У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зміст

ЗВІТ

про виконання преддипломної практики

Зміст

Вступ…………………………………………………………………………………….3

Розділ 1. Характеристика та аналіз господарської діяльності «Клініко-дігностичного центру»……………………………………………………………….5

1.1. Загальна характеристика «Клініко-діагностичного центру»……………5

1.2. Перелік послуг, які пропонує «Клініко-діагностичний центр»…………7

1.3. Регулювання діяльності «КДЦ»…………………………………………..8

1.4. Аналіз зовнішнього середовища підприємства………………………….14

1.5. SWОТ-аналіз «Клініко-діагностичного центру»……………………….15

1.6. Аналіз та оцінка фінансової діяльності і фінансового

стану підприємства……………………………………………………….18

Розділ 2. Важливість впровадження сучасної системи управління якістю послуг у «Клініко-діагностичному центрі»………………………………………26

Висновок………………………………………………………………………………38

Список використаної літератури………………………………………………….40

Вступ

Наша охорона здоров'я знає часи, коли вона забезпечувала країну одними з найкращих у світі лікарями і однією з найкращих за якістю медичною допомогою. І ми віримо в те, що такі часи ще чекають на нас у майбутньому. Але між славним "вчора" і таким само (сподіваємося) "завтра" ми живемо у непростому для охорони здоров'я сьогоденні.

Павло Ковтонюк, Мирослава Муляр.

Розвиток відносин у галузі охорони здоров’я протягом останніх років, на жаль, не можна вважати стабільним. Це наслідок неправильного розуміння та стереотипів щодо впровадження ринкових відносин, відсутності дієвих форм державного регулювання галузі. Дослідники галузі підкреслюють, що існуючі моделі охорони здоров’я більшості країн світу грунтуються на ринковому принципі: потреба — задоволення потреби — прибуток — стимулювання потреби — потреба.

Таким чином, сучасні медицина, фармацевтична промисловість та інші асоційовані галузі економіки як суб’єкти господарювання безпосередньо зацікавлені у збільшенні потреби в медичній допомозі

Забезпечення якісною медичною допомогою на-селення України є пріоритетним напрямком стратегічного планування політики охорони здоров'я, якою передбачається поліпшення функціонування медичної га-лузі на основі підвищення якості медичної допомоги, створення системи її забез-печення і контролю.

Проблема організації, управління та ефективного функціонування системи забезпечення якості медичної допомоги існує не тільки в Україні, а і в багатьох інших країнах незалежно від їх політичної та ідеологічної орієнтації, типу системи охорони здоров'я тощо. Вирішення питання залежить від пріоритетних соціально-економічних цінностей суспільства, додержання принципів доступності та рівноправності в наданні медичної допомоги тощо. Здоров'я нації та зусилля по його підтримці, в загальносуспільному, гуманістичному розумінні є неминущою цінністю.

Погіршання соціально-економічної ситуації в Україні негативно позначається на динаміці показників здоров'я населення, ускладнює процеси розвитку медичної галузі, що характеризується недостатньою ефективністю надання медичної допомоги, зменшенням її доступності і якості та незадоволеністю нею населення.

Досягнення прийнятного для суспільства рівня охорони здоров'я та гарантії якості медичного забезпечення можливе в умовах реалізації інтенсивного розвитку системи, оскільки екстенсивний напрямок вичерпав свої можливості.

В Україні впродовж багатьох десятиріч основні принципи забезпечення якості медичної допомоги формувалися відповідно до державної моделі охорони здоров'я і були адекватні поставленим завданням.

Сучасний етап розвитку системи охорони здоров'я характеризується періодом адаптації до діяльності в ринкових умовах, багатоукладністю форм власності в системі охорони здоров'я. Тому існуючі до теперішнього часу принципи і види контролю якості, механізми його забезпечення не відповідають потребам сьогодення і не можуть задовольнити як споживачів, так і надавачів медичної допомоги. Впроваджуються нові, відповідні сучасному стану розвитку галузі форми гарантування якості медичної допомоги на основі сертифікації (акредитації і ліцензування) та стандартизації медичної допомоги, іншими словами, держава забезпечує якість і безпеку медичної допомоги пацієнтам завдяки відповідній системі сертифікації, ліцензування, акредитації і стандартизації

Саме такий підхід вирішення проблеми забезпечує інтенсивний розвиток сис-теми охорони здоров'я і дозволяє вирішувати як медичні, так і правові та фінансові питання взаємодії суб'єктів охорони здоров'я.

Таким чином, актуальність проходження практики в «Клініко-діагностичному центрі» м. Івано-Франківськ очевидна.

Розділ 1. Характеристика та аналіз господарської діяльності «Клініко-дігностичного центру»

1.1. Загальна характеристика «Клініко-діагностичного центру»

«КДЦ» був заснований в 2004 році, як приватна багатопрофільна лікувальна установа в місті Івано-Франківську. В даний час «КДЦ» є молодим та сучасним центром страхової і сімейної медицини, що активно розвивається. Даний медичний заклад надає невідкладну амбулаторну і стаціонарну медичну допомогу для дорослих і дітей, а також послуги єдиного в Івано-Франківському регіоні медичного асистенсу.

У медичному центрі прекрасна матеріально-технічна база, створена за зразком кращих клінік Європи, наявні в штаті достатня кількістьі сімейних лікарів – терапевтів та педіатрів, які обслуговують виклики, досвідчених вузьких спеціалістів з багаторічним досвідом роботи, кандидатів і докторів медичних наук, які паралельно ведуть наукову, викладацьку і практичну лікарську діяльність в провідних клініках Івано-Франківська.

«КДЦ» використовує і постійно поновлює найсучасніше діагностичне і лікувальне обладнання відомих іноземних виробників.

«Клініко-діагностичний центр» є юридичною особою, має відокремлене майно, самостійний баланс, розрахунковий, валютний та інші рахунки в устновах банку «Аваль», а також круглу печатку, штамп, фірмові бланки, товарний знак і емблему та інші необхідні реквізити.

Для забезпечення діяльності підприємства за рахунок коштів засновника створюється Статутний фонд в розмірі 716,000 тис.грн.

Основним показником фінансових результатів господарської діяльності підприємства є прибуток (дохід).

Чистий прибуток, одержаний після зазначених розрахунків витрат на оплату праці, оплату відсотків по кредиту, податків та інших виплат і страхових зобов’язань, залишається у власності підприємства та розподіляється пропорційно розмірам часток в Статутному фонді.

Збитки, які можуть виникнути в процесі діяльності, покриваються за рахунок коштів Резервного фонду, що становить 25% від Статутного фонду.

Крім Резервного фонду на підприємстві створені фонди оплати праці і розвитку підприємства.

Підприємство самостійно визначає фонд оплати праці. Мінімальна заробітна плата працівників не може бути нище встановленого законодавством України мінімального розміру. Працівники підлягають медичному та соціальному страхуванню у порядку встановленому чинним законодавством України.

Дирекція здійснює свою фінансово-господарську діяльність відповідно до планів Товариства, затверджених його вищим органом.

Дирекція сплачує податки та обов’язкові платежі відповідно до чинного законодавства та порядку, встановленого Товариством.

З метою виконання всіх завдань, покладених на підприємство, в його складі створюються різноманітні структурні підрозділи, які в цілому формують організаційну структуру


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11