У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Численні замки Румунії краще всього ілюструють середньовічну спадщину країни

\

Творча робота на тему:

Туристичні об’єкти

Румунії

Численні замки Румунії краще всього ілюструють середньовічну спадщину країни. Безліч замків і фортець Румунії демонструють унікальні архітектурні стилі і елементи, які відображають національні традиції і звичаї. Тоді як замки, побудовані в XIV - XVIII сторіч, - строгі фортеці, побудовані, в основному, для захисту від загарбників, то ті, які побудовані в кінці 1800-х років, - значні і розкішні.
Універсальна література знайшла цінні джерела натхнення в деяких із замків Румунії, а найвідомішими романами, написаними про них, є "Замок з Карпат" Жюля Вірна і "Дракула" Браяма Стокера.

Найвідоміші замки Румунії

Замок Пелеш

Багато хто вважає, що цей замок - один з найкрасивіших в Європі. Замокнув Пелеш - шедевр архітектури в стилі Пізнього Німецького Відродження. Замок побудований в 1873 - 1883 г.г. королем Каролом I. Інтер'єри Пелеша - зразок витонченого дизайну. Його 160 кімнат прикрашено найпрекраснішими експонатами європейського мистецтва: люстри з кристала Мурано, німецькі вітражі, стіни покриті шкірою з Кордови, фарфор Мейсен і Сервер, чорне дерево і скульптури із слонячої кістки.

Дуже схожий на замок Пелеш - замокнув Пелішор ("Маленький Пелеш"). Король Фердинанд, який послідував за Каролом I, мав намір використовувати замокнув Пелеш як літню резиденцію. Можливо, він знайшов, що Пелеш дуже великий і такий, що пригнічує, і він вирішив побудувати замокнув трохи менше, в стилі Арт Нуво - замокнув Пелішор. 70 кімнат Пелішора обставлено унікальними зборами віденських меблів почала XX-го століття і скляним посудом Лалік і Тіфані.

Відкритий: середовище - неділя, з 10:00 до 16:00
Закритий: щопонеділка і вівторкам, а так само в листопаді місяці

Замок Бран – Замок Дракули

Цей середньовічний замок - фортеця, якого часто називають Замком Дракули, був побудований в 1377, для захисту сусіднього міста Брашов від загарбників. Він, також, служив митною станцією.

Кімнати і башти замку формують внутрішній двір. Деякі кімнати безпосередньо зв'язані, через підземні проходи, з внутрішнім двором. У 1920 році, жителі Брашова, подарували замок Королеві Румунії - Марії, і в ськоре він став її улюбленим місцем проживання.

Замокнув Бран - місце, де знаходяться багаті збори румунських і іноземних меблів і художніх творів XIV - XIX сторіч. Замок стоїть на високій скелі, над живописним селом Бран. Біля входу розташований відкритий етнографічний музей старовинних сільських будиночків з виставками меблів, домашніх предметів і національних костюмів.

Один з найважливіших пам'ятників середньовічного мистецтва і архітектури не тільки Румунії, але і південно-східної Європи. Найбільший замок в Румунії в Готичному стилі, Замокнув Корвінешть був зведений в XIV сторіччі на руїнах римських фортифікацій. Він служив фортецею до середини 1400-х років, коли він став резиденцією правителя Трансільванії - Янку де Хунедоара. Янку модернізував фортецю, і скоро вона стала найкрасивішим замком в Трансільванії.

Основні зали: Галерея, Башта, Зал Лицарів, Зал Законодавчої Ради і Каплиця.
Відкритий: щодня з 9:00 до 17:00

Королівський Палац, бухарест

Колишня офіційна резиденція короля. Побудований в стилі Неокласицизм, в 1927 - 1937 г.г., Королівський Палац сьогодні є Національному Музеєм Мистецтва Румунії. Основні експонати це роботи румунських і іноземних художників, таких як Костянтин Бринкуш, Теодор Аман, Миколі Грігореську, Іоан Андрєєську, Штефан Лукиан, Рембрандт, Рубенс, Ель Греко, Мессіна, Тіциан, Тінторетто, Веласькес, та інші.
Відкритий: середовище - неділя, з 10:00 до 18:00

Палац Котрочень, бухарест

Резиденція президента Румунії. Побудований в стилі Німецького Нео - Відродження, в 1893 - 1895 г.г. Проект розроблений французьким архітектором Паулем Готтеро і відреставрований румунським архітектором Григорієм Черкез. Експонати Дворца Котрочень включають багаті збори предметів і картин середньовічного мистецтва.
Відвідини палацу - тільки по попередньому запису.

Палац Парламенту, бухарест

Друга за величиною будівля в світі, після американського Пентагону. Побудований останнім комуністичним лідером Румунії, Миколою Чаушеську - 6 000 залів цієї будівлі (така прекрасна, така ж сумнівна), відображають навик кращих архітекторів і майстрів Румунії. Миколі Чаушеську особисто спостерігав за роботою більше 400 архітекторів і 20 000 робочих, які використовували виключно румунські матеріали, такі як мармур, обшивки з дерева вишні і волоського горіха, кришталеві люстри, гобелени, килими і драпіровки ручної роботи. Будівництво почалося в 1984 році і закінчилося в 1989 році. Проте деякі роботи в інтер'єрах продовжилося і після 1989 року.

.

Відкритий: щодня, з 10:00 до 16:00

Палац Шуцу, бухарест

Колишня резиденція Міністра Закордонних справ Румунії Костаке Шуцу. Палац побудований в Неоготічеськом стилі з елементами Арт Нуво. Російський письменник Товстою жив в палаці під час Кримської війни. Палац тепер відкритий як музей археологічних знахідок, включаючи гравюри, фотографії, меблі, монети і костюми

Палац Кантакузіно, бухарест

Колишня резиденція Григорія Кантакузіно, який, на початку 1900-х років, вважався найбагатшою людиною в Румунії. Побудований в 1900 році у французькому стилі Бароко з елементами Рококо. Палац є тепер Музеєм Румунської Музики і штаб-квартира Асоціації Музикантів Румунії.
Відкритий: вівторка - неділі, з 10:00 до 17:00

Палац Могошоайа

Розташований в 16 км. від бухареста, палац побудований в 1698 році правителем Валахиі Костянтином Бринковяну, Цю будівлю відображає новий архітектурний стиль ("Бринковенеськ") Тут Ви побачите традиційні румунські балкони і сходи, галереї і колони. Сьогодні Палац відкритий як "Музеул Бринковенеськ" (Бринковянській Музей). Експонати цього музею складають картини, дерев'яні і кам'яні скульптури, золоті і срібні вишивки, рідкісні книги, і дорогоцінні мініатюри.
Відкритий: щодня, з 8:00 до 18:00

Палац Брукентал, Сибіу

Найпрекрасніший художній музей Трансільванії, Палац Брукентал був побудований німецьким губернатором Трансільванії - Самуїлом


Сторінки: 1 2