У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Пристрої для створення розриву між деталями на конвеєрі. Кантувачі і поворотні пристрої.

1.Роликовий прискорювач.

На рисунку показана схема одного з варіантів пристроїв для створення розриву між деталями, які транспортуються на конвеєрі в горизонтальній чи близькій до неї площині. Рамки 1 прискорювача мають збільшувачі по ходу рухів діаметри. Обертання рамкам задається приводними ланцюгами 2 від привода 3 так, щоб кутова швидкість обертання у всіх роликів була однакова. Рама конвеєра такий має нахил в сторону руху виробів, щоб верхні утворюючі циліндрів роликів розміщались на одній горизонталі. Завдяки збільшенню діаметрів, роликів лінійна швидкість на їх поверхні буде зростати, і тому, виріб, який іде попереду одержить швидкість V2, більшу швидкості V1, яку він мав при поступленні на прискорювач. За рахунок цього між черговими виробами на конвеєрі створюється деякий розрив.

2.Кантувачі і поворотні пристрої.

Для перекантовування деталей на 180о навколо осі, яка співпадає з напрямком руху цих деталей, може бути використаний кантувач, який показаний на рис. а. Всередині барабана 1 на паралельних валах віддалених один від одного на відстані L, встановлені приводні рамки 3, між якими рухається сталь-виріб 4. Барабан 1 встановлений на приводних рамках 2 і може обертатись навколо повздовжньої осі в любу сторону на любий кут J. Відстань L можна змінювати в залежності від товщини виробу 4. Напрям руху виробу при необхідності може бути змінений на протилежний, тобто виріб буде повертатись у вихідне положення. Якщо поверхню деталі – виробу необхідно буде захистити, від механічних пошкоджень то ролики 3 потрібно облицьовувати відповідним матеріалом.

Інший пристрій для перекантовки деталей-виробів, але вже із зміною напрямку руху на перпендикулярний, показаний на рис. б. Тут виріб 1 рухається на стрічковому чи ланцюговому конвеєрі 2 і зіштовхується на поперечний роликовий конвеєр 3. В даному випадку форма роликів цього конвеєра вибрана такою, щоб виріб перекантовувався на кут 45о. Змінюючи форму роликів конвеєра 3, можна перекантовувати виріб і на інші кути. По суті, якщо ролики 3 будуть циліндричні, то виріб буде кантуватись на 90о.

Для повороту виробу на конвеєрі без зміни напрямку його руху використовують поворотний пристрій, показаний на рис. в. На стрічці конвеєра 1 рухаються вироби 2. В потрібному місці конвеєра встановлюють висувний упор 3 і спеціальної форми направляючі 4. Виріб 2Ю зустрічаючи на своєму шлях3 упор 3 обертається на стрічці конвеєра. На рис. в. показаний випадок, коли виріб 2 розвертається на 180о. В залежності від форми направляючих 4 поворот виробу може бути здійснений і на інший кут.

Контрольні питання.

1.Показати схему і дати характеристику роликового прискорювача.

2.Область застосування кантувачів і поворотних пристроїв.

3.Дати їм характеристику, користуючись схемами і рисунками.