРИСТСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ОДЦТКУМ

Концепція розвитку туристської діяльності ОДЦТКУМ

1 Стратегічне Бачення діяльності ОДЦТКУМ

На основі проведеного SWOT-аналізу ідентифікована загальна стратегія розвитку ОДЦТКУМ – стратегія інтенсивного росту підприємства з елементами інтеграції і диверсифікації (близькість точки визначення типу стратегії до зон цих стратегій).

Подальше формування моделі стратегічного розвитку здійснюється через:

- Розвиток сильних сторін;

- Використання існуючих можливостей та створення нових;

- Врахування слабких сторін, ліквідацію частини з них або, по можливості, перетворення їх на сильні;

- Нейтралізацію загроз.

ОДЦТКУМ розвинута державна установа у сфері туристичних послуг на Івано-Франківщині та в Україні, центр обслуговування туристів і створення конкурентноздатних туристичних продуктів на основі якості, унікальної та різнородної пропозиції. ОДЦТКУМ це складова туристського Карпатського регіону з розвиненою туристичною та транспортною структурою. Транзитний об’єкт для туристів, які подорожують в Карпати та Україну в цілому.

ОДЦТКУМ вирізняється диференційованою пропозицією туристичних продуктів на екологічно чистих гірських та сільських територіях, серед яких переважають гірський (гірськолижний, піший), лікувально-оздоровчий, сільський зелений, екологічний та культурно-пізнавальний туризм.

Розвиток туристичної діяльності ОДЦТКУМ базується на ефективній міжсекторній співпраці підприємства, влади та громадськості в напрямку формування оригінальних туристичних продуктів, розробки та впровадження туристичних проектів із відповідним фінансовим забезпеченням.

Стратегічна місія, мета та цілі

Стратегічна місія – створення та розвиток високоякісної структури надання туристичних послуг, що дозволятиме провадити туристичний сезон і підвищити конкурентноздатність туристичних продуктів.

Стратегічна мета – полягає у формуванні конкурентоспроможних туристичних продуктів ОДЦТКУМ, які б забезпечували з однієї сторони попит споживачів (як українських так і закордонних) на задоволення своїх потреб в туристичних послугах, а з іншої сторони, значний внесок у розвиток регіону за рахунок збільшення дохідної частини бюджету, надходження інвестицій, збільшення кількості робочих місць, покращення здоров’я громадян, збереження та раціонального використання культурно-історичної та природної спадщини.

З метою досягнення бачення ОДЦТКУМ як розвиненого туристичного підприємства Івано-Франківщини та на основі проведеного аналізу діяльності центру сформовано п’ять стратегічних цілей, а саме:

1. Створення цікавої та унікальної туристичної пропозиції на основі туристичного потенціалу області.

2. Забезпечення центру висококваліфікованими кадрами для обслуговування туристів, управління розвитком діяльності установи.

3. Забезпечення збалансованого розвитку ОДЦТКУМ та управління його туристичною діяльністю.

4. Налагодження міжсекторного партнерства.

5. Створення комплексної системи маркетингу та просування центру на внутрішньому та міжнародному туристичних ринках.

Ці стратегічні цілі формують основні складові туристичного продукту ОДЦТКУМ, які є невід’ємними компонентами ефективного розвитку туристичної діяльності установи.

Створення та розвиток конкурентноздатних туристичних продуктів є одним із найосновніших складових туристичного ринку. Враховуючи сучасні тенденції переважаючу роль на туристичних ринках займають туристичні продукти, що складаються із різних елементів (атракція, туристична інфраструктура, марка, тощо), відповідають вузьким спеціалізованим потребам туристів, створені відповідно до їх очікувань з використанням регіонального туристичного потенціалу.

Важливим є наявність висококваліфікованого кадрового ресурсу, від якого залежить якість обслуговування туристів, що, у свою чергу, відображається на їх задоволенні відпочинком та позитивному рішенні щодо повторних поїздок на бази відпочинку. Від стандарту послуг залежить створення позитивного іміджу підприємства серед оточення туриста, що відвідував наші відпочинкові бази. Це спричиняє необхідність запровадження системи управління якістю, в якій є важливими підготовка кваліфікованих кадрів.

Сучасні тенденції розвитку туризму вимагають формування та просування туристичного продукту, скерованого на конкретного споживача, який сьогодні є більш інформований, незалежний, розкутий, критично й вибагливо відноситься до пропонованих йому товарів і послуг, до їх достатку і розмаїття, жадає калейдоскопа вражень і задоволень, активний і самостійний, який істотно змінює свою поведінку на туристичному ринку.

Формування туристичного продукту у відповідності до потреб споживача потребує запровадження ефективної системи маркетингу та просування, яка включає визначення і передбачення потреб споживачів, задоволення туристичного попиту, отримання зворотного зв’язку від ринку для вивчення поведінки споживача та скерування діяльності суб’єктів туристичного бізнесу на створення нових продуктів і отримання максимальних прибутків.

Для ефективного розвитку діяльності ОДЦТКУМ необхідно чітко визначити повноваження між учасниками туристичних ринків, сформувати структуру управління туристичною галуззю та налагодити міжсекторне партнерство.

Стратегічна ціль 1 – Створення цікавої та унікальної туристичної пропозиції на основі туристичного потенціалу області.

Завдання:

1.1 Покращення існуючих туристичних продуктів.

1.2 Розвиток нових туристичних продуктів.

Стратегічна ціль 2 – Забезпечення центру висококваліфікованими кадрами для обслуговування туристів, управління розвитком діяльності установи.

Завдання:

2.1 Проведення досліджень з метою визначення потреби центру в кадрах.

2.2 Підготовка нових кадрів для обслуговування туристів.

2.3 Підвищення рівня кваліфікації працівників.

Стратегічна ціль 3 – Забезпечення збалансованого розвитку ОДЦТКУМ та управління його туристичною діяльністю.

Завдання:

3.1 Покращення комунікаційної доступності до центру, його атракцій та туристичних продуктів.

3.2 Розвиток туристичної структури на основі збалансованого розвитку ОДЦТКУМ.

Стратегічна ціль 4 – Налагодження міжсекторного партнерства.

Завдання:

4.1 Формування міжсекторного партнерства.

Стратегічна ціль 5 – Створення комплексної системи маркетингу та просування центру на внутрішньому та міжнародному туристичних ринках.

Завдання:

5.1 Формування туристичного іміджу та бренду центру.

5.2 Створення туристичного продукту підприємства у відповідності із потребами туристів.

5.3 Рекламна компанія підприємства.

5.4 Створення системи маркетингових досліджень.

3.2 Створення цікавої та унікальної туристичної пропозиції на основі туристичного потенціалу області

Завдання 1.1 – Покращення існуючих туристичних продуктів

Заходи вирішення для поставленого завдання.

1.1.1 Розвиток туристичних продуктів

- Створення туристичних пакетів що забезпечують 100 відсоткове використання часу туриста, та налагодження їх продажу.

- Створення мережевих туристичних продуктів.

- Модифікація туристичних продуктів у відповідності до потреб туристичних ринків.

- Покращення проведення пропорційної політики окремих туристичних продуктів на місцевому, національному та міжнародному рівнях.

- Налагодження співпраці з операторами інших туристичних компаній з метою створення єдиної пропозиції.

1.1.2 Диверсифікація туристичних послуг

Вирішення даного завдання

- Доповнення пакету туристичних послуг додатковими послугами, що сприятиме збільшенню тривалості перебування туристів на відпочинку, збільшення обсягів


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10