У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇІ м

ПИСЬМОВА РОБОТА НА ТЕМУ:

1. Поліпшена штукатурка по залізобетону 2. Пофарбування металевих поверхонь

З М І С Т

І - РОЗДІЛ

ЗНАЧЕННЯ ВИБРАНОЇ ПРОФЕСІЇ

II - РОЗДІЛ

РОЗРАХУНКОВО-ПОЯСНЮЮЧА ЧАСТИНА

2.1. Призначення і коротка характеристика даної роботи

2.2. Технічні вимоги до виконання даної роботи

2.3. Характеристика необхідних матеріалів та вимоги до них

2.4. Підсумок витрат матеріалів на виконання даної роботи

2.5. Коротка характеристика інструментів та обладнання

2.6. Карта технологічного процесу

2.7. Послідовність виконання даної роботи

III РОЗДІЛ

МАЛЯРНІ РОБОТИ

IY РОЗДІЛ

ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ ПРИ ВИКОНАННІ ДАНОЇ РОБОТИ

У РОЗДІЛ

Використана література

Р О З Д І Л І

ЗНАЧЕННЯ ВИБРАНОЇ ПРОФЕСІЇ

Будівництво - одна з галузей матеріального виробництва, в якій зайняті робітники багатьох професій : монтажники, малярі, столярі, штукатури, мулярі тощо.

Професія упоряджувальника досить почесна на будівництві. Високо кваліфікований штукатур, наприклад, здатний крім звичайної виконувати кольорові декоративні штукатурки, а маляр оздоблювальні трафаретом, накатом, під камінь, під дерево, набриск, витягування фільонок та інші роботи. Штукатурні та малярні роботи приносять радість людям якщо кваліфіковано виконано. Маляр захищає метал від корозії, дерево від гниття, штукатурку від проникнення вологи. Колір емоційно діє на стан людини створюючи комфорт.

Дослідження показали, що колір приміщень і пофарбування обладнання впливають на продуктивність праці людини.

Світлозелений колір - заспокоює нервову систему.

Оранжевий і жовтий - при необхідності привертає увагу.

У загальному обсязі будівництва опоряджувальні роботи займають значну частину, тому зниження їхньої вартості і трудомісткості має важливе значення для інтенсифікації будівництва і можливе лише за умов максимального застосування в роботі сучасних опоряджувальних машин і механізмів, нових матеріалів і форм організації праці.

Великопанельне і великоблокове будівництво зменшує обсяг опоряджувальних робіт безпосередньо на будівельному майданчику. Значну частину цих робіт виконують на заводах, застосовуючи тут механізацію і автоматизацію, можна досягти значного зниження трудомісткості опоряджувальних операцій. Підвищенню продуктивності праці, поліпшенню якості і зниженню собівартості будівельних робіт сприяють також нові форми та методи наукової організації праці (НОП): створення комплексних механізованих бригад, застосування нових пристроїв, уміле використання технологічних карт, карт трудових процесів тощо. Підвищення якості виконуваних робіт залежить від кваліфікації, ініціативи кожного робітника, сумлінного ставлення до своїх обов’язків правильної організації праці в бригаді.

Нині на будівельних майданчиках працюють тисячі опоряджувальників, багато з них закінчили професійно-технічні училища. Для успішного виконання завдань кожен будівельник, зайнятий на опоряджувальних роботах має добре опанувати технологію іх виконання, будову і роботу застосовуваних машин і механізмів, передові методи організації праці.

РОЗДІЛ II

РОЗРАХУНКОВО-ПОЯСНЮЮЧА ЧАСТИНА

2.1. Призначення і коротка характеристика даної роботи

2.2. Технічні вимоги до виконання даної роботи

2.3. Характеристика необхідних матеріалів та вимоги до них

2.4. Підрахунок витрат матеріалів на виконання даної роботи

2.5. Коротка характеристика інструментів та обладнання

2.6. Карта технологічного процесу.

2.7. Послідовність виконання даної роботи.

2.1. ПРИЗНАЧЕННЯ 1 КОРОТКА ХАРАКТЕРИСТИКА ДАНОЇ РОБОТИ

Штукатурення - це процес нанесення на поверхню штукатурного розчину. Залежно від складу розчину розрізняють штукатурки звичайні та декоративні. Шар штукатурки вирівнює поверхню конструкції, надаючи приміщенню або фасаду будівлі завершеного вигляду. Крім того, він поліпшує звуко- і теплоізоляційні якості конструкції, захищає зовнішні стіни від руйнівної дії атмосферних факторів. Дерев’яні конструкції після штукатурення стають важкогорючими.

Штукатурний розчин, нанесений на поверхню залежно від того, який в’яжучий матеріал входить до його складу, твердне під дією повітря вологи та інших факторів. Сила зчеплення розчину з поверхнею залежить від її шорсткості, властивостей в’яжучого матеріалу і тих хімічних процесів, які відбуваються на межі зіткнення розчину з поверхнею. Тому ми й спостерігаємо, що цементні і вапняні розчини міцно утримуються на кам’яних поверхнях і практично не зчеплюються з дерев’яними. Саме тому, якщо потрібно обштукатурити дерев»яну поверхню цементним або цементно-вапняним розчином, її попередньо оббивають металевою сіткою. Вапняно-гіпсові і гіпсові розчини добре зчеплюються з різними поверхнями в тому числі й дерев’яними.

Штукатурити можна кам’яні, дерев’яні, бетонні, глинобитні та інші поверхні. Якщо штукатурка звичайна, то створюються умови для подальшого фарбування поверхні.

Звичайні штукатурки виконують цементними, вапняними, глиняними, вапняногіпсовими та іншими розчинами, які після висихання сіріють. Отже, поверхні поштукатурені звичайними розчинами, потрібно фарбувати водними або неводними малярними сумішами.

2.2. ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ ДО ВИКОНАННЯ ДАНОЇ РОБОТИ

До початку штукатурних робіт в будинку, що споруджується, повинні бути виконані такі роботи:

Закінчено влаштування даху над секцією, в якій мають розпочатися опоряджувальні роботи; закінчено всі загальнобудівельні та спеціальні роботи; встановлено та закріплено перегородки віконні та дверні коробки; змонтовані вентиляційні короби. Виконано всі електромонтажні роботи.

Закінчено монтаж і опресовку системи опалення, монтаж і промивання водогону і каналізації. Закінчено настелання чорних дощатих підлог та кладку печей місцевого опалення. Опоряджено, залежно від технічного вимогу, шви між блоками або панелями з фасадного боку будівлі Законопачено теплоізоляційним матеріалом і заповнено розчином прості] між віконними блоками і стіною встановлено підвіконники. Встановлен гідроізоляційні шари ( у разі потреби) і стяжки під підлоги. Якісі штукатурки залежить від якості розчину, способу опоряджені штукатурного шару, а також від виду і якості поверхні, що підляг штукатуренню.

За технічними умовами без спеціальної (додаткової) підготов штукатурять:

Якщо відхилення поверхні і кутів конструкції від вертикалі не білі 10мм на поверх і дрібних блоків або при виготовленні конструкції деревини не більше 20 мм.

Відхилення перекриття від горизонталі не більше 2мм їм довжи не більше 10 мм на одне приміщення.

На поверхнях не повинні залишатися не закладні великі оті щілини та борозни. Дерев’яні стелі та перегородки оббивають дошками завширшки не


Сторінки: 1 2 3 4 5