У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





 

ЗМІСТ

Вступ

1.Загальна частина

2.Розрахунково – технологічна частина

3.Будівельна і сантехнічна частина

4.Енергетична частина

5.Охорона праці

6.Організаційно – економічна частина

Список використаних джерел

ДП.528.2002.00.00.00.ПЗ

Зм. | Арк. | № документа | Підпис | Дата

Розробив | Ткачук В.І. | Проект відділення вторинної механічної обробки по виготовленню стола письмового на ТзОВ “Квартет” | Літера | Аркуш | Аркушів

Перевірив | Плоскодняк. | н

ВПУ-14

Н.контр

Затв. | Бирчак П.І.

Вступ

На початковому етапі розвитку суспільство використовувало деревину для виготовлення найпростіших предметів побуту, мистецтва. Подальший розвиток суспільства зумовили виникнення ремесл, більш широке використання деревини для будівництва споруд, мостів, суден, вагонів тощо. Зростали потреби в розширенні виробництва продукції різного призначення і вимоги до рівня їх якості.

Деревина за своїми фізико-механічними властивостями і, зокрема за питомою міцністю перевищує показники міцності окремих металів і сплавів. Тому її використання в техніці і побуті постійно зростає.

Деревина порівняно з іншими матеріалами має переваги. Вона природно поновлюється. І за раціонального використання та поновлення її запаси можуть бути невичерпними.

Лісопереробна промисловість набула прогресивних форм індустріального виробництва. З лісу виготовляють пилопродукцію, яку використовують в натуральному вигляді (дошки,бруси, бруски), для отримання напівфабрикатів (фанери, фанерних і столярних плит, деревинних пластиків) і готових виробів (вікна, двері, паркет, меблі, музичні інструменти). Деревину також використовують в подрібненому вигляді для виготовлення паперу, волокнистих та стружкових плит, декоративних паперово-шаруватих пластиків, синтетичного шпону та іншого. У процесі хімічної і мікробіологічної переробки деревини отримують штучні тканини, спирти, лікарські препарати, глюкозу, дубильні речовини, гліцерин тощо. Таким чином з розвитком технічного прогресу зросло комплексне використання деревини як сировинного та конструкційного матеріалу.

Науково-технічний прогрес в галузі зумовив створення високопродуктивного обладнання, напівавтоматичних і автоматичних ліній, які застосовуються на різних стадіях технологічного процесу виробництва і забезпечують виготовлення продукції на рівні сучасних вимог. Створені маловідходні та безвідходні технології, забезпечуючи економію матеріальних, енергетичних і трудових ресурсів.

Столярно-меблеві виробництва за класифікацією належать до другої групи виробництв. Вони використовують напівфабрикати у вигляді дошок, брусків, брусів, фанери, фанерних плит, натурального та синтетичного шпону, плівок на основі полімерних матеріалів, столярних плит, деревиностружкових та деревиноволокнистих плит, покривних, настилових і личкувальних матеріалів для м’яких меблів, фурнітуру, метизи, лакофарбові матеріали.

В загальному столярно-меблеві виробництва характеризуються такими видами обробки деревини і деревних матеріалів, як сушіння, пиляння, фрезерування, склеювання й личкування, свердління, шліфування, опорядження та інше.

ДП.528.2002.00.00.00.ПЗ | Арк.

Зм. | Арк. | № документа | Підпис | Дата

1.Загальна частина

1.1.Характеристика підприємства

Товариство з обмеженою відповідальністю “Квартет” було утворено і зареєстровано у Коломийському міському виконавчому комітеті 2 лютого 2000р.

Воно засновано на базі цехів бувшого Коломийського лісокомбінату які спеціалізувались по випуску дитячих та побутових меблів.

ТзОВ “Квартет” у даний час спеціалізується по виготовленні меблів з ДСП та масивної деревини: набір кухонний, куток кухонний, стіл кухонний, табурети, стіл журнальний та комп’ютерний, тумби під телерадіоапаратуру, прихожі, дитячі ліжка.

На майбутнє підприємство планує розпочати виготовлення м’яких меблів.

Метою діяльності фірми є виконання виробничої та комерційної діяльності по випуску та реалізації виробів з деревини для отримання прибутку та задоволення суспільних потреб.

На території ТзОВ “Квартет” розміщені: машинний цех, заготівельний цех, опоряджувальне та складське відділення. Також на території фірми знаходиться адміністративний корпус в якому проходить управління фірмою.

Структура управління фірмою:

Генеральний директор;

Заступник директора по виробництву;

Заступник директора по загальних питаннях;

Начальники цехів;

Майстери;

Службовці;

Робітники.

Для виготовлення продукції сировина, комплектуючі матеріали, напівфабрикати надходять на склад фірми. Оплата за одержані матеріали здійснюється шляхом перерахування грошей на рахунки постачальників.

Фірма постачається як самостійна організація. Вона має право закуповувати обладнання, автотранспорт, запасні частини, технічну документацію в:

фондах біржі України та інших держав;

виробничих об’єднаннях;

оптових і роздрібних підприємствах України та інших держав;

безпосередньо у населення, в тому числі по договірних цінах.

Фірма самостійно визначає перспективу розвитку, планує і здійснює свою діяльність, виходячи з попиту на продукцію та послуги на необхідність виробничого та соціального розвитку фірми, підвищення доходів.

ДП.528.2002.00.00.00.ПЗ | Арк.

Зм. | Арк. | № документа | Підпис | Дата

1.2.Обгрунтування теми проекту

Темою дипломного проекту передбачено ”Проект вториної механічної обробки щитових деталей по виготовленню стола письмового на ТзОВ “Квартет”.

ТзОВ “Квартет” у даний час спеціалізується по виготовленні меблів з ДСП та масивної деревини: набір кухонний, куток кухонний, стіл кухонний, табурети, стіл журнальний та комп’ютерний, тумби під телерадіоапаратуру, прихожі, дитячі ліжка.

В дипломному проекті я пропоную виготовити стіл письмовий з ДСП личкованої шпоном струганим, крайки якої личковані МКР. Натуральний шпон надає виробу естетичного вигляду. Використовуючи ДСП можна значною мірою зменшити використання масивної деревини, що останнім часом є одним із найважливіших питань.

Для механічної обробки матеріалу застосовується вітчизняне обладнання а саме: МФК-3; МШП-1; СГВП-1А; СвА-2; ШлПС-7.

Незважаючи на моральне за старіння обладнання при правильній розробці технологічного процесу можна досягти хорошої продуктивності. Врахувавши всі позитивні та негативні показники я вибрав дане обладнання, виріб і матеріал.

ДП.528.2002.00.00.00.ПЗ | Арк.

Зм. | Арк. | № документа | Підпис | Дата

2.Розрахунково – технологічна частина

2.1.Розробка конструкції виробу

2.1.1.Опис виробу

Стіл письмовий розбірної конструкції. Використовується як в наборі так і окремо. Складається з стільниці, двох вертикальних, горизонтальної та передньої стінок.

Тумба – як окрема складальна одиниця, формується з двох вертикальних, двох горизонтальних і задньої стінок. У тумбі розміщені три шухляди для документів.


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7