У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Курсова робота - Житлове приміщення
30



При переплануванні кухні передбачається руйнування перегородки між кухнею та коморою

Курсова робота

на тему: Житлове приміщення

Зміст

1 Вступ

2 Історія розвитку дизайну, предметна творчість

3 Композиційне вирішення

4 Технологічна частина

5 Економічна частина

6 Додатки

7 Висновок

8 Список використаної літератури

Вступ

Історія розвитку дизайну, предметна творчість

Композиційне вирішення

Технологічна частина

Економічна частина

Додатки

Висновок

Список використаної літератури

Технологічна частина

При переплануванні кухні передбачається руйнування перегородки між кухнею та коморою. При переплануванні дитячої передбачається руйнування балконних перил та дверної балконної рами виходу на балкон. Для цього застосовуються відповідні інструменти(бури, дрилі, перфоратори та ін). далі здійснюється нове настелення підлоги, опорядження стін, реконструкція стелі, нове розміщення освітлювальних приладів, монтаж нового вікна на місці балконної ніші, монтаж дерев’яних полиць та поверхні столу в дитячій.

Для оздоблення стін кухні використовуються шпалери, стін дитячої – шпаклівки, грунтівки, штукатурки, водоемульсійні фарби. В конструкціях стелі використовується гіпсокартон, закріплений на алюмінієвих профілях саморізами. Для настилу підлоги використовується ламінат. В дитячій за допомогою гіпсокартона здійснюється конструкція арки. В балконній ніші, на місці балконних перил, від підлоги до стелі, монтується пластикове вікно, з використанням будівельної піни для усунення щілин. В робочій та відпочинковій зоні кріпляться до стін на металевих тримачах полиці та поверхня столу, виготовлена на замовлення згідно відповідних креслень. В конструкцію стелі, підлоги відпочинкової зони, барної стійки та полиць, за допомогою спеціальних інструментів, врізаються лампочки освітлення. Здійснюється демонтаж опалювальної батареї, яка розміщена безпосередньо під поверхнею столу, розміщується біля протилежної стіни із відповідними віддушинами та гарною вентиляцією, що запобігає нагріванню столу та виникненню дискомфорту(використовується газо-зварка). За допомогою гіпсокартону здійснюється виготовлення ніш на стінах з округлими арками. В ніші монтуються дзеркала, освітлювальні прилади, вентиляційні витяжки, що з’єднюються з вентиляційною шахтою туалетної кімнати.

Шпалери, передбачені для стін кухні, повинні відповідати певним вимогам. Існують різні типи шпалер: тонкі одношарові паперові шпалери мають назву симплекс, а ті, що складаються з двох шарів – дуплекс. Симплекс – найбільш простий варіант паперових шпалер. Вони являють собою папір різної щільності з нанесеним малюнком. Існують різноманітні варіанти: від абстрактних композицій до чуттєвих букетів. Є тиснені або рельєфні шпалери, що мають ті ж властивості, що і звичайні, але різноманіття їх фактури дозволяє зробити візерунок виразнішим. Симплекс потребує майже ідеальних стін. Які перед наклеюванням шпалер потрібно ретельно вирівняти і прошпаклювати. Перед кріпленням шпалери необхідно змочувати клеєм, а потім розправляти на стіні. Змочений папір розтягується. А при висиханні зменшується, що звичайно призводить до цілого ряду проблем – від неточної підгонки по краях до пухирців і розводів. Дуплексні шпалери в цьому плані майже невразливі. Часто вони вкриті спеціальним складником, що підвищує світло- та вологостійкість. Іноді у них додають подрібнені відходи деревини, внаслідок чого вони набувають додаткової декоративності і стають схожі на японський папір, виготовлений вручну. Також вологостійкі дуплексні шпалери з латексним покриттям, витримують 15-20 вологих протирань. Вони можуть застосовуватись для кухні та прихожої.

Паперові вологостійкі шпалери від звичайних відрізняються водовідштовхуючою здатністю. Різновидом цінних видів шпалер є лінкруст. Він має паперову основу, але на відміну від звичайних шпалер покривається тонким шаром маси, що складається з лоноксинової, хлорвінілової та інших мастик з наповнювачами. Ці шпалери довговічні, можуть розмальовуватись масляними фарбами і дозволяють легко підтримувати чистоту поверхні стін, порівняно зі звичайними шпалерами. Високі характеристики мають вінілові шпалери, які можна поділити на три види: «шовкографія», взпінений вініл та його різновид «наливний вініл» (з глибоким тисненням), миючий вініл. Шовковистий та перламутровий ефект «шовкографії» створюється за допомогою дрібних рисок-насічок, що відбивають світло. Внаслідок взпіненого покриття вінілові шпалери можуть мати майже скульптурну виразність рельєфу. Вініл може імітувати керамічну плитку, шкіру, замшу, натуральні тканини, дерево, є малюнки під мармур, граніт, штукатурку та інші опоряджувальні матеріали. До того ж у взпінених вінілових шпалер сильно виражений рельєф, тому їх можна наклеювати на нерівні стіни. Дефекти стіни при цьому стануть непомітними.

Миючий вініл формується із двох шарів – нижній шар паперу (чи тканини) покривають шаром полівініла, а потім на поверхню наносять малюнок або тиснення. Вони досить міцні, строк використання біля десяти років вода та бруд їм не шкодять. Коли такі шпалери сильно забрудняться, їх можна мити та терти навіть щіткою (не більше одного-двох разів). При необхідності вініл чистять розчинником чи спиртом. Найкраще місце для таких шпалер – кухня. Недоліком вінілових шпалер є те, що вони не пропускають повітря та вологу, але сучасні фірми стверджують, що їх новітня продукція містить мікропори, які сприяють вологообміну і дозволяють стінам «дихати».

Для настилу підлоги нашого приміщення підходить ламінат. Основа ламінатної дошки – деревинно-волокниста плита (ДВП), яка забезпечує необхідну міцність та жорсткість. Зверху наклеєний паперовий шар, на який наноситься малюнок, імітуючий щільно вкладені дощечки паркету з цінних порід дерева (бук, клен, вишня). Є марки ламінату, в яких крім дерева імітується і камінь – мармур, граніт, килимові покриття, плитка, а також орнаменти, візерунки й абстрактні картини. На папір з малюнком нанесений захисний шар з акрилатної та маламінової смоли. В найбільш якісних марках ламінату цей шар містить корунд, відомий своєю твердістю. Цей шар відповідає за такі якості ламінату, як абразивна стійкість (опір до стирання), стійкість до плям, хімікатів, дії сонячних променів, до появи механічних пошкоджень. Переваги ламінату в тому, що ламінована підлога в готовому вигляді схожа на паркет, але її вартість набагато нижче,


Сторінки: 1 2 3 4 5 6