У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Контрольна робота - Альвеоліт
1



Альвеоліт – широко розповсюдене захворювання, яке складає 24-35% від числа випадків всіх ускладнень у хворих після видалення зубів. Альвеоліт частіше спостерігається при продовженні проведення операцій. Види операцій: видалення зуба або кореня, а також при частковому травмуванні кістки і слизової оболонки, які пізніше підлягають інфекції. Якщо після видалення кореня зуба краї лунки залишаються гострими і оголеними, то це спричиняє появі в післяопераційний період посттравматичного неврита і розвитку на його фоні альвеоліта.

Важливу роль в виникненні альвеоліта відіграє інфекція.

Класифікація

гострий альвеоліт;

серозний альвеоліт;

гнійно-некротичний альвеоліт;

гіпертрофічний альвеоліт;

Гострий альвеоліт протікає в вигляді “Сухої лунки”.

Серозний альвеоліт – хворі скаржаться на постійний ниючий біль, який посилюється під час прийому їжі. Лунка видаленого зуба може бути заповнена залишками кров’яного згустка, слизова оболонка гіперемійована. Серозний альвеоліт розвивається на другу-третю добу після видалення зуба і продовжується до одного тижня.

Гнійно-некротичний альвеоліт – у хворих з’являється інтенсивний постійний біль з іррадіацією по ходу гілки трійчастого нерва, спостерігається гнилісний запах із рота. Температура тіла підвищується до 37,5-38,00С. Регіонарні лімфатичні вузли збільшені, при пальпації болючі.

Гіпертрофічний альвеоліт характеризується розростанням грануляційної тканини, яке починається з дна лунки. Слизова оболонка альвеолярного відростка має синюшний колір. Із рани виділяється гній.