У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





І Н С Т Р У К Ц І Я

І Н С Т Р У К Ц І Я

по режиму роботи і техніці безпеки Автоклава (АВ-75)

1. Підготовка до роботи і робота.

Заповнити водопарову камеру водою, для чого:

а) відкрити вентиль пару і кришку автоклаву.

б) відкрити верхній кран водовказівної колонки, поставивши ручку крана в горизонтальному положенні “на себе”.

в) залити воду через лійку до верхньої мітки кожуха водовказівної колонки.

Застереження: для зменшення накипоутворення рекомендовано заливати воду дистильовану або кип’ячену.

2. Заповнивши водопарову камеру, закрити вентиль пару і верхній кран водовказівної колонки, опустивши ручку крана вниз. Загрузити автоклав матеріалом і закрити кришку щільно підклавши її прижимами. Перше завантаження матеріалу рекомендовано проводити в попередньо прогрітий автоклав.

3. Установити стрілки на електроконтактному манометрі в положенні, вказуючи межі автоматичної підтримки тиску. Переважно при роботі автоклава на тиск 0,9 атм., а другу на 1,1 атм. Тиск вибирається із врахуванням одержання необхідної температури для стерилізації закладеного матеріалу.

4. Повернути ручку вимикача на електрощиті на положення “Включено”, при цьому загоряється сигнально лампа.

5. Через 20-30 хв. після включення автоклаву , коли тиск пару по манометру досягає І-ї атмосфери, повільно відкрити вентиль пари і разом із паром витіснити із стерилізаційної камери повітря.

Продування здійснювати протягом 5-7 хв. Закрити вентиль викиду конденсату.

6. При використанні потрійного робочого тиску, що переважно співпадає із першим автоматичним відключенням електронагрівачів, замітити годину початку стерилізації.

7. Під час стерилізації необхідно 3-4 рази на 15 секунд привідкривати вентиль скиду конденсату і проводити короткочасне продування.

8. Після закінчення стерилізації виключити автоклав, повернувши вимикач на електрощиті в положенні “включено”.

9. Зупинити автоклав для повільного охолодження під тиском на 5-6 хв., потім привідкрити вентиль скиду конденсату і повільно протягом 5-6 хв. випустити пар із стерилізаційної камери.

10. Переконавшись у відсутності тиску пари в стерилізаційній камері по манометру, зупинці парування через вентиль скиду конденсату необхідно привідкрити кришку автоклава і залишити його в такому положенні на 15-20 хв.

Замітка: Повільний скид тиску пари із стерилізаційної камери через вентиль скиду конденсату і видержка автоклава із привідкритою кришкою забезпечує поступове зниження температури стерилізуючого матеріалу, що особливо важливо при стерилізації лікарських форм, в скляній посуді.

11. Відкрити кришку автоклава і витримати автоклав в такому положенні протягом 10-20 хв.

12. Вигрузити стерилізований при цьому склянні пляшки не рекомендовано ставити без прокладки картону (фанери або іншого матеріалу) під них на холодні залізні тележки (каталки), мармурові або цементні підставки.

13. Для проведення наступної стерилізації, якщо рівень води в паровій камері нижче нижньої відмітки на кожусі водовказівного скла, то воду необхідно долити в послідовності, вказаної в ч. І. теперішньої інструкції.

ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ

До використання автоклаву допускаються особи, в віці не менше 18 років, які пройшли медичний огляд, курсове навчання і інструктаж по безпечному обслуговуванню автоклава. Персоналу, що обслуговує автоклав, категорично забороняється:

а) випускати пар в стерилізаційну камеру при неповністю закріпленій кришці.

б) включати автоклав при недостатньому рівні води у водопаровій камері.

в) відкривати кришку автоклава або ослабити її міцність при наявності тиску в стерилізаційній камері, доливати воду у водопарову камеру при наявності тиску в ній.

г) працювати на автоклаві, якщо він не заземлений, якщо пройшли строки гідравлічного дослідження автоклаву і перевірок манометра, при несправному або невідрегульованому попереджувальному клапані.

д) залишати автоклав без нагляду в робочому стані, тобто під тиском. Автоклав повинен бути зупинений, якщо тиск автоклаву піднімається вище дозволеного, не дивлячись на виконання всіх вимог інструкції, а також, якщо на елементах автоклаву працюючих під тиском, знайдені тріщини, здуття або протікання у зварних швах і т.д.

ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ

при обслуговуванні сушильного шафи

1. Обслуговування шафи може виконувати особа, ознайомлена із положенням по обслуговуванню і кваліфікована для проведення стерилізації гарячим паром.

2. Протягом експлуатації апарату контролюють температуру і слідкують за тим, чи горять контрольні лампочки на електрощиту і на апараті.

3. Робота із незаземленою шафою категорично забороняється. Використання в якості заземлення опалювальної, електропровідної або газової мережі не допускається.

4. Забороняється класти в камеру шафи матеріал, що загоряється при температурі термостатування або близькій до неї.

5. При експлуатації сушильна шафа не повинна встановлюватися поблизу опалювальної системи.

6. Праця на несправному апараті забороняється.

ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ

при обслуговуванні дистилятора

1. Перед експлуатацією апарата необхідно перевірити правильність підключення всіх проводів і наявність заземлення.

2. Категорично забороняється включати апарат в електричну мережу не заземливши його.

3. При аварійному режимі у випадку його зупинки подачі води із водопроводу в камері випарювання починається бурне кипіння і посилене піноутворення – не затримуючись швидко відключити апарат від електричної мережі.

4. Категорично забороняється включати апарат в освітлювальну мережу.

5. При любій несправності (заміні сигнальної лампочки і т.д.) апарат повинен бути відключений від мережі.

6. При роботі із апаратом стояти на гумовому килимку.

7. Перед включенням апарату включити воду.

ІНСТРУКЦІЯ

по техніці безпеки при виконанні

вантажно-розвантажувальних робіт.

1. До вантажно-розвантажувальних робіт допускаються особи не молодші 18 років.

2. Керівництво і нагляд за безпекою вантажно-розвантажувальних робіт надається виробничому керівнику робіт, який зобов’язаний забезпечувати засоби навантаження та розвантаження.

Перед початком навантаження і розвантаження керівник повинен:

а) звільнити необхідні шляхи переміщення вантажу;

б) підготовити робочі місця і провести із працівниками, які допомагають в навантаженні та розвантаженні вантажу інструктаж по правилах безпечного виконання вантажно-розвантажувальних робіт.

3. Використовувана на вантажно-розвантажувальних роботах вантажопідйомна техніка повинна бути справною.

4. При нерівній поверхні шляхів для переміщення вантажів встановлюється міцний настил.

5. Під час вантажно-розвантажувальних робіт наявність людей поряд з піднімаючим і вантажем


Сторінки: 1 2