У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Політичні орієнтації сучасної української молоді

У статті на підставі опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології у травні 2001 року, аналізуються політичні орієнтації сучасної української молоді. Автор зазначає, що сучасна молодь України не занадто переймається політичними подіями, які відбуваються в суспільстві. Серед тих, хто цікавиться політикою, більше чоловіків та молоді з міста. Зацікавленість політичними процесами зростає з підвищенням рівня освіти. Молодь більше приваблює соціал-демократичний напрямок й організації екологічного та природоохоронного спрямування. Що ж до привабливості політичних діячів, то молоді люди надають перевагу В.Ющенку, і кількість його прихильників зростає з підвищенням освітнього рівня молоді. Вони вважають, що В.Ющенко та його прихильники – це саме та сила, яка здатна покращити ситуацію в країні.

Якщо говорити про те, якою людиною має біти політичний лідер, то необхідно зазначити, що молодь з вищою освітою та міська молодь бажають бачити його гнучким, спроможним домовлятися та йти на компроміси. Натомість, молоді люди з сільської місцевості та молодь з нижчим рівнем освіти хотіли б бачити жорстку, безкомпромісну, здатну навести порядок особистість.
Звертаючись до питання влади, молоді люди вважають за краще, аби влада була розподілена між Президентом, парламентом та незалежним судом. Серед тих, хто заважає розвиткові українського суспільства, молоді люди називають корумпованих чиновників, бюрократів, олігархів, а також Президента та комуністів. Стосовно проблем, що хвилюють сучасну молоду людину в Україні, то, насамперед, згадувалися питання, пов’язані з рівнем життя, екологією, корупцією, політичною кризою в суспільстві та рівнем злочинності.