У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент


МОЗ України

Діти не повинні курити!

Якщо батьки хочуть вберегти своїх дітей від куріння, то вони не повинні залишати сигарети там, де вони будуть доступні їм.

СИГАРЕТНИЙ ДИМ МІСТИТЬ ТИСЯЧІ ХІМІЧНИХ ЕЛЕМЕНТІВ

Більшість з цих хімічних елементів є канцерогенними і токсичними. У процесі куріння діти вдихають їх. Сигарети складаються переважно з тютюну. Інші інгредієнти використовуються як ароматизатори або технологічні домішки (наприклад, для зберігання рівня вологості тютюну). Крім того, сигаретний папір і фільтри містять такі інгредієнти, як барвники і ключі речовини.

КИНУВШИ КУРИТИ ВИ СУТТЄВО ЗНИЗИТЕ РИЗИК ЗАХВОРЮВАНЬ

Якщо ж ваша дитина курить, то кинути їй курити може бути важко, проте це можливо зробити. За порадою і допомогою в цьому питанні Ви та вони можете звернутись до лікаря, у поліклініку або аптеку.

ДІТИ ТА ПІДЛІТКИ НЕ ПОВИННІ ВВАЖАТИ, ЩО СИГАРЕТИ З НИЖЧИМ ВМІСТОМ СМОЛИ БІЛЬШ БЕЗПЕЧНІ ТА КРАЩІ ДЛЯ НИХ.

Не слід думати що сигарети з позначками “Ultra Light” (“Ультра лайт”, “надлегкі”), “Light” (“Лайт”, “легкі”), “Medium” (“Медіум”, “помірні”), “Mild” (“Майлд”, “м’які”) або інші сигарети з нижчим вмістом смоли менш шкідливі, або що куріння таких сигарет допоможе їм

Такі показники на сигаретних пачках, як “Ultra Light” (“Ультра лайт”, “надлегкі”), “Light” (“Лайт”, “легкі”), “Medium” (“Медіум”, “помірні”), “Mild” (“Майлд”, “м’які”) описують міцність та смак. Інформація на пачках щодо кількості смоли й нікотину в димі сигарети, визначений за допомогою тестів Міжнародної організації із стандартизації на спеціальному обладнанні відповідно до вимог урядів багатьох країн світу. Такі цифри також вказують на міцність та смак сигарет.

Інформація на пачках, що вказує кількість смоли та нікотину, не обов’язково відображає дійсну кількість смоли та нікотину, яку ви безпосередньо вдихаєте, адже люди курять іншим чином, ніж це роблять машини, що використовуються при тестуванні.

Фактична кількість смоли й нікотину, яку діти вдихають залежить від того, як діти та підлітки курять. Вона буде більшою, ніж та кількість смоли та нікотину, що вказана на пачці, якщо хтось із підлітків глибоко вдихає, частіше затягується, або ж перекриває перфоровані отвори на сигареті.

БЕЗПЕЧНИХ СИГАРЕТ НЕ ІСНУЄ!

ЯКЩО БАТЬКИ СТУРБОВАНІ ВПЛИВОМ КУРІННЯ НА ЗДОРОВ’Я, ТО КРАЩЕ КИНУТИ КУРИТИ !!!

Чи можливо розробити менш шкідливі сигарети?!

Сигаретний дим містить понад 4000 хімічних сполук. Більшість із них є канцерогенними та токсичними. Саме тому вчені проводять дослідження з метою розробки новітніх продуктів, які, як вони сподіваються, значно зменшують кількість багатьох із цих сполук.

Розробляючи такий продукт, більшість компаній із виробництва тютюнових виробів вважають, що найкращий підхід полягає в тому, щоб державні контролюючі органи, які працюють з тютюновими компаніями та органами охорони здоров’я, визначали, чи може продукт вважатися потенційно менш шкідливим і що саме виробники можуть повідомити споживачам про це.

Деякі люди виступають проти просування таких продуктів на ринок, оскільки думають, що ці продукти можуть змінити рішення курців розпрощатися з курінням, а інших спонукають до того, щоб почати курити.

Однак підлітки повинні пам’ятати, що куріння не являється одним з основних атрибутів, який би допоміг проявам себе як особистість.

Більшість компаній по виробництву сигарет вважають важливим для себе докласти зусиль до розробки продуктів, які потенційно можуть бути менш шкідливими для здоров’я. І якщо розробка таких продуктів можлива, то було б неправильно заперечувати їхні переваги для молодих курців, а також, що споживачі повинні мати про них повну інформацію і можливість вибирати, чи користуватись ними.

КУРІННЯ СЕРЕД НЕПОВНОЛІТНІХ Є СЕРЙОЗНОЮ ПРОБЛЕМОЮ. ЩО ТЮТЮНОВА КОМПАНІЯ МАЄ РОБИТИ З ЦЬОГО ПРИВОДУ?

Ніхто не хоче, щоб діти курили.

Усім відомо, що повірити в те, що тютюнова компанія поділяє цю точку зору, мабуть, важко. Адже багато хто вважає, що, якщо діти не куритимуть, їх бізнес може з часом зникнути. Втім, переважна більшість дорослих курців в усьому світі не курить сигарети однієї марки, що й надає їм широкі можливості для зростання.

Спробувати утримати дітей від куріння – це те, що деякі з них вважають для себе правильним. Але завдяки з боку тютюнової компанії про те, що правильно, а що ні, навряд чи матимуть великий вплив.

Насправді, спроба утримати підлітків від куріння цілком слушна з точки зору бізнесу. У сьогоднішньому світі, якщо ніхто не буде робити для цього все, що в їх силах, то більшість тютюнових компаній поставить свій бізнес під загрозу. Уряди, державні контролюючі органи та громадськість можуть примусити їх припинити продаж сигарет дорослим курцям. Ніхто не вважає, що можливо утримати від куріння всіх підлітків. Більшість людей навіть не думає, що саме тютюнові компанії є єдиною причиною або єдиним вирішенням цієї проблеми.

Усім відомо, як продаються сигарети. Також усім добре відомо, що для дуже багатьох підлітків купити їх дуже легко. Більшість компаній не тільки може, а й докладає зусиль, щоб сприяти вирішенню цієї проблеми. Наразі більшість компаній підтримує програми із контролю доступу. Неповнолітніх до сигарет спільно з роздрібною торгівлею у 80 країнах світу і планує розгорнути аналогічні програми в інших країнах. Ці програми розроблені для того, щоб звести до мінімуму можливості для підлітків купити їхню продукцію.

Проте для того, щоб зробити куріння серед неповнолітніх , необхідно зробити набагато більше, ніж просто обмежити їх доступ до сигарет. Це також вимагає запроваджування освітніх програм, під час яких обговорюватимуться серйозні наслідки куріння для здоров’я, допоможуть батькам усвідомити важливу роль, яку вони можуть відіграти у боротьбі з дитячим курінням.

Такі


Сторінки: 1 2