У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Розвиток туризму в США

Реферат

на тему:

“Типологія національного туристичного ринку США”

Туризм на сьогоднішній день в США є досить розвинений. Така ситуація створилася завдяки гарному поєднанню географічних, природних, кліматичних, соціальних, політичних, економічних факторів. Типологію національного туристичного ринку Сполучених Штатів Америки можна характеризувати, як багато канальна єдина система. Для того, щоб зрозуміти таку різношертність туристичного господарства Америки потрібно знати його історичне формування.

А все починалося із розвитком транспорту. Залізниці зіграли важливу роль у розвитку туризму Сполучених Штатів. “Дух першопрохідників” тільки тоді зміг по-справжньому перебороти опір дикої природи американського Заходу, коли на зміну кібіткам прийшли потяги. У порівнянні з ними потяг був куди більш ефективним видом транспорту: і швидше і зручніше, і дешевше. Залізниці підштовхнули розвиток туризму: курортні місця північної Америки виявилися завдяки ним доступними для значної частини населення. Вони принесли так само зміни в готельній справі: постоялі двори на розвилках доріг поступилися місцем привокзальним готелям.

Будівництво першої в США залізничної дороги було почато в 1830р., але до кінця цього року було покладено тільки 23 милі шляхів. Але до 1860р. залізничні колії простягнулися вже на 30626 миль, а в 1869р. стало можливим перетнути країну зі сходу на захід усього за шість днів. Для порівняння: подорож на Західне узбережжя в кибитці чи морем займало кілька місяців.

Для зручності пасажирів залізничні вагони були оснащені спальними полками й в одному з вагонів був розміщений ресторан. Будівництво залізниць продовжувалося в Америці аж до Великої депресії і Другої світової війни. Ці події привели до спаду в пасажирських перевезеннях по залізниці. Автомобіль додав цьому спаду ще більше прискорення - воля пересування по дорозі давала йому значна перевага в конкуренції з залізничним потягом, що йде за розкладом.

Багато пасажирів цінують свій час і воліють користатися повітряним транспортом. Щоб протистояти цієї тенденції хоч якоюсь мірою, американська залізниця знижує тарифи на міжрегіональні і транспортні перевезення. Широко поширена система турів-пакетів, якими часто користаються пенсіонери, що надають перевагу спокійному спогляданню природи через вагонне вікно.

Багато американців, прибуваючи в Європу, купують так називаний ”Европасс”. Його можна придбати в будь-якому європейському транспортом агентстві. Він дозволяє подорожувати на потязі по всій Європі, за винятком Великобританії, роблячи зупинки в сотнях міст, щоб помилуватися місцевими визначними пам'ятками.

Брати Райт, що захоплювали планеризмом, вирішили прилаштувати мотор до одного зі своїх планерів з рухливим стабілізатором і керованим хвостовим оперенням. Знайшовши двигун затяжким, вони розробили власну конструкцію. Двигун потужністю 13 кінських сил підняв машину, з його допомогою вона протрималася в повітрі 12 секунд і переборола відстань близько 36 метрів.

Перша в США авіалінія, що з'єднала Сан-Дієго з Лос-Анджелесом, була відкрита в 1915р. Пізніше, у 1930р. каліфорнійська компанія “Дуглас” випустила чотирнадцяти місцевий DC-2, що літає зі швидкістю 213 миль у годину. Ще більш знаменитий DC-3 був прийнятий на експлуатацію в 1936р., і дотепер більш двох тисяч цих літаків борознять повітряний океан.

У 1944-му в Чикаго відбулася Міжнародна конференція по установі й обслуговуванню міжнародних маршрутів. Між американськими і європейськими делегатами виникли розбіжності по питанню обмеження конкуренції: американці були категорично набудовані, проти яких-небудь обмежень її. Так чи інакше, сімнадцять із сорока країн ратифікували важлива угода по питанню транспортних тарифів і заснували Міжнародну асоціацію повітряного транспорту. Це найбільша торгова асоціація на авіалініях світу. Міжнародні угоди по фінансових, правових, технічних і торгових питаннях уможливили створення всесвітньої системи повітряних перевезень.

У 1954 р. був прийнятий на експлуатацію перший “Бойнг-707”. ДО 1958 р. Пан-Американські авіалінії відкрили трансатлантичні рейси з Нью-Йорка в Париж. “Бойнг-707” міг доставляти 111 пасажирів на відстань 6000миль із крейсерською швидкістю 600миль у час. у тім же 1958 р. компанія “Мак-Доннел-Дуглас” випустила DC – 8, що має не менш вражаючі можливості.

Для польотів на середні і ближні відстань вводилися інші літаки. У 1964 р. “Боинг-727” ставати робочою конячкою внутрішнього ринку США, перевозячи по 145 пасажирів із крейсерською швидкістю 600миль у годину. Його модифікація, “Боинг-737”, випущений у 1968р., відразу ж заявляє про себе як про конкурента дугласовскому DC-9 у перельотах на ближні відстані. У 1970р. з'являється і “Боинг-747” – перший по-справжньому місткий літак. Він міг перевозити від 400 до 500 пасажирів із крейсерською швидкістю 600миль на відстань до 7000 миль.

Повітряний транспорт значно зменшив вартість, у яку обходитися пасажиру одна миля шляху, і це дозволило мільйонам людей стати туристами. Швидкість повітряного транспорту дозволяє відпускникам з легкістю переміщатися з континенту на континент. Європа й Азія знаходяться усього в декількох годинник шляху від усіх міст Північної і Південної Америки.

Розвивався дуже інтенсивно й автомобільний транспорт. Автомобілі з'явилися в результаті деяких змін, зроблених у паровому двигуні. Перший завод з виробництва двигунів внутрішнього згоряння був побудований у 1886р. Карлом Бенцем і Готтлибом Даймлером. Тепер це компанія “Мерседес-Бенц”.

У 1891р. автомобілі почали вироблятися у великих кількостях: Генрі Форд створив свою першу модель і винайшов спосіб виробництва автомобілів на конвеєрі. ДО 1914р. із заводського конвеєра кожні двадцять чотири секунди сходило по одному автомобілі. Автомобілі виробляються на подібних конвеєрах і донині, тільки до цієї роботи тепер підключилися і роботи. У 1929 році кожен п'ятий житель США мав автомобіль.

Зараз у США зареєстровано близько 150млн. автомобілів.

Чарівний заклик відкритої дороги і фінансові можливості американської родини, що збільшилися, що дозволяють купувати автомобілі, привели до стрімкого зростання


Сторінки: 1 2