У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Курсова робота

«Комплексні гомеопатичні препарати німецької фірми Heel. Принципи ізопатії»

План

Вступ

1. Досвід використання антигомотоксичних препаратів фірми "HEEL" в комплексному лікуванні дітей з підвищеним ризиком захворюваності туберкульозом

1.1. Досвід застосування препарату TRAUMEEL S в комплексному лікуванні черепно-мозкових травм у дітей

1.2. Резюме

2. Деякі аспекти застосування антигомоксичних препаратів фірми "HEEL" в практиці лікаря нейрохірурга при лікуванні гострою, підгострою ЧМТ і її віддалених наслідків

3. Взаємодії між гомеопатичними ліками

4. До питання про застосування гомеопатичних ліків в різних розведеннях

5. Патогенетичне обґрунтування використання антигомотоксичних препаратів фірми HEEL при гіпоксичному ураженні центральної нервової системи у новонароджених

6. Фізико-хімічні дослідження гомеопатичних лікарських препаратів на основі бджолиної отрути

Висновок

Вступ

В останнє десятиріччя гомеопа-тичні лікарські засоби (ГЛЗ) набули широкого застосуван-ня при лікуванні захворювань, що виникли внаслідок різних патологічних станів людини. Концепція оздоровлення планети, що її прийнято ВООЗ на XXI ст., передбачає вирішальну роль лікувальних і лікувально-профілактичних засобів, які належать до групи вітамінів, антиокси-дантів, сорбентів, а також гомеопатичних препаратів

Гомеопатичні лікарські засоби вико-ристовують для лікування, профілакти-ки захворювань, для коригування або зміни фізіологічних стану і функцій ор-ганізму.

В Україні згідно із Законом "Про лікарські засоби" гомеопатичні препарати віднесені до лікарських засобів; вони вхо-дять до переліку лікарських засобів, дозво-лених для використання в Україні, і в "Дер-жавному реєстрі лікарських засобів" складають окрему фармакотерапевтичну групу. У країнах Європейського співтова-риства (ЄС), США, Росії гомеопатичні пре-парати мають також законодавчий статус лікарських засобів і ліцензуються компе-тентними органами.

За кордоном бурхливо розвивається індустрія гомеопатичних лікарських за-собів. Номенклатура провідних гомеопа-тичних фірм-виробників Німеччини, Франції, США та інших країн включає від 500 до 10 000 і більше гомеопатичних пре-паратів, які випускаються у вигляді класич-них монопрепаратів та комплексних. В Україні гомеопатична фармація протягом тривалого часу практично не розви-валась. Це зумовлено насамперед тим, що на відміну від академічної медицини, принципи і методи якої перебувають у постійному розвитку, основні положення гомеопатії з часів фундаментальних робіт С.Ганемана змінились несуттєво. Тривалий час бракувало наукових публікацій, ог-лядів, монографій, що теоретично об-ґрунтовували та розвивали механізми дії гомеопатичних лікарських засобів, ме-тодологію, специфіку гомеопатичного методу лікування. Усе це викликало у фахівців досить скептичне ставлення до цього напряму в медицині. На цей час уже досить відчутні слабкі місця гомеопатич-них теоретичних доктрин, "консерватизм" термінології, що збереглася з часів С. Ганемана, невизначеність або застарілі назви гомеопатичних лікарських засобів (на-приклад, "міазм", "модальність", "псора" або Acidum muhaticum замість Acidum hydrochlohdum), відсутність загально-прийнятої класифікації тощо.

В Україні гомеопатія набула офіційного визнання лише в 1989 р. у зв'язку з вихо-дом наказу МОЗ України від 03.08.1989 р. за № 165 "Про розвиток гомеопатичного методу в медичній практиці і покращання організації забезпечення населення гомео-патичними лікарськими засобами". Але, на жаль, наказ втратив чинність і на сьо-годні ще більше загострилися невирішені проблеми, пов'язані з відсутністю затверд-женої номенклатури гомеопатичних кла-сичних монопрепаратів; законодавчих і нормативних документів, які регулюють вимоги до якості гомеопатичних лікарських засобів; вихідної сировини; питання поставки специфічної для гомеопатичних лікарських засобів сировини - "фіти" та ін. Усе це гальмує розвиток вітчизняної промисловості гомеопатичних лікарсь-ких засобів.

На цей час гомеопатичні лікарські засо-би виробляються переважно в спеціалізо-ваних гомеопатичних аптеках за індивіду-альними приписами лікарів та як внутрішньоаптечна заготовка. У 1996 р. в Україні зареєстровано перші вітчизняні комплексні гомеопатичні препарати. Кількість їх склала 14 номенклатурних позицій. Зараз виробництво вітчизняних гомеопатичних лікарських засобів здійснюється невеликими фармацевтич-ними фірмами - виробниками - "Арніка" (Харків), "Національна гомеопатична спілка" (Київ), "Пік-Крим" (Севастополь).

Усього за період 1995-2000 pp. в Ук-раїні було зареєстровано більше ніж 150 гомеопатичних препаратів, в основному зарубіжного виробництва. Фармацевтич-ний ринок України інтенсивно насичується закордонними промисловими гомеопа-тичними комплексними препаратам відомих світових виробників.

Заслуговує на увагу велика науково-теоретична, організаційно-методична діяльність науковців і практиків у галузі медицини та фармації, спрямованих на консолідацію та координацію зусиль для розвитку гомеопатичного методу лікування виробництва ГЛЗ.

1. Досвід використання антигомотоксичних препаратів фірми "HEEL" в комплексному лікуванні дітей з підвищеним ризиком захворюваності туберкульозом

Використовуючи в своїй практиці антигомотоксичні препарати фірми "Heel", що володіють дренажним, органотропним і іммуномодилюючим дією, ми поставили перед собою завдання визначити рівень терапевтичної ефективності цих препаратів у дітей з підвищеним ризиком захворюваності туберкульозом:

- інфікованих збудниками туберкульозу з супутніми неспецифічними захворюваннями;

- з інтенсивною (гиперергичної) реакцією на туберкулін;

- діти з осередків туберкульозної інфекції.

Епідемія туберкульозу з 1995 р. стала неприборкною і загрозливою медико-соціальною проблемою. Декілька цифр. У 1996 р. виявлено 23,5 тисяч нових хворих. Це на 9% більш ніж в 1995 р. Захворюваність всіма клінічними формами туберкульозу збільшилася з 42 до 46 випадків на 100 тисяч населення, тобто на 30%. Приріст захворюваності всіма видами туберкульозу у дітей в 1996 р. склав 11% (зросла з 6 до 7 випадків на 100 тисяч дитячого населення відповідно в 1995 і 1996 рр.). Смертність від туберкульозу є найважливішим епідеміологічним показником. Вона безперервно збільшується, В 1996 р. від всіх форм туберкульозу померло 8 тисяч чоловік, тобто на 14% більш ніж в 1995 р. Таким чином, епідемія туберкульозу в Україні наростає і стає все більш загрозливою. Туберкульоз зараз забирає більше життів, чим СНІД, холера, дифтерія, гепатит, сифіліс і інші захворювання разом узяті.

Наголошується повсюдне зростання випадків інфікування збудниками туберкульозу. Профілактика і виявлення хворих туберкульозом під час загальної економічної кризи втратили своє пріоритетне значення. Питання соціальної профілактики даного захворювання сьогодні є не вирішуваними. Спостерігається виражена тенденція до зменшення відсотка бацилоносіїв, що


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13