У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Реферат - Грижа
2



В зв’язку з тим, що органи черевної порожнини частково заповнюють певні відділи порожнини грудної клітки, вони створюють тиск на легеневу тканину й 7?? Аплазію останньої.

Розрізняють такі ступені аплазії:

І ступінь – близько 27 %

ІІ ступінь – близько 42 %;

ІІІ ступінь – 31% випадків.

Клініка.

В залежності від розмірів грижевих воріт, її локалізації, характеру і величини ??? органів черевної порожнини виникає ряд характерних симптомів :

наростання асфікцій – тобто проявляється прогресивно наростаюча дихальна недостатність, яка характеризується непомітним характером, виникає у вигляді нападів, які виникають при вживанні їжі чи плачем дитини. Можуть спостерігатись напади кашлю і задишки.

Розлади серцевої діяльності внаслідок зміцнення серця – проявляється ціанозом, прискорення пульсу.

Порушення діяльності збоку травної системи, що проявляється блюванням, утрудненим ковтанням. Кишечник і шлунок заповнені газами та рідиною . Живіт запалий та човноподібний.

Із даних об’єктивного дослідження виявляється:

- ???- зміцнення серця в бік протилежний отвору діафрагмі , ??? ??? ??? звичкою над ділянкою утворення грижі.

аскультативно – відсутність чи ослаблення дихання під час уважних повторних прослуховувань визначити перистальтичні кишкові шуми.

У дітей старше одного року – проявляється виражена асиметрія грудної клітки, з ??? половини грудної клітки з боку грижі. У разі езофальних гриж іноді відзначається сутулість та кіфоз у нижньогрудному відділі хребта.

Особливості ефофальних гриж, те що вони супроводжуються витисненням ??? ??? анемії, в наслідок постійного травмування в ділянці грижових воріт з виникненням виразок стравоходу і шлунку, через що виникає блювота кавовою гущою і ??? випорожнення. Старші діти скаржуться на біль і бурчання після їди.

Передні діафрагмальні грижі діагностуються лише з віком. У разі виявлення спостерігаються деформації фузної клітки, нижня частина якої виступає у вигляді кільця. Провідним симптомом у дітей є больовий внаслідок переміщення ??? кишечника і їх часткового защемлення.

Діагностика.

Хоча діагностика досить складна, але вирішальне значення має рентгенологічне дослідження з використанням контрастних речовин.

Rtg – дослідження проводять в вертикальному положенні. Виявляється зміна положення серця в протилежний бік, наявність заповнення газом ??? кишечника, у грудній порожнині і відсутністю у черевній порожнині . Для рентгенологічного дослідження використовують ???, що вводять в шлунок через зонд, при цьому не забираючи зонд роблять рентгенограму. Повторну рентгенограму роблять повторно через 2 год, щоб контраст заповнив тонкий кишечник, який заповнює грудну клітку.

діагностика слід проводити з іншими захворюваннями із схожими симптомами

набрякові-

Лобарною емфіземою

Кісти легень