У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Принцип роботи ПЦУ

На пульт ПЦУ може бути заведено до дев’яти з’єднань ліній від зовнішніх джерел програм і лінія сповіщення громадської оборони.

З’єднувальні лінії зводяться через з’єднувальні контури на вхідні на вхідні трансформатори мають відводити на вторинній обмотці. Коректуючі контури забезпечують корекцію частотної характеристики лінії до 6 дБ на верхній частоті лінія сповіщення заводиться на правах програми міняється коректуючий контур і вхідний трансформатор. На контакти реле сповіщення К1… К4. Управляючих по системі УДУФ-Б1.

Напруга програми з виходів лінійних трансформаторів заводяться на 4-ри кнопкових переключателя S1-S4 джерела програм з яких вибрана програма попадає на регулятор рівня РУ забезпечує регуліровку рівня в межах 20 дБ. Далі програма через вихідний роз’єм пульта попадаються на вхід трансляційних підсилювачів пульта Цуп.

Для кожного комплекта підсилювачів на табло передбачені лампочки.

Готово – загорається при спрацюванні ланцюга спрацювання.

Робота – загорається при роботі підсилювача і при підключенні до нагрузки.

Резерв – загоряється при находжені справого підсилювача і при підключенні до нього нагрузки.

Перегрузка – загоряється при роботі вхідного обмежувача.

Аварія – загоряється при несправності підсилювача.

Включення змінної напруги 220 В для живлення підсилювачів здійснюється оператором безпосередньо на стойках підсилювча. Можливість включення в роботу 2-вох підсилювачів однаково. В робочому стані буде той підсилювач в якого швидше закінчиться лінія справності. Цей ланцюг послідовно з’єднувальних контактів реле, що замикаються при справності каскадів підсилювача подачі живлення напруг, відсутності асиметрії ламп потужного каскаду і т.д. Лінія справності замикає ланцюг живлення реле справності .

Припустимо що швидше спрацьовує реле справності, наприклад підсилювача напруги стійки реле справності кожного підсилювача проходить через н.з. – контакти реле справності 2-го підсилювача і через кнопки виключення підсилювачів “лівий” і “правий” на пульті ПЦУ.

Одночасно з реле справності кожного підсилювача спрацьовує реле входу обох підсилювачів, які своїми контактами підключають програму до 2-вох підсилювачів.

Той підсилювач, у якого реле справності спрацьовує раніше т.е “лівий”, переходить в стан готовності і чим сигналізує лампочка Готово на пульті ПЦУ сигнал готовності проходить замкнуті контакти входу реле готовності і. н.з. – контакти реле виходу “лівого” підсилювача.

Перший підсилювач знаходиться в стані резерву – на пульті і на підсилювачі горять лампочки резерву. При несправності в підсилювачі спрацьовує виділене реле в лануючу сигналізації ліній готовності і розриває мереу живлення реле готовності на пульт ГЦУ подається сигнал “Аварія”. При необхідності переходу в стан готовності 2 підсилювача на пульт ПЦУ потрібно нажати кнопку “Правий” контакти якого розривають мережу живлення “реле готовності” “лівого” підсилювача, після чого лівий підсилювач переходить в стан резерву а “правий” переходить в стан готовності.

Вимірювання

Для оперативного вимірювання характеристик трактів подачі програм участки ЦУС-ОУС в пульті передбачений блок ГТІ – пристрій імпульсних телевимірювання. АЧЛ і КНС вимірюється без замітного перериву в передачі. Шум вимірюється в паузах передачі.

Вибір каналу вимірювання здійснюється на каналі контролю ПЦУ переключателями вибір програми і вибір ОУС при натисканні кнопки телевимірювання. При цьому відповідному лінійному блоці і блоці вихідної комутації стативу АКУ підготовляється сітка живлення обмотки імпульсних вимірювань а на вибрану ОУС поступає відповідна команда по системі ТУ-ТС по виконанні спрацьовує 1 із реле зворотнього контролю через контакти якого лінія зворотнього відповідного підсилювача або до передавача. Спрацювання реле імпульсів вимірювання пристроїв ПТІ до шин вимірювання відбувається через ВС при нажиманні кнопки.