У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Розробка технологічного процесу відновлення маточини колеса КамАЗ-5320

ЗМІСТ

 

Вступ………………………………………………………………………………4

1. Основні терміни та визначення……………………………………………..6

2. Види технологічних процесів і форми їх організацій…………….………8

3. Технологічний процес ремонту машин………………………………..…..12

4. Аналіз ескізу деталі……………………………………………….………….16

4.1. Особливості конструкції деталі…………………………….………………16

4.2. Умови роботи деталі в механізмі…………………………….…………….16

4.3. Характеристика способів відновлення………………………………….…17

5. Технологічний процес операцій відновлення…………………..………..19

5.1. Технологічний маршрут…………………………………………………….19

5.2. Вибір базових поверхонь……………………………………………………19

5.3. Вибір методів обробки…………………………………………….….……..19

5.4. Складання технологічного процесу відновлення………………………….19

6. Розрахунок міжопераційних розмірів……………………………………..21

6.1. Розрахунок параметрів наплавлення………………………………...……..21

6.2. Розрахунок режимів вібродугового наплавлення………………………....21

6.3. Розрахунок переходів при різанні………………………………………….22

7. Вибір обладнання для операцій……………………………………………24

Додаток 1. Форма 17………………………………………….....................…….25

Додаток 2. Форма 18.ч….……..…………………………………………………26

Додаток 3. Форма 18.ч.2…………...…………………………………………….27

Додаток 4. Форма 19.……………………………………………………..……..28

8. Комплектація і призначення знімача універсального малого - компонування №4 (зі складу МТО-АТ-М1)…………………….........……..29

Висновок ……………………………………………………………….……….33

Список використаної літератури…………………………………………….34

 

ВСТУП

Для задоволення постійних потреб народного господарства нашої країни в перевезеннях пасажирів та вантажу автомобільний транспорт займає провідне місце.

Рішення задач про розвиток автомобільного транспорту забезпечується постійним збільшенням виробництва автомобілів. Одним з резервів збільшення автомобільного парка країни являється ремонт автомобілів, тому його розвитку й вдосконаленню наділяється велика увага в нашій країні.

В процесі експлуатації автомобілів в наслідок зміни розмірів деталей, погіршення їх фізико-механічних властивостей змінюються робочі характеристики агрегатів, систем, вузлів. В результаті машина стає не працездатною. Відновлення працездатності машин здійснюється проведенням комплексу ремонтних робіт, виконуваних у міру необхідності в ході експлуатації, а також через визначені планові проміжки часу.

При тривалій експлуатації автомобілі досягають такого стану коли витрати, які пов’язані з підтриманням їх в працездатному стані в умовах використання техніки в автопарках стають занадто більше їх ремонту. Такий стан автомобілів вважається граничним, після якого автомобіль направляють до ремонтних підрозділів на капітальний ремонт. Завдання капітального ремонту складається в тому, щоб з оптимальними витратами відновити втрачену автомобілем працездатність і ресурс до рівня нового автомобіля або того який наближується до нового.

Капітальний ремонт автомобілів має велике економічне значення та народно-господарче значення. Найбільш значним джерелом економічної ефективності КР є використання остаточного ресурсу деталей автомобіля. Близько 70-75% деталей автомобілів при першому КР мають останній ресурс і мають можливість бути використаними повторно без ремонту, або після невеликого ремонту

Собівартість капітально відремонтованих автомобілів та їх агрегатів в умовах невеликих сучасних ремонтних виробництв звичайно не перебільшує 60-70% від вартості нових автомобілів. При цьому досягається значна економія в металах і трудових ресурсах. Капітальний ремонт автомобілів дозволяє також підтримувати на високому рівні стан автомобільного парку держави.

Метою даного курсового проекту є розробка технологічно процесу відновлення маточини заднього колеса автомобіля КамАЗ-5320 (5320-3104015-02Р), а також комплектація, порядок збирання та призначення знімача малого – компонування №4.

1. ОСНОВНІ ТЕРМІНИ ТА ВИЗНАЧЕННЯ.

ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ПРОЦЕС - включає декілька технологічних операцій, складовими частинами яких є:

- установ;

- технологічний або допоміжний перехід;

- робочий або допоміжний хід;

- позиція.

ТЕХНОЛОГІЧНА ОПЕРАЦІЯ - заключна частина технологічного процесу, що виконується на одному місці. Під робочим місцем розуміють частину техно-логічної площі цеху (підрозділу), на якому розміщується один або декілька вико-навців роботи і обслуговуюча ними одиниця технологічного обладнання або час-тина конвеєру, а також оснастка і (на обмежений час) предмети виробництва. Операціям надаються найменування в залежності від виду робіт і обладнання: то-карна, фрезерна, шліфувальна і т. д. В змісті операції повинні бути відображені всі дії, які виконуються в технологічному процесі на одному робочому місці.

УСТАНОВ - частина технологічного процесу, яка виконується при незмін-ному закріпленні оброблювальних заготовок або збираних одиниць.

ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ПЕРЕХІД (ПЕРЕХІД) - заключна частина технологічної операції, що характеризується постійністю застосовуєчого інструмента і повер-хонь, що утворюються обробкою або що з'єднуються при зборці.

ДОПОМІЖНИЙ ПЕРЕХІД - заключна частина технологічної операції, що складається з дій людини і (або) обладнання, які несу проводжуються зміною фо-рми, розмірів і чистоти поверхонь, але необхідні для виконання технологічного переходу, наприклад установка заготовки, заміна інструмента.

РОБОЧИЙ ХІД - заключна частина технологічного переходу, що складаєть-ся з однократного переміщення інструменту відносно заготовки, і що несу прово-джується зміною форми, розмірів, чистоти поверхні або властивостей заготовки.

ДОПОМІЖНИЙ ХІД - заключна частина технологічного переходу, що скла-дається з однократного переміщення інструмента відносно заготовки, що несу проводжується зміною форми, розмірів, чистоти поверхні або властивостей заго-товки, але необхідна для виконання робочого ходу.

ПОЗИЦІЯ - фіксоване положення, що займає незмінно закріплена заготовка або збиральна одиниця сумісно з пристроями відносно інструмента або нерухо-мої частини обладнання для виконання визначеної частини операції.

 

2.ВИДИ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ І ФОРМИ ЇХ ОРГАНІЗАЦІЙ.

Технологічні процеси по видам в залежності від кількості виробів, що охоп-люються процесом ремонту, розділяються на одиничні і типові.

ОДИНИЧНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ПРОЦЕС - технологічний процес, що відноситься до виробів одного найменування, типорозміру і виконання незалеж-но від типу виробництва.

ТИПОВИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ПРОЦЕС - процес, що характеризується єди-ним змістом і послідовністю більшості технологічних операцій і переходів для групи виробів з загальними конструктивними признаками.

Кожний вид технологічних процесів по призначенню може бути робочим і перспективним: робочий технологічний процес - здійснюється в даний час на підприємствах по робочій технологічній і (або) конструкторській документації; перспективний - відповідає сучасним досягненням науки та техніки, методи і за-соби здійснення якого повністю або частково необхідно засвоїти на підприємстві.

По ступеням деталізації змісту технологічний процес може бути:

- маршрутним;

- операційним;

- маршрутно-операційним.

МАРШРУТНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ПРОЦЕС - виконується по документа-ції, в якій описується загальний опис змісту операцій без указівок переходів і ре-жимів обробки.

ОПЕРАЦІЙНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ПРОЦЕС - виконується по документа-ції, в якій зміст операцій описується вичерпно з указівкою переходів і режимів обробки.

МАРШРУТНО-ОПЕРАІДЙНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ПРОЦЕС - виконується по документам, в яких зміст окремих операцій описується


Сторінки: 1 2 3 4 5 6





Наступні 7 робіт по вашій темі:

Побутові електротехнічні товари - Реферат - 13 Стр.
Міжнародні морські перевезення - Реферат - 15 Стр.
Нетрадиційні джерела електроенергії, їх економічна доцільність та ефективність - Реферат - 15 Стр.
Програмна частина комп’ютерної системи керування сушильною камерою для деревини. - Дипломна робота - 124 Стр.
Дослідження ефективності методів цифрової обробки інформаційно-вимірюваних сигналів - Дипломна робота - 59 Стр.
Розробка автоматизованої системи контролю витрат газових середовищ на основі оцінювання спектральних характеристик шумів. Розробка функцій зчитування, перетворення та попередньої обробки потоку вимірювальних даних автоматизованої системи контролю витрати - Дипломна робота - 57 Стр.
Розробка інформаційної моделі системи перетворення - Дипломна робота - 58 Стр.