У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





«Вдосконалення автоматизованої системи контролю витрат електроенергії ТзОВ «Українська побутова техніка»

ЗМІСТ

ВСТУП

1. АНАЛІЗ СИСТЕМ ТА ПРИСТРОЇВ ДИСТАНЦІЙНОГО

ЗБОРУ ДАНИХ

1.1 Система збору телеметричної інформації від

віддалених об'єктів «КВАНТ-1000М1»

2. АНАЛІЗ ЛОКАЛЬНИХ ПРИСТРОЇВ ЗБОРУ

АНАЛОГОВИХ ДАНИХ

2.1 Внутрішні модулі збору аналогової інформації

2.2 Зовнішні модулі збору аналогових даних

ВИСНОВКИ

ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ НА ДЖЕРЕЛА

ВСТУП

Постійне зростання вимог що до покращення технологічних процесів, необхідність економії енергоресурсів і сировини, зменшення викидів в навколишнє середовище вимагає впровадження автоматизованих систем управління технологічними процесами (АСУ ТП).

Широкомасштабне впровадження АСУ ТП на промислових підприємствах показує високі показники покращення якості продукції та зменшення витрати сировини та енергоресурсів за рахунок оптимальної підтримки технологічних процесів та швидкої реакції на неполадки.

Автоматичний контроль є логічно першою сходинкою автоматизації, без успішного функціонування якого неможливе створення ефективних АСУ ТП. Значне місце в контролі технологічних процесів (ТП) займає отримання інформації про температуру в різних ділянках ТП, наприклад в сільському господарстві при вирощуванні продукції в теплицях є необхідність отримання інформації про температуру грунту, повітря, води, теплоносія та ін.

На практиці, як правило, використовуються сенсори та давачі, які мають кабельні лінії зв’язку з контролерами. Це виправдано якщо контрольований об’єкт займає невелику площу на якій сконцентрована значна кількість давачів (наприклад: станки, технологічні цехи підприємства і т.п.). При наявності об’єктів які розкидані по значній площі (від сотень метрів до кількох кілометрів) і містять невелику кількість давачів, виникає необхідність прокладання кабельних лінії зв’язку від найближчого контролера до кожного давача. При цьому необхідно дотримуватися відповідних умов екранування ліній зв’язку, захисту їх від пошкоджень. Тому в сучасних реалізованих комп’ютерних системах це виливається додатковими (і досить суттєвими) економічними витратами.

1. АНАЛІЗ СИСТЕМ ТА ПРИСТРОЇВ ДИСТАНЦІЙНОГО ЗБОРУ ДАНИХ

 

Система збору телеметричної інформації від віддалених об'єктів «КВАНТ-1000М1»

Система «КВАНТ-1000М1» призначена для збору телеметричної інформації від апаратури віддалених об'єктів по радіоканалу зв'язку. Об'єктовий комплект апаратури системи оснащений десятьма вхідними шлейфами з «струмовою петлею», яка дозволяє контролювати цілісність того або іншого вхідного шлейфу. Як джерело інформації вхідних шлейфів можуть бути контакти реле, видалені тумблера або кнопки з «сухими» вихідними контактами. Призначення або назва того або іншого вхідного шлейфу визначається користувачем системи для кожного конкретного віддаленого об'єкта в програмному забезпеченні ЕОМ, що працює у складі комплексу. При розмиканні вхідного шлейфу на тому або іншому видаленому об'єкті об'єктовий комплект апаратури миттєво передає дану інформацію по радіоканалу зв'язку на центральну станцію спостереження (ЦСС). Разом з передачею інформації об'єктовим комплектом апаратури об стани або спрацьовуванні 10 – ти вхідних шлейфів в об'єктовому комплекті передбачені додатково дві кнопки екстреного виклику тієї або іншої служби на даний видалений об'єкт. Перевірка працездатності апаратури віддаленого об'єкта перевіряється як в ручному режимі перевірки при натисненні кнопки «Ручний тест зв'язку», так і в цілодобовому автоматичному режимі. Під час поступлення будь-якого сигналу від апаратури віддаленого об'єкта ЦСС фіксує поступаючі сигнали, виробляє їх запам'ятовування як в незалежній пам'яті, так і на «вінчестері» ЕОМ. Крім цього всі поступаючі сигнали виводяться на дисплей ЕОМ, а сигнали екстреного виклику, спрацьовування того або іншого шлейфу, сигнал «Розряд акумулятора» роздруковуються на принтері, підключеного до ЕОМ. У системі застосовуються коди з надмірним кодуванням інформації і високим ступенем захищеності.

Розрахункові імовірнісні характеристики прийому центральною станцією спостереження (ЦСС) контрольних тестових сигналів «Автоматична перевірка зв'язку» і інших телеметричних сигналів від віддалених об'єктів по радіоканалу зв'язку приведені в таблиці 1.1.

Таблиця 1.1 – характеристики прийому контрольних тестових сигналів

Кількість віддалених об'єктів системи | Цикл контролю тестових посилок від кожного об'єкта | Розрахункова вірогідність прийому ЦСС повідомлення.

6000 | 24 години | 0,9999990

3000 | 12 годин | 0,9999990

1500 | 6 годин | 0,9999990

750 | 3 години | 0,9999990

250 | 1 годину | 0,9999990

Алгоритм роботи і параметри системи в приведеній вище таблиці №1 були розраховані таким чином, що б одержати високі імовірнісні характеристики системи при максимальній кількості віддалених об'єктів в системі і при циклі контролю надходження автоматичних тестових сигналів «Автоматична перевірка зв'язку» від об'єктів з циклом контролю 24 години. При пропорційній зміні кількості об'єктів в системі і циклу контролю автоматичних тестових сигналів, імовірнісні характеристики системи не міняються.  Залежно від вимог Замовника до місткості системи, часу циклу контролю тестових посилок і загальних імовірнісних характеристик системи.

Середня «зайнятість» радіоканалу зв'язку на виділеній радіочастоті автоматичними посилками від об'єктових комплектів апаратури на ЦСС для приведеного розрахунку імовірнісних характеристик в таблиці №1 не перевищує 33 – 35% загального часу для максимальної кількості віддалених об'єктів.

Умовно «вільний» час радіоканалу, який в середньому складає 65 % – 67% від загального часу, зарезервовано для проходження сигналів екстреного виклику або сигналів спрацьовування того або іншого шлейфу на віддалених об'єктах системи і які достатньо рідкісні по відношенню до сигналів «Автоматичної перевірки зв'язку», що передаються віддаленими об'єктами на ЦСС в автоматичному режимі. Структура, інформаційна надмірність сигналів екстреного виклику або сигналів про спрацьовування того або іншого шлейфу на віддалених об'єктах вище, ніж у сигналів «Автоматична перевірка зв'язку, що поступають від віддалених об'єктів на ЦСС, що забезпечує вищу вірогідність їх отримання апаратурою ЦСС, ніж сигналів «Автоматичної перевірки зв'язку» і вірогідності яких приведені в таблицях.

Імовірнісні характеристики системи розраховувалися за умови середньостатистичної зашумленності радіоканалу зв'язку виробничими, побутовими, атмосферними радіоперешкодами і перевищенні корисного радіосигналу над рівнем радіо шумів на вході приймача не менше + (12 – 14) дБ.

Об'єктовий


Сторінки: 1 2 3 4