У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Система живлення дизелів

Призначення, будова і принцип роботи паливно-підкачувального насосу, форсунок, фільтрів

Підкачувальні насоси призначаються для подавання палива до насоса високого тиску в потрібній кількості й підтримання перед ним достатнього тиску.

Паливопідкачувальний насос поршневого типу дизеля КамАЗ установлюється на задній кришці регулятора частоти обертання й приводиться в дію від ексцентрика кулачкового валика насоса великого тиску. Коли штовхач опускається, поршень під дією пружини рухається вниз, створюючи пружину, піднімається й пропускає паливо в цю порожнину. Водночас із порожнини паливо витісняється в нагнітальну лінію (клапан закритий). Під час руху поршня вгору паливо з порожнини А крізь нагнітальний клапан надходить у порожнину В (впускний клапан закритий).

Паливопідкачувальний насос складається:

Поршень паливо підкачувального насоса; поршень ручного підкачувального насоса; пружини; впускний і нагнітальний клапани; штовхач; ексцентрик.

Форсунка призначається для впорскування й розпилювання палива. Паливопроводом високого тиску паливо надходить у штуцер, і пройшовши крізь фільтр, просвердли нами в корпусах форсунки і розпилювача потрапляє в порожнину голки. Коли плунжер секції насоса створить достатній тиск, він, діючи на голку знизу вгору, долає зусилля пружини і відштовхує голку, після чого починається впорскування палива крізь чотири отвори в розпилювачі. Після відсічення подачі палива у насос тиск його у форсунці знижується й голка знову опускається, припиняючи вихід палива з розпилювача. Паливо, що просочилося крізь голку та корпусом розпилювача, відводиться з форсунки каналами в її корпусі. Форсунку встановлюють у головці циліндра й закріплюють скобою.

Будова форсунки: Корпус розпилювача; гайка розпилювача; проставка; установочні штифти; штанга; корпус форсунки; ущільнювальне кільце; штуцер; фільтр; ущільнювальна втулка; регульовані шайби; пружина; голка розпилювача.

Повітряний фільтр автомобілів КамАЗ установлено позаду кабіни й обладнано змінним картонним елементом. Повітря надходить у фільтр вхідним патрубком. У середині корпуса розміщується інерційна решітка та пило збірна порожнина, що сполучається з патрубками відсмоктування пилу. До патрубка приєднано трубку, що веде до ежектора, встановленого у вихідній трубі глушника. Для контролю за роботою повітряного фільтра н лівому впускному трубопроводі встановлено індикатор запиленості, який у разі збільшення розрідження у впускних трубопроводах сигналізує опусканням червоного сигнального прапорця про необхідність промивання або заміни картонного фільтрувального елемента.

Повітряний фільтр складається: Кришка; серга кріплення кришки; корпус; кронштейн кріплення фільтрувального елемента; вхідний і вихідний патрубки; верхня кришка; патрубок відсмоктування пилу; фільтрувальний елемент.