У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Реферат на тему:

„Деревообробка – 2001” у світлі статистики. Лакофарбові матеріали нового покоління для вікон і зовнішніх дверей.

«Деревообробка-2001» у світлі статистики

Уже понад 10 років ЛТ „Гал-ЕКСПО” організовує і проводить різні спеціалізовані виставки. Отже, початок нового тисячоліття - це своєрідний ювілей роботи цієї виставко-вої компанії у Західній Україні. За цей час „Гал-ЕКСПО” налагодило співробітництво з іншими регїонами України, краї-нами з-за кордону.

З І990 року фірма організувала і провела понад 180 вис-тавкових заходів. Тільки у Львові відбулося майже 60 міжна-родних виставок власної програми, у яких узяло участь близько 4200 українських та зарубіжних підприємств і фірм із 36 країн світу.

Учора

Упродовж 22-25 травня у львівському Палаці спорту „Спартак” було весело і гамірно, адже тут експонувалася „Деревообробка-2001” – IV міжнародна виставка серії „Галицькі експозиції. Її історія пишеться з ж1998 року, коли серед розмаїття виставкових імпрез „Гал-ЕКСПО” спільно з підприємством „Ройок-Львів” організували на Львівщині цей суто галузевий захід на названу тематику.

Саме СП „Ройок-Львів”, один з найпотужніших виробників та дилерів у царині продажу деревообробного обладнання, постійний спів організатор цієї виставкової імпрези, став тим фаховим консультантом, без якого вивчення попиту деревообробного ринку та й проведення цієї виставки були б майже неможливі.

Приємно те, що з кожним роком виставка набирає дедалі більшого розголосу. Збільшується кількість учасників, розширюються географія і тематичний склад експозиції. А зайняті площі впевнено „окуповують” українські товаровиробники, які пропонують на вітчизняний ринок деревообробне обладнання (верстати, стрічкові пилорами, широку гаму запасних частин), дереворізальні інструменти (фрези, ручний інструмент), вироби з деревини і т.ін.

Сьогодні

Популярність цієї ще досить молодої виставки зростає. Вона впевнено займає чільну позицію у рейтингу подібних українських ви-ставкових акцій, які мають довшу історію.

Так, цьогорічна „Деревообробка” відбулася успішніше, аніж торік. І характерною її особливістю була відкрита експозиція, де фірми репрезентували різне обладнання для деревини, причому його технічні можливості фірми-експоненти наочно демонстрували в дії. Відкрита обладнана площа перед Палацом спорту „Спартак” займала 185 кв. м. Це, власне, є підтвердженням тенденції збільшення попиту на обладнання і технології первинного оброблення деревини.

Загалом у 2001 році свою про-дукцію демонстрували 36 фірм-учасників (у т.ч. 2 іноземні), за-гальна площа експозиції станови-ла 850 кв. м. із них 213 кв. м зайня-ли вітчизняні товаровиробники, 10 кв. м - чужоземні і 146 кв. м - інші учасники (дилери, посередники). Крім того, чимало фірм узяло за-очну участь у роботі виставки, роз-містивши рекламу в каталозі та інформаційному центрі.

Такі основні показники IV міжна-родної зустрічі фахівців з дерево-оброблення на «Галицьких експо-зиціях» у Львові.

Також тематика виставки для регіону та й України і надалі зали-шається загалом актуальною і персперктивною. Про це свідчить ре-кордна кількість відвідувачів - 6 тисяч, із них 75 відсотків фахівців. Це цікаві й навіть несподівані цифри, бо вже торік майже ніхто не пропонував деревину і різні за-готовки з неї як сировину (39 % у 1999 р, до 4 % у 2000 р.). Очевид-но, український виробник прагне І готовий виготовляти продукт са-мостійно з власної сировини, а не просто продавати сировину як таку. Хоча, на жаль, і надалі чима-ло добротної деревини вивозиться за кордон. Тенденція «Деревооб-робки-2001» дає усі підстави спо-діватися, що скоро позбудемося такої практики, бо вона аж ніяк не сприяє розвитку деревообробної галузі. Тим паче тут, у західному регіоні, де площа, вкрита лісом - найбільша в Україні.

Уперше виставка «Дере-вообробка» у Львові зібрала таке широке коло учасників із багатьох регіонів України. Особливо варто відзначити експозиції київських фірм «Удача», «АВС-2000». «Іберус-Київ» і дебют німецької промислової групи «Michael Weining AG». Також уперше до тематики виставки долу-чено і тему «лісове господар-ство», що. безперечно, у на-ступні роки зробить цей фо-рум деревообробників насиченішим та цікавим як для нашого регіону, так і для учас-ників та відвідувачів.

Завтра

Для кращого орієнтування у перспективах завтрашнього дня пропонуємо Вам ознайомитися з висновками «Соціоінформу» (Ук-раїнський центр вивчення гро-мадської думки, м. Львів), зробле-ними на підставі опитування 300 респондентів під час роботи вис-тавки. Аналіз цих анкет дає мож-ливість зрозуміти, що найбільше цікавить фахівців на виставках, та й їхнє ставлення до неї.

Так. більшість респондентів од-нозначно заявила, що хоче, аби ця виставка відбувалася щороку і що виставка конче потрібна. Також цікавим є те, що відвідувачі прак-тично не розрізняють фірм-органі-заторів виставки, а рішення про відвідання ухвалюють, виходячи з ТІ' тематики. Стосовно того, звідки ж відвідувачі довідалися про виставку, то тут, окрім традиційних «китів» - щитової реклами (25%), знайомих та колеu (23%) і запро-шень організаторів (13%), чільне місце посідають галузеві видання (12%). причому чимало фахівців та більшість відвідувачів з інших реґіонів дізналося про виставку саме з галузевих видань.

Щодо тематики виставки, то. згідно з опитуванням, відвідувачів насамперед цікавили дереворізаль-ний інструмент (55%) та дерево-обробне обладнання (52%). але високий інтерес був і до інших розділів виставки. Так, меблевок) фурнітурою цікавилося 35 відсот-ка відвідувачів, столярними та інші виробами з деревини - 31 відсоток, обладнанням для сушіння дереви-ни - 27 відсотків, клеями, лаками та фарбами - 26 відсотків, загострювальним обладнанням - 22 відсотки тощо.

Водночас опитані відвідувачі виставки висловилися, що на вис-тавці «Деревообробка-2001» доб-ре були представлені тільки дере-ворізальний інструмент (53,67 % респондентів) та деревообробне й колодопильне обладнання (46,00 %), а інші питання, що їх цікавили, висвітлено значно гірше, і вони ба-жали б під час майбутніх виставок ознайомитися з ними глибше.


Сторінки: 1 2