У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Невідкладна допомога при астматичному статусі І стадії на долікарняному етапі внут¬рішньовенне вводять преднізолон — ЗО мг, при II і III ста ді¬ях — відповідно 60 і 90 мг

Невідкладна допомога при астматичному статусі І стадії на долікарняному етапі внут-рішньовенне вводять преднізолон — ЗО мг, при II і III стаді-ях — відповідно 60 і 90 мг. Крім цього, вводять еуфілін 2,4% —15 мл на ізотонічному розчині натрію хлориду +5000 ОД гепари-ну; контрикал 20000 ОД крапельно в 250 мл ізотонічного розчину натрію хлориду, реополіглюкін 400 мл внутрішньовенне крапель-но; призначають також луги.

При астматичному статусі III стадії необхідна інтубація трахеї для забезпечення штучної вентиляції легень. Інтубацію здійсню-ють без міорелаксантів, щоб залишився кашльовий рефлекс. У стаціонарі застосовують інтенсивну терапію, яка включає кисневу терапію, інфузійне лікування з використанням великих доз корти-костероїдів.

Хворий – Д. викликав додому швидку. Його турбує підвищена температура 38-390С загальна слабкість, головний біль, іноді біль у грудній клітці, погіршення апетиту, сну, вологий кашель при якому харкотиння є слизистим, слизисто-гнійним, або гнійним. Кашель супроводжується болем у боці. Сказав, що хворів гострим бронхітом.

Ваш діагноз.

Хвора – А. потрапила на швидкій у лікарню. Лікар під час огляду помітив – помірну гіперемію щік, ціаноз кінчика носа, губ. Голосове тремтіння не змішане. При аускультації вислуховується вологі дрібно-пухирчасті хрипи. Дихання прискорене 25-30 рухів на хвилину.

Ваш діагноз.

Хвора – С. визвала швидку. Температура 38-390С. У хворої вологий кашель і харкотиння слизисто-гнійне. Кашель не супроводжується болем у боці. Дихання 25-30 рухів на хвилину.

Ваш діагноз.

Хворий – Н. Потрапив у лікарню з температурою 38-390С. З головною біллю, іноді біль у грудній клітці. Кашель із слизисто-гнійним харкотинням. Відзначається помірна гіперемія щік, ціаноз кінчика носа.

Ваш діагноз.

Хвора – А. потрапила у лікарню з головним болем. Її турбує кашель із слизисто-гнійним харкотинням. Температура 38-390С ціаноз кінчика носа, губ.

Ваш діагноз.