У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Міністерство охорони здоров’я України

Курсова робота з промислової технології лікарських засобів

на тему:

«Перспективи розвитку гомеопатії у промисловому виробництві. НОЗОДИ.»

 

План

Вступ

1.Історія розвитку і основні положення

гомеопатії (гомотоксології)…………………………………………………..4

2. С. Ганеман – засновних сучасної гомеопатії…………………………….6

2.1. Відкриті принципи гомеопатії за Ганеманом………………………….8

3. Головні принципи в гомеопатії…………………………………..……..14

4. Гомеопатія в Україні………………………………………………..…….19

5. ГЛЗ, їх офіційний статус у світі та в Україні,

стан виробництва та реєстрації………………………………………..…….22

6. Гомеопатичні препарати та ЛФ ГЛЗ………………………………..……26

7. Клінічні випробування ГЛЗ…………………………………………..…..28

8. Інструкція до медичного застосування ГЛЗ…………………………..…30

9. Представники препаратів фірми „-Heel”………………………………....31

10. Нозоди — нова група іммуномодулюющих препаратів……………….32

Висновок

Список використаної літератури

Список оглядової літератури

ВСТУП

В останні роки в Україні спостерігається зростання уваги лікарів, провізорів та пацієнтів до ряду оригінальних напрямків медицини, зокрема гомеопатії. Фармацевтичний ринок інтенсивно поповнюється новими гомеопатичними препаратами як вітчизняного, так і закордонного виробництв, що зумовило необхідність проведення наукових досліджень у галузі гомеопатичної фармації. Шляхи вирішення проблем функціонування спеціалізованих гомеопатичних аптек, створення сучасного асортименту гомеопатичних засобів, питання розробки та контролю якості гомеопатичних препаратів знайшли відображення у роботах О.Должнікової (1992 р.), Н.Суботнікової (1994 р.), Н.Ветютнєвої (1998 р.), О.Москаленко (2001 р.), С.Осипенко (2002 р.) та інших.

1.Історія розвитку і основні положення гомеопатії (гомотоксології).
Гіппократ писав про три принципи терапії: подібність, тотожність, проти подібність. Принцип подібності згадував і Парацельс. Останні два принципи широко використовуються в сучасній медицині. Принцип подібності розвинув (ввів) Ганеман в своїх дослідженнях, таким чином став основоположником класичної гомеопатії. В результаті сформувались два напрямки лікування – аллопатичне ( яке зараз підтримується офіційною медициною) і гомеопатичне.
Із всієї різноманітності різних терапевтичних напрямків сьогодні особливий інтерес представляє вчення німецького лікаря-гомеопата Ганса-Генріха Рекевега про гомотоксини – гомотоксикологія.

Гомотоксини – токсичні речовини екзогенного (токсини вірусів, бактерій, найпростіших, грибків, важкі метали, пестициди, різні алопатичні препарати), ендогенного (продукти розпаду пошкоджених власних тканин, метаболіти в надлишковій кількості) походження, які в організмі людини викликають активацію великої захисної системи. До гомотоксинів можна також віднести: психічні (стрес), фізичні ( електромагнітні поля, високий радіаційний фон), біологічні ( навколишнє середовище, харчування) фактори, які негативно впливають на процеси саморегуляції організму і можуть викликати гомотоксикоз.
Ганс-Генріх Рекевег народився 9 травня 1905р. в Герфорді (Німеччина). Ще в роки навчання в університеті він почав проводити токсикологічні і фармакологічні досліди. Вивчаючи на собі дію препаратів. В результаті він зробив висновок, що захворювання протікають, підчиняючись певним закономірностям і не ізольовано один від іншого, а в тісному взаємозв’язку (всі захворювання являються дією попереднього і готують грунт для розвитку наступного). Тому для їх лікування потрібен одночасний вплив на всі механізми, які підтримують захворювання. Таке можливе тільки при використанні одночасно декількох ЛЗ. Ці домисли привели до перших спроб створити власні комплексні препарати в сучасних ЛФ. В якості сировини Рекевег використовував компоненти рослинного, мінерального, тваринного походження, а також каталізатори, вітаміни, токсини, ембріональні тканини здорових тварин. Препарати він виготовляв використовуючи в лікуванні дуже малі дози діючих речовин, отримати нові фармакологічні можливості лікувального впливу, і в той же час безпечну терапію, зберігши при цьому цілісний підхід до лікування хворого. [1]

З 1994р. інтереси фірми „-Heel” представляла в Україні фірма „Каскад – Медкал”. Завдяки її активної діяльності в Україні були зареєстровані перші АГТП – Траумель С, Грип-Хель, Ангін-Хель . „Каскад – Медікал” поклав початок багатьом просвітницьким і освітнім програмам для зацікавлених лікарів і провізорів, розвив інформаційну роботу по всій території України. „Каскад –Медікал” організувує також клінічні дослідження на базі провідних кафедр і клінік України, видає наукову літературу, присвячену гомотоксикології і антигомотоксичній терапії, організовує для лікарів різних спеціальностей семінари і симпозіуми. Щоквартально, починаючи з 1997р.,видається журнал „Біологічна терапія”, в якому публікуються статті українських, зарубіжних авторів, присвяченим різним аспектам антигомотоксичної медицини. В лютому 1997р. в Києві відбувся 1 Всеукраїнський науково-практичний симпозіум, присвячений застосуванню антигомотоксичної терапії. В його роботі прийняло участь більше 250 лікарів із різних регіонів України, а також із Німеччини і Росії. В цьому ж році дві регіональні науково-практичні конференції в містах Одесі і Севастополі. В 1998р. в Києві відбувся 2 Всеукраїнський симпозіум, який зібрав ще більше лікарів, а в регіонах були проведені 4 науково-практичні конференції. Зростаючий інтерес лікарів в різних спеціальностей до гомотоксичної терапії привів до щорічних спеціалізованих симпозіумів в Києві, кожен з яких в подальшому трансформувався в регіональний науково-практичний семінар, який проводився для всіх бажаючих лікарів. 1999р. – 3 всеукраїнський науково-практичний симпозіум, присвячений застосуванню АГТП в педіатрії. В м. Судак для лікарів неврологів – спеціалізована науково-практична конференція „Біопунктура, гомеосиніатрія і антигомотоксична терапія неврологічних захворювань”.
В червні 2000р. в м. Євпаторія пройшла конференція, де були присутні обласні педіатри і головні лікарі обласних дитятичих Лікарень України: і підвели підсумок застосування АГТП а педіатрії перспективне і життєво необхідне.
2001р. – більше 500 кардіологів і терапевтів України зібрали 4 симпозіум по АГТ терапії серцево-судинних патологій. Отриманим досвідом поділились спеціалісти провідних кардіологічних шкіл із Києва, Дніпропетровська, Харкова та інших міст. 2002р. – 5 симпозіум, присвячений АГТ терапії уренітальної патології, де приймали участь лікарі, акушери-гінекологи, урологи та дерматологи.2003р.- 6 симпозіум по лікуванню захворювань органів ШКТ, печінки і вірусних гепатитів, зібрав 1200 гастроентерологів, інфекціоністів, сімейних лікарів України. В 2003 р. заснована Українська премія ім.. Г.-Г. Рекевега, якою будуть нагороджуватись лікарі, які внесли вагомий внесок у розвиток АГТ терапії. По стану на 1 вересня 2003 р. МОЗ Укр.. зареєстровано 41 антигомотоксичні препарати.

2. С.


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11