У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Контрольно-екзаменаційна робота

розрахунково-пояснююча записка

Тема: Настилка штучного паркету в ялинку з фризом на мастиці.

Зміст

Вступ

2.Технологічна частина

2.1. Штучний паркет

2.2. Підготовка основи

2.3. Складання плану настилки

2.4. Настилання паркету

2.5. Лінійка

2.6. Фриз

2.7. Дотикання у стін

2.8. Організація робіт

2.9. Вимоги до якості

2.10. Дефекти

Заходи по охороні праці

Використана література

 

1. Вступ

Подальше покращення діяльності будівельних організацій має базуватись на широкому застосуванні прогресивних методів праці, нових ефективних матеріалів (високопродуктивних машин), раціонального приспосіблення і інструментів, при переносі ряду технологічних операцій з будівельної площадки на заводи, на індустріалізації бідівельного виробництва.

В комплексі опорядкувальних робіт - завершуючому етапі будівництва - встановлення підлог із паркету, лінолеуму, синтетичних килимів і плиток займає важливе місце. Покриття із цих матеріалів створюють в приміщеннях комфорт, вони довговічні і зручні в експлуатації. Від того, як виконане покриття підлог, багато залежить і загальна оцінка якості будівництва.

Для встановлення покриття підлог потрібно добиватись якісного виконання всіх операцій, як попередніх, так і при встановленні покриття. При настеланні паркетних і лінолеумних підлог це відноситься до якісної підготовки основи старанній перевірці всіх використаних матеріалів. Особливі вимоги пред'являють до якості покриття підлог з художнього щитового паркету, так як його використовують для оздоблення унікальних споруд.

При настиланні паркетних підлог широко використовують збірні елементи - паркетні дамки і щитовий паркет, виготовлені на підприємствах будівельних матеріалів. Для полегшення праці робітників і покращення якості робіт використовують високопродуктивні машини для шліфування паркетних підлог.

2.Технологічна частина

2.1. Штучний паркет

Для встановлення покриття паркетних підлог застосовують штучний і мозаїчний паркет, паркетні дошки і щити. Для паркета, паркетних дощок і щитів прийняті слідуючі назви: поверхня довших бокових сторін заготовки називається кромками, коротких бокових сторін торцями, а лецеву поверхню покриття - лицевою пластю.

Штучний паркет (ГОСТ 862.1 - 85) складається з паркетних планок, які в залежності від кромок поділяються на два типи: П1; П2. Сторони планки взаємноперпендикулярні з пазами та гребенями на кромках. Гребінь – виступаюча частина кромки і торця паркетної планки, призначена для з’єднання з сусідньою планкою. Паз-виїмка на бокових і торцевих кромках паркетної планки, призначена для заходу гребеня. Паркет типу П1 з гребенями і пазами на протилежних кромках і торцях, типу П2 – з гребенем на одній кромці і пазами на других кромках. Паркет типу П2 допускається випускати з узгодженням замовника. Кромки верхнього шару – шару зношування – роблять з скосом (з нахилом 3ъ) і без скосу. Товщина паркету 15…18 мм (товщина шару зношування 7…10мм), ширина 30…90мм з кроком 5мм . Довжина 150…500мм з кроком 50мм. Паркет типу П2 може бути споряджений в погодженні з замовником. В партії допускається 15% укорочених планок розміром 30 х150, 35х150, 30х200 і 35х200мм з повздовжньою покоробленістю лицевої пласті на більше 0,3мм, з поперечною покоробленістю – не більше 0,2мм.

Виготовляють штучний паркет з деревини дуба, бука, ясеня, клена, карагача, в’яза, ільша, каштана, граба, берези, сосни, модрини, з корейської сосни, та інші породи, які по своїх фізико-механічних властивостях не відрізняються від твердих порід. На державний знак якості атестують тільки планки із деревини дуба. Для виготовлення паркета із сосни і модрени має використовуватись деревина радіального розпилювання з кутом нахилу річних шарів до лицевої сторони планки не менше 45 є.

Якість деревини, з якої виготовляють паркет, має відповідати слідуючим основним вимогам. На лицевій стороні планок не допускаються тріщини, частково зросші і незросші сучки. Допускається не більше одного зросшого сучка на лицевій стороні не більше 5 мм, а на протилежній – 10 мм. Тріщини можуть бути тільки на протилежній стороні і кромка глибиною не більше 3 мм, шириною не більше 1/5 ширини планки. На лицевій стороні планки не допускаються серцевина і подвійна серцевина, червоточина, хімічні забарвлення, пошкодження грибками, різні околи, обзол і негладкі поверхні. Нахил волокон по поверхні лицевого шару планки не має перевищувати 3 % для шпилькових і 5 % для листяних порід. На протилежній стороні планки допускаються на окремих ділянках хімічні забарвлення, крень, серцевина одинарна і подвійна і обзол (але не більше 1/3 по висоті планки і глибиною до

2 мм). На протилежній стороні і на кромках гребенів допускаються недофрезеровані ділянки площею не більше 30 %. Вологість деревини штучного паркета не має перевищувати 9±3 %.

2.2 Підготовка основи

Покриття із штучного паркета виконують після закінчення всіх будівельно-монтажних і оздоблювальних робіт, при виконанні яких приміщення забруднюється і створюється підвищена вологість. Перед настиланням паркета на мастиці перевіряють якість готової стяжки , її рівність і вологість, і температуру, вологість повітря в приміщенні.

До приміщення, в якому будуть проходити паркетні роботи, пред’являють слідуючі вимоги. Температура повітря на рівні підлоги має бути не нижче +10 ?С; відносна вологість повітря не вище 60%; вологість цементно-піщаної стяжки не більше 6 %, а бетона панелей міжповерхового перекриття – не більше 4 %. Віконні і балконні блоки повинні бути засклені; повністю змонтовані системи опалення і вентиляції.

Перед початком роботи паркетники повинні пройти інструктаж на робочому місці і мають бути забезпечені спецодягом і індивідуальними засобами захисту. На робоче місце доставляють необхідну для роботи кількість матеріалів, не перевищуючи змінної потреби. Перевіряють справність ручних машин і інструментів.

Роботи


Сторінки: 1 2 3 4 5