У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





1.1 Інформаційна система, що використовуються в Івано-Франківській філії ЗАТ "Страхової групи "ТАС"

ЗАТ "Страхова група "ТАС" працює на страховому ринку України вже понад сім років, з 1998 року. Нині вона - один із лідерів страхового ринку України, що підтверджується фінансовими показниками (обсяги капіталу, активів, страхових резервів, страхових премій та виплат). Ми здобули репутацію міцної, фінансово потужної компанії, що бездоганно виконує свої зобов’язання. Наша надійність забезпечена не тільки вагомим статутним фондом, а й діючим механізмом перестрахування великих ризиків. Компанія працює з провідними перестрахувальними компаніями світу.
     Страхова група "ТАС" - складова частина Фінансової групи "ТАС", в яку також входять: АКБ "ТАС-Комерцбанк", ЗАТ "ТАС-Інвестбанк", ЗАТ "Страхова компанія "ТАС", ЗАТ "Страхова компанія "ТАС-Капітал", дочірня страхова компанія "РуТАС" (Росія) та інші фінансові установи і промислові підприємства.
     Компанія має широко розгалужену мережу регіональних підрозділів. 28 філій, 9 регіональних дирекцій, понад 1000 штатних та позаштатних страхових агентів дають Страховій групі "ТАС" можливість надавати послуги у всіх регіонах України. Це забезпечує Компанії статус національного страховика, здатного задовольнити потреби і запити найвибагливіших клієнтів по широкому спектру страхових продуктів у кожному куточку нашої держави.
     ЗАТ "Страхова група "ТАС" – це універсальна страхова компанія, що реалізує споживачам 106 страхових продуктів з 60 видів комплексних та спеціалізованих програм добровільного та обов'язкового страхування. Ми надаємо високоякісні страхові послуги, удосконалюємо традиційні види страхування і створюємо нові страхові продукти, необхідність у розробці яких диктує ринок.

З метою якнайповнішого висококваліфікованого обслуговування своїх клієнтів Компанія бере участь у роботі багатьох професійних об’єднань. Так, зокрема, вона є членом президії Моторного (транспортного) страхового бюро України, є членом Ліги страхових організацій України, Морського, Медичного страхових бюро України, Національного Клубу страхової виплати України, Ядерного страхового пулу України. Нині Компанія забезпечує страховий захист практично від усіх ризиків. Торгово-промисловою палатою України ЗАТ "Страхова група "ТАС" внесена до Недержавного реєстру українських підприємців, фінансовий стан яких свідчить про їх надійність як партнерів у підприємницькій діяльності в Україні та за її межами. [www.tas-insurance.com.ua+ua+about.html]

Для комплексної автоматизації діяльності ІФФ ЗАТ "Стахова група "ТАС" використовує інтегровану інформаційну систему Lotus Notes. Повна офіційна назва системи Lotus Notes – IBM Lotus Notes/Domino. Notes – це програмне забезпечення робочої станції клієнта, а Domino – програмне забезпечення сервера. До версії 4.5 включно, назва „Domino” використовувалась для окремого додатка, який додавав серверу функціональність веб-сервера. З виходом в 1996 році версії 4.6 функціональність веб-сервера була включена в поставку сервера Notes. Тому замість назви „сервер Notes” він отримав назву „сервер Domino”. Починаючи з версії 5.0 клієнт Lotus Notes складається з чотирьох частин:

Notes Client – робоче місце користувача

Domino Designer – робоче місце розробника додатків (програміста)

Domino Administrator – робоче місце системного адміністратора Lotus Notes.

Lotus Notes – це платформа для автоматизації спільної діяльності робочих груп (Groupware) і служить основою для побудови додатків автоматизації управлінських і документ них процесів. Особливістю системи є об’єктно-орієнтована архітектура завдяки яка дає можливість створення інформаційних систем що автоматизують роботу з важкоструктурованими даними і неформалізованими динамічними процесами. В складі програмного продукту вміщені лише базові функції, які дозволяють організовувати роботу розподілених робочих груп і створювати додатки автоматизації процесів, тому Lotus Notes вважають незавершеною системою автоматизації діяльності підприємства (так само як, напр., не може вважатись завершеною бухгалтерська система MS SQL сервер). Lotus Notes – платформа для таких додатків.

Значною особливістю Lotus Notes є кросплатформність, тобто ця система може працювати на більш ніж одній платформі і/або операційній системі. Основні функції Lotus Notes, які входять в поставку Lotus Notes/Domino:

клієнт електронної пошти

груповий календар, можливість планування

клієнт середовища обміну миттєвими повідомленнями (Instant messenger) Lotus Sametime (без сервера Sametime)

сервер додатків

поштовий сервер

веб-сервер – для можливості доступу до додатків Lotus Notes через браузер

LDAP сервер

реплікація – синхронізація між віддаленими документами баз даних

середовище виконання додатків автоматизації групової діяльності.

У своєму функціонуванні система Lotus Notes підтримує такі технології: [Вікіпедія]

Електронна пошта (англ.. E-mail – electronic mail) – це спосіб передачі інформації в комп’ютерних мережах, який широко використовується в Інтернеті. Основна особливість електронної пошти полягає в тому, що інформація, яка відправляється адресату приходить не прямо до нього, а через проміжну ланку – електронну поштову скриньку, яка є місцем на сервері, де повідомлення зберігаються доти, доки адресат не дасть вимогу на його одержання. Функції передачі інформації здійснюються за допомогою наступних протоколів:

SMTP (англ. Simple Transfer Prоtocol – простий протокол передачі пошти)—це моржевий протокол, призначений для передачі електронної пошти в мережах TCP/IP. ESMTP (англ. Extended SMTP – масштабне розширення протоколу SMTP). Даний протокол використовується для відсилання повідомлень від користувачів до серверів і між серверами для подальшої пересилки адресату. Для прийому пошти користувач повинен використовувати протоколи POP3 чи IMAP;

POP3 (англ. Post Office Protocol Version 3 – протокол поштового відділу, версія 3) – це мережений протокол, який використовується для одержання електронних повідомлень з сервера. Звичайно використовується у парі з SMTP;

IMAP (англ. Internet Message Access Protocol – протокол доступу до Інтернет-повідомлень) – це Інтернет-протокол прикладного рівня для доступу до електронної пошти. Він надає користувачу ряд можливостей для роботи з поштовими скриньками, які знаходяться на центральному сервері. Поштова програма, яка використовує цей протокол, одержує доступ до архіву кореспонденції на сервері таким чином ніби вона розташована на комп’ютері користувача;

MIME


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7