У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Свято в королівстві живої води

Свято в королівстві живої води.

(У вигляді казки)

У казковому Королівстві Живої Води правила королева Аш-Два-О. Корлева була вже літня, поважна дама. Та, незважаючи на похилий вік, вона багато подорожувала по своїй країні, не обминаючи жодного глухого закутку; всіх обдаровувала увагою, допомагала підданим – людям, рослинам та тваринам. Королева Аш-Два-О була дуже доброю, справедливою і мудрою правителькою через це всі її поважали та любили.

У королеви було три дочки: Тверда Вода (найстарша), М’яка дощова Вода (середульша) і наймолодша – Дистильована Водиця, які різнилися як зовнішністю, так і характерами. Королева їх дуже любила, а ще дуще любила бавитися зі своїми онуками – Гідрогенчиком і Оксигенкою – дітьми своєї середульшої дочки і зятя – могутнього Електророзрядника. Вона передавала їм усі свої знання й часто залучала їх до своєї улюбленої справи – хімічних дослідів. Особливо звеселяла малюків хімічна дія бабусі Аш-Два-О на свого придворного радника Кальція, який просто впадав у розпач, коли королева нагадувала йому про обов’язки. Ніяково червонів, коли вона, жартуючи, блискала на нього фенолфталеїновим сиропом, якого багато наварили на королівській кухні, бо готувались до свята – ювілею королеви.

На цей ювілей мало з’їхатися багато поважних гостей із сусідніх королівств – близьких і далеких родичів. За їхню безпеку і лад на святі відповідав маршал Ферум, який боявся гніву королеви, бо у вільний час любив почастуватись винними коктейлями, а після цього швидко зникав з поля зору королеви Аш-Два-О. При палаці королеви постійно перебували два детективи, Лакмус і Метилор, обдурити яких було неможливо: захоче яка-небудь сіль або заїжджий луг видати себе за вельможну кислоту й проскочити на свято без запрошення, а детективи вже тут як тут.

До ювілею готувалися довго й ретельно і нарешті цей день настав. Гостей наїхало – сила-силенна. Першою прибула рідка сестра королеви – Окиснена вода. За нею – граф і графиня Бурульки, королева сусідньої держави – її величність Кислейство, яка не дуже любила королеву Аш-Два-О зате що вона інколи могла “зм’якшити” її кислу міну, котрої її Вельможність Кислейність так пишалася.

Племінники Джерельце та Річечка привезли бундючного графа ди’Аеля (Al), який ніколи не розлучався зі своїм щитом, бо боявся нападів з відусіль, навіть з боку королеви Аш-Два-О.

Усі гості щиро вітали королеву, підносили її подарунки. Дочки королеви привезли матері три разки прекрасного намиста з оксидів металів.

Але від необережного поруху руки королеви од цих разок намиста раптом безслідно зник, і вона розпорядилася, щоб начальник секретної служби майор Плюмбум негайно провів розслідування.

На честь королеви Аш-Два-О було влаштовано святковий феєрверк. Необережний граф Магнезіус занадто близько підійшов до вогню і спалахнув. Королева спробувала сама вгамувати вогонь, але стався вибух, і полум’я лише збільшилося. Тоді придворні слуги почали засипати його піском. Та пожежа не припинилася. Її вдалося загасити хороброму Азбестику, якого королева нагородила орденом “Вогнетривкості”. Ще довго тривав бенкет на честь ювілею королеви Аш-Два-О. Лунала дзвінка музика і вигуки “Vivat королева Аш-Два-О! Aqua vita est!”.

Випадок у казковій хімічній державі.

(У вигляді сценки)

Від автора. У королівському суді Казкової Хімічної держави (КХД) слухалася гучна справа про порушення Основного Закону КХД – Закону збереження маси речовини. Обвинувач стверджував, що пан Такий собі Літій, маючи необережність фліртувати з панею Аш-Два-О, випадково впав у склянку з водою і з цієї причини маса склянки з водою раптом зменшилася, по рушивши тим самим головний закон КХД. А адвокат використав усі знання в галузі хімії, щоб випрадати пана Такого собі Літія.

Хто виграв процес? З’ясувати це допоможуть нам:

Пан Такий собі Літій

Пані Аш-Два-О

Суддя

Адвокат

Прокурор

Водень.

(На сцену по черзі виходять учні – актори і займають місця в залі суду.)

Суддя. Прошу уваги! Слухається, справа про порушення Основного Закону Казкової Хімічної Держави – закону збереження маси речовини паном Таким собі Літієм! Слово для обвинувачення надається панові Прокурору! Прошу!

Прокурор. Вельмишановний пане Суддя! Пані і панове! Я прошу присягти до строгої й суворої відповідальності порушника порядку КХД і затятого хулігана пана Такого собі Літія, якого звинувачують в тому, що він зазіхнув на основний закон КХД. Таким порушникам порядку не місце в нашій хімічні державі!

Тільки від однієї зустрічі пана Такого собі Літія з панею Аш-Два-О маса її стрімко зменшилась! А що буде далі ?! Я прошу Королівський Суд покарати порушника і заслати навічно пана Такого собі Літія в найвіддаленіший регіон КХД Трансурановий округ Періодичної системи хімічних елементів – під пильний нагляд Лауренція і Нобелія, які у разі спроби втекти бомбардуватимуть його своїм бойовим арсеналом!

Суддя. Дякую, пане Прокурор! Прошу пана Адвоката. Що ви можете сказати на захист підсудного?

Адвокат. Шановний пане Суддя! Пані і панове! Я нагадую вам про презумпцію невинності! Пан Такий собі Літій не є затятим порушником Основного Закону Хімічної Держави.

Навпаки, своїми діями він лише підтвердив цей закон. Я вимагаю очної ставки, пане Суддя!

Суддя. Добре, я згоден і прошу пані Аш-Два-О і пана Такого собі Літія розповісти, як усе було.

Пан Такий собі Літій (підходить Аш-Два-О, вклоняється і бере її за руку). Прошу, пані Аш-Два-О. Чи не будете Ви такі ласкаві, щоб надати мені Вашу складову частину і тим самим довести панові Прокурору, що його звинувачення в порушенні мною закону є безпідставними, адже я лише хотів засвідчити прихильність до Вас і


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9