У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зміст 2

Зміст 2Вступ...........................................................................................................................Розділ 1. Фізико – географічно характеристика досліджуваного району.....Географічне положення території дослідження...............................................Геолого – геоморфічні особливості Галицького району.................................Особливості клімату території району..............................................................Характеристика поверхневих вод .....................................................................Ґрунтові умови, та їх значення для лісового господарства.............................Значення мікрофлори, для лісового господарства Галицького району.........Видова різноманітність фауни мистецтва та її народногосподарське і природоохоронне значення................................................................................Лісова рослинність території дослідження.......................................................Розділ 2. Дендрофлора лісництва Галицького листяних дерев і кущів........2.1 Перелік представників дендрофлори листяних лісництва..............................2.2 Біоекологічна характеристика окремих представників дендрофлори листяних лісництва..............................................................................................Розділ 3. Народногосподарське значення виставки.........................................Використана література.........................................................................................

Вступ

Ліси України є її національним багатством. Ліси використовують екологічні, естетичні, вітро та снігозахисні виховні, та інші функції. Лісові фітоценози мають обмежене експлуатаційне значення користування ними, і дуже тривалий час іде на їх відновлення, а тому, вони підлягають державному обліку, і підлягають охороні. В умовах зростаючого впливу суспільства на природне довкілля необхідно проводити їх комплексні великомасштабні дослідження, ставлячи перед собою мету наукового обгурнтувати ведення лісового господарства, щоб зберегти ліс для прийдешніх поколінь. Основною метою роботи є вивчення багатофункціональної ролі лісів, екологічного спадку лісових фітоценозів , дослідження виробничої діяльності Галицького лісництва у переробці листяних порід дерев, та в сфері відпочинку та туризму, обґрунтування заходів охорони існуючих фітоценозів та їх збільшення із залученням земель несільськогосподарського призначення з метою покращення стану довкілля екологічної ситуації в Галичині зокрема та загалом в Україні. Об’єктом дослідження є лісові ресурси Галицького Держлісгоспу. Предметом Дослідження є дендрофлора Галицького лісництва Галицького Держлісгоспу. Основні завдання кваліфікаційної роботи лісової рослинності на території Галицького району;проаналізувати сучасний стан використання лісових ресурсів Галицького лісництва.Визначити основні напрями охорони ресурсів лісництва;Підготувати висновки щодо сучасного стану охорони та використання лісових ресурсів Галицького лісництва.Бук (Fagus) налічує близько десяти видів з них в Україні є два. Тичинкові квітки в головчастих суцвіттях; маточкові (по дві - чотири) оточені спільною зовні щетинистою пліскою; горішки тригранні, їстівні, листки цілокраї. Всі види бука досить тіневитривалі, вибагливі до родючості й вологості ґрунтів і повітря. Утворюють або чисті лісові насадження (бучники), або виходять як домішка до складу дубових, грабових чи темнохвойних лісів. Дають цінну деревину, з якої виготовляють меблі, кленку, паливо, тощо. В Україні на захід від ріки Збруча. На Поділлі, у Прикарпатті і Закарпатті росте бук лісовий (F. sylvatyca) – могутнє красиве дерево до 30 – 35 м. заввишки. У гірському Криму ( верхня смуга) і на Кавказі росте бук східний (F. orientalig). Каштан (Castanea) налічує близько 10 видів. В Україні росте в Києві, в Івано–Франківській області. Тичинкові квіти в довгих прямих циліндричних стержнях, маточкові зібрані по 2 – і – 4 – 4.

Горіхи плоско круглі, дуже заглиблені в пліску, яка зовні голчаста, колюча. Листки до краю гостро зубчасті. Найбільш відомий каштан їстівний велике красиве дерево до 30 м. заввишки (C. sativa) дико росте в горах Південної Європи, Північної Африки і на Кавказі. З деревини каштана виготовляють меблі, кора багата на дубильні речовини.

Дуб (Quercus) налічує близько 600 видів, з них в Україні є три. Тичинкові квіти в повислих сережках, оцвітина шести – восьмичленна, тичинок від шести до десяти, маточкові – в головчастих суцвіттях, маточка складається з трьох плодолистиків; зав’язь три гнізда із шістьома насінинами зачатками з яких п’ять редукуються при розвитку плода. Горіх циліндричний (жолудь) біля основи з пліскою у вигляді мисочки. Значення дуба в природі і житті людини досить велике. Численні його види – головні лісоутворюючі породи широколистих і мішаних лісів. Найважливішим і найпоширенішим у лісовій зоні Європи є дуб звичайний (Q. robur). Це велике (до 40 метрів заввишки ) могутнє дерево з розлогою кроною. Утворює чисті насадження, які називаються дібровами, або росте разом з грабом, кленом, ясенем, сосно, тощо. Дуб дуже довговічний. В Україні є чимало 500 – 600 річних, і навіть 800 – 1000 річних дубів, які оголошені пам’ятками природи, і які знаходяться під охороною держави. Дуб має цінну тверду і міцну деревину, і кора широко застосовується як будівельний матеріал, з неї виробляють також меблі, шпалери, клепки. Паркет, тощо. Високо ціниться дуб також як і основна порода для полезахисних смуг, степового лісорозведення та озеленення.

Береза (Betula) налічує понад 50 видів, з них в флорі України є 8 – 9 видів. Квітки в три квіткових дихазіях ; тичинок дві, горішок сплюснутий з двома перетинчастими крильцями. Береза повисла або бородавчаста (B. pendula або verrucoga) красиве дерево 20 – 25 метрів заввишки, з гладенькою білою корою і довгими звисаючими гілками, вкритими дрібними темними бородавками. Поширена майже по всій лісовій зоні Європи та Азії. На згарищах та порубах утворює суцільні чисті деревостами, входить, як домішка до складу хвойних і мішаних лісів. З деревини виготовляють меблі, дошки і фанеру, видобувають вугілля, ацетон, тощо. Весною це чудове декоративне дерево. На більш вологих місцях в Україні росте береза пухнаста (B. pubescens), яка отримала свою назву через те, що має густо опущені молоді пагони. В культурі, садах і парках України росте близько 30 видів беріз.

Вільха (Alnus) налічує майже 30 видів, з них в Україні є три. Тичинкові квіти в триквіткових дихазіях з чотирма тичинками, маточкові у двоквіткових дихазіях, горішки безкрилі, містяться в здерев’янілій шишечці. В. Клейка або чорна (F. gbectinosa) – дерево до 20 – 25 метрів


Сторінки: 1 2 3