У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Кроки фракції СПУ у парламенті по шляху політичного реформування

1.Запроваджено пропорційну систем виборів на центральному і місцевому рівнях.

2. Змінено статус і роль виконавчих місцевих рад, як ланок виконавчої влади, обмежені діючі повноваження губернаторів та інших посадових осіб.

3. Висування кандидатів і в президенти, і в народні депутати – від партій.

4. Реформування місцевої влади (проект 3207) буде прискорено фракцією СПУ після 1 січня (у цьому або наступному складі парламенту)

Як підкреслює О.Мороз – це відкриває шлях до гармонії влади по-європейськи, де децентралізації влади, до дерегуляції економіки, до верховенства прав людини та громадянина.

За роки незалежності через руйнівні реформи підірвана головна і вирішальна продуктивна сила українського суспільства – людина. В катастрофічному стані перебувають засоби виробництві.

Для відродження продуктивних сил країни і зупинення деградації суспільства потрібні дві умови:

Перша - переорієнтація реформ на побудову суспільства для трудящих. Бо тільки так відродиться українська працьовитість на широких суспільних просторах. Таке суспільство заповідали нам Т. Шевченко, І.Франко. Л. Українка, М. Грушевський. а не руйнівний вульгарний капіталізм.

Друга - організація праці й виробництва в країні, в тому числі й стосовно щоденної буденної роботи по підйому "лежачих" і створенню нових сучасних підприємств, ініціюванню найефективніших наділі форм власності.

Тоді можна буде добитися стимулювання продуктивних сил народу, яке формується під впливом об'єктивних суспільних сил. насамперед сил економічних. А вони добре відомі науці. По-перше, це об'єктивна мета виробництва: добробут і всебічний розвиток особистості або збагачення панівного класу шляхом експлуатації трудящих мас. По-друге, це спосіб розподілу життєвих благ: за працею чи капіталом. По-третє, це наближення рівня споживання громадян до рівня потреб чи поглиблення прірви між багатими і бідними.

Українці готові до високоефективної праці. Їм тільки треба бачити користь від неї для Батьківщини і для себе. Ось чому, змінивши владу, навіть за рік можна зробити дуже багато. Створивши в суспільстві атмосферу довіри до влади, люди будуть працювати: один буде робити свій бізнес, знаючи, що він прогодує його сім'ю; інший вирощувати квіти, продавати їх на базарі, і за це спокійно вивчить свою дитину; третій працюватиме фермером, матиме, скажімо, 10 корів, реалізовуватиме по справедливій ціні свою продукцію; четвертий, працюючи на заводі токарем, буде впевненим, що за чесну працю щогодини отримає мінімальну зарплату в 4 євро.

Прийшовши до влади, соціалісти:

здійснять рішучі кадрові зміни в центі і на місцях створення відповідального перед народом і парламентом уряду із числа спеціалістів, котрі не заплямували себе зловживання, проведення справжньої, а не показушної, боротьби із злочинністю, корупцією посадових осіб всіх звань та рівнів.

Можливість будуть проводити власну економічну політику, спрямовану на побудову сучасної ринкової економіки в поєднанні з державним регулюванням в інтересах вітчизняного виробника - справді народної економіки, як основи добробуту, соціального захисту, державності і безпеки.

Щоб дати поштовх виробництву та руху товарів, буде здійснено рішучий відступ від грошової політики, що збанкрутувала. Це забезпечить господарський обіг коштів на рівні, прийнятому у світі при недопущенні інфляції. Через спеціально створений Державний банк реконструкції та розвитку мільярдні кошти, що сьогодні просто розтринькуються, підуть на фінансування оновлення виробництва. Кредити стануть доступними із зниженням ставки по них до рівня інфляції. Буде встановлений жорсткий державний контроль над поверненням валюти від експорту і встановлено порядок, коли за бюджетні кошти будуть ввозитися лише життєво необхідні товари. Ліквідуються різні позабюджетні фонди, які служать кормушкою для влади. Припиниться податковий терор, держава перейде на партнерські відносини з добросовісними підприємствами і підприємцями. Буде спрощене податкове законодавство і зменшено податковий тягар, особливо на фонд заробітної плати. Разом з тим передбачено скасування всіх незаконних і несправедливих пільг з оподаткування, котрі сьогодні є засобом наживи наближених до влади кланів. Одним із умов росту стимулів до праці стане розвиток виробничого самоуправління. Одночасно з відновленням виробництва будуть вживатися заходи по захисту внутрішнього ринку від закордонних товарів, особливо тих, що випускаються у нас. Засобом боротьби проти безробіття стане підтримка малого та середнього бізнесу і система громадських робіт, наприклад, будівництво транспортних коридорів. В результаті всіх цих кроків економіка України набуде самодостатнього.

В сільському господарстві ріст економіки буде здійснюватися шляхом проведення політики зміцнення сільгосппідприємств різних типів, забезпечення їх сучасною сільськогосподарською технікою та іншими вітчизняними ресурсами. Будуть реалізовані переваги сучасного індустріального виробництва. Як і в промисловості, реформування господарств буде направлено на переборення знеособлення та зрівнялівки. Держава буде сприяти сільському господарству шляхом єдиного податку на землю, доступності кредитів, підтримки справедливого співвідношення цін на продукцію різних виробників, організації поставок і збуту без зайвих посередників, захисту українського ринку від засилля імпорту. Незмінною залишається позиція СПУ стосовно земель сільськогосподарського призначення - вони не будуть товаром, а господарями на цих землях будуть громадяни України, Всі неконституційні закони, кодекси, укази тощо, котрі суперечать такому принципу, будуть відмінені. Потрібно торгувати хлібом, а не землею!

Розрахунки показують, що вже першочергові економічні заходи дадуть можливість не лише ліквідувати борги перед громадянами, але й відновити 5 млн. робочих місць, подвоїти розмір зарплат і пенсій, майже повністю ліквідувати безробіття. Особлива увага иуде тернути на виплату заборгованості по зарплаті, пенсіям, стипендіям, іншим соціальним виплатам, недопущенню в майбутньому такої наруги над людьми.

В соціальній сфері будуть поєднуватися надійний соціальний захист, подібно існуючому в СРСР, з можливістю творчої ініціативи кожної людини в суспільстві. Соціалісти виступають проти бідності, але


Сторінки: 1 2