У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Загальні відомості про хворого

Курсова робота

на тему:

Оцінка терапевтичної ефективності і безпечності застосування препарату Тіотриазоліну

Загальні відомості про хворого

Прізвище, ім’я, по-батькові:

Рік: 9 вересня 1944 р. (61 рік).

Адреса:

Місце роботи: ПП «Барва», хімік-технолог.

Дата поступлення в клініку: 5.09.05 р.

Діагноз на момент поступлення: хронічний з помірно вираженою активністю токсичний гепатит.

Скарги: на: гіркоту в роті, відрижку гірким повітрям, нудоті постійного характеру, метеоризм, зниження апетиту, біль у правому підребір’ї.

Анамнез за системами

Система дихання: дихання не затруднене. Грудна клітка конічної форми, без деформації, носові кровотечі відсутні.

Серцево-судинна система: задишки, болі в області серця, відчуття перебоїв в серці не відмічає набряки відсутні.

Система травлення: апетит знижений, гіркота в роті, спостерігається відрижка гірким повітрям, метеоризм є іноді проноси або закрепи. Сухість в роті відсутня.

Сечовидільна система: болі в ділянці поперека відсутні, кількість сечі за добу до 1,5 л. сечовипуск неболючий.

Опорно-рухова система: на болі в кінцівках, м’язах, суглобах, затруднення при русі, ранкову скутість не скаржиться. Припухлості не виявлено.

Нервова система і органи відчуття: головні болі і головокружіння не турбують. Судоми гіперкінезії і порушення зі сторони чуття і мови. Спостерігається жовте забарвлення шкірних покривів і видимих слизових оболонок (жовтяниця).

Анамнез захворювання.

Громадянка вважає себе хворою з 1993 року, коли вперше з’явилися скарги на погане самопочуття, знижений апетит, гіркоту в роті. Періодично лікувалася стаціонарно та амбулаторно. Появу захворювання пов’язує з шкідливими умовами праці.

У вересні 2005 року відчула погіршення самопочуття, біль у правому підребір’ї, тому звернулася за допомогою в ОККД.

Хворіла хронічним панкреатитом, який зараз в стадії ремісії. В дитинстві перенесла вірусний гепатит.

Анамнез життя

Калугіна Тамара Анатоліївна народилася в м. Івано-Франківськ, в сім’ї робітника. Росла і розвивалась в задовільних умовах.

У психологічному та фізичному розвитку не відставала від своїх однолітків. В школу пішла з шести років, закінчила 10 класів. Після цього продовжила навчання в ПТУ. Працювала хіміком технологом на ПП «Барва», місце роботи не змінювала. Умови праці шкідливі, харчується регулярно, живе в нормальних матеріально-побутових умовах. Зараз пенсіонерка. Одружена, має двох дітей. Психічні, нервові та венеричні хвороби не виявлені. Шкідливих звичок не має, не палить, алкоголю не вживає.

Дані об’єктивного дослідження.

Загальний стан хворої на момент обстеження середньої важкості. Положення в ліжку активне, свідомість збережена. Настрій спокійний, сон не порушений, апетит знижений, шкіра, склери та виділи слизові оболонки жовтушного кольору (субіктеричність). Тургор та еластичність шкіри збережені, правильної форми, блідо-рожевого кольору. Форма вушних раковин і очних щілин звичайна. Набряків не спостерігається. Язик обкладений жовто-сірим нальотом, мигдалики не збільшені. Запаху з рота не має. Щитовидна залоза не збільшена. Кістки кінцівок симетричні, деформації з боку хребта, грудної клітки, з боку кінцівок відсутні. Болючість при рухах та пальпації не має.

Лімфатичні вузли не збільшені, нормальної щільності, не болючі. Грудна клітка циліндрична, симетрична, лопатки прилягають до грудної клітки. Обидві половини приймають участь в акті дихання. Кашель відсутній. Число дихальних рухів 20/хв. При пальпації грудна клітка не болюча, еластична, дихання везикулярне.

Ділянка серця не змінена, серцевого горба не виявлено. Видимої пульсації сонних артерій, набухання і пульсації шийних вен не виявлено. АТ 130/80, пульс 80/хв., задовільного наповнення Симптоми «котячого муркотіння» (систолічний, діастолічний) не відмічається. Тони серця ритмічні зниженої звучності. Запаху, з рота не має. Живіт м’який, болючий при пальпації в правому підребір’ї, печінка виступає на 3 см з-під краю реберної дуги по правій серединно-ключичній лінії, при пальпації чутлива. Забрано жовчний міхур, печінка збільшена. Вираженої венозної сітки рубців пігментації на шкірі живота не має.

Нирка не пропальповується і болючості не відмічається. Синдром Пастернадського від’ємний з обох боків.

Дані додаткових методів дослідження

Аналіз крові

Нв – 112 г/л

Еритроцити – 3,4 1012 г/л

Лейкоцити – 4,0 109 г/л

МОЕ – 18 мм/год.

Дослідження по Нечипоренко

Лейкоцити – 700

Еритроцити – 300

ОККД

Білок 75,8 г/л

Білорубін 61,0 ммоль/л

- прямий 35,0

3) трансаміназа:

АсАТ – 0,45 мкмоль/л

АлАТ – 1,08 мкмоль/л

Тимолова проба – 8,2

Сечовина – 7,4 ммоль/л

Холестерин – 5,3 ммоль/л

- ліпопротеїди – 5650 ммоль/л

Тригліцериди – 1,03 ммоль/л

Цукор – 5,2 ммоль/л

Загальний аналіз сечі

Колір – солом’яно-жовтий

Лейкоцити – 0,6

Питома вага – 1024

УЗД органів червоної порожнини. Печінка: ліва доля 8 см, права 16 см, виступає на 3 см з-під краю реберної дуги по правій серединно-ключичній лінії, гіпер-ехогенна, однорідна. Жовчний міхур видалений. Підшлункова залоза ущільнена.

ЕКГ – ритм синусовий, правильний, ЧСС – 80, ознаки дифузних змін в міокарді.

Клінічний діагноз

Клінічний діагноз поставлений на основі скарг: біль постійний ниючий, мало інтенсивний у правому підребір’ї, посилюється більш від фізичного навантаження, ніж від харчових чинників, смак змінений, відрижка;

на основі анамнезу, що дані скарги з’явилися в 1993 р. на погане самопочуття, гуркоту в роті, знижений апетит;

на основі лабораторних досліджень: вмісту білірубіну в крові, трансаміназ та інших лабораторних показників.

Діагноз: хронічний з помірно вираженою активністю токсичний гепатит.

Етіологія, патогенез клінічні прояви, принципи лікування хронічного гепатиту

Етіологія і патогенез

Хронічний гепатит – це захворювання з повільним перебігом, при якому спостерігається помірні зміни як у паренхімі органа так і у його інтерстиціальній тканині. Поряд з дегенеративними і дистрофічними ознаками мають місце елементи дифузного запалення.

Захворювання полі етіологічне. До основних етіологічних чинників належать: інфекційні, токсичні, токсикоз-алергічні, алкоголь. Найважливішим етіологічним чинником хронічного гепатиту є вірусний гепатит (хвороба Боткіна), який спостерігається у 50-85% випадків хронічного гепатиту. До токсичних чинників відносять різні екзогенні, в тому числі промислові, шкідливості. При дії промислових гепатотропних речовин найбільше значення мають безпосереднє ушкодження перенхіми печінки і порушення ферментних процесів. Токсикоз-алергічні чинники


Сторінки: 1 2 3 4