У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зодиакальное созвездие, Солнце в которое вступает в 19 января, а в знак зодиака которого — 22 декабря (для 1994 года; в другие

Реферат на тему:

Знак зодіака, сузіря - Скорпіона

Майже над самою точкою півдня, лівіше Терезів, можна розрізнити сузір'я Скорпіона з червоним Антаресом (?). Це сузір'я краще помітне в південних районах нашої країни.

Відповідно до грецького міфу, коли мисливець Оріон розсердив непорочну богиню Артеміду (богиню Місяця і покровительку полювання), він розбудила скорпіона для того, щоб він вжалив Оріона й умертвив його. З грецьких міфів Скорпіон і Оріон перенеслися на небо.

Пізніше римські астрономи частину сузір'я Скорпіона, що утворювало його клішню, сталі називати сузір'ям Терезів.

Антарес - червоний гігант, температура його поверхні близько 3300 ДО, а випромінює від майже в 1000 разів більше світла, чим Сонце. Світла потрібно майже 230 років, щоб долетіти до Землі. На відстані близько 3" від Антареса є супутник - блакитна зірочка 6,5m, що випромінює світла в 17 разів більше, ніж Сонце. Через значну різницю в блиску розшукати супутника Антареса в променях головної зірки нелегко, тим більше спробуйте зробити це, використовуючи шкільний телескоп зі збільшенням не менш 20 разів.

Зірка ? Скорпіона складається з чотирьох зірок. На відстані близько 14" від головної гарячої білої зірки 2,6m знаходиться такий же гарячий супутник 5,1m. Крім того, ? Скорпіона - спектрально-подвійна з періодом 6,8 доби. Нарешті, на відстані 0,8" вона має ще один, четвертий супутник 9,7m.

Сузір'я Скорпіона одне з найкрасивіших сузір'їв, що складаються з яскравих зірок. У центрі Скорпіона знаходиться сама яскрава зірка Антарес - навігаційна зірка. Відповідно до грецької міфології це той самий Скорпіон, що ужалив велетня Оріона і був захований богинею Герой на протилежної строне неба. Саме Скорпіона злякався Фаетон, коли вирішив прокотитися в колісниці по небу. Скорпіоном керує могутній і таємничий Плутон, соуправителем цього сузір'я є Марс.

Дуже багато людей з обережністю відносяться до представників цього знака, може це викликано з асоціацією Скорпіона з його земною твариною. Хочеться сказати, що немає поганих чи гарних знаків Зодіаку, просто є різні люди. Так, Скорпіони це завжди фаворити в усьому. Їхня холодність і стриманість просто зачаровує, а погляд Скорпіона не поплутаєш ні з яким іншим поглядом. Ока Скорпіона випромінюють гіпнотизм, а погляд проникає глибоко у вас, так що навіть дрібні деталі не вислизнуть від його погляду. Представники цього знака як ніхто іншої знають собі ціну. Їхня зарозумілість змінити неможливо. Компліменти не викликають у них емоцій, а на критику і на образу вони не реагують. Скорпіони про себе знають усі самі. Тому спілкуючись зі Скорпіонами будьте гранично уважні і коректні, зовнішній спокій може бути оманним. Скорпіон як айсберг,важко довідатися, що ховається під темною водою.Якщо ви хочете довідатися про себе чи правду скористатися радою звернетеся до Скорпіона, але знайте то що ви услишате вам може не сподобатися, він говорить голу правду. У роботі вони виявляють залізну волю. Вони борці і користаються будь-як засобами в досягнення наміченої мети. Є багато приємного в цих людях. Типовий Скорпіон нікого і нічого не боїться. Це вірні друзі, знайте якщо ви потрапили в лихо, ваш друг Скорпіон виручить вас, але якщо ваш ворог.

Скорпіона символізують його ноги і жало. Астрологи стверджують, що цей знак являє собою зображення відрубаного хвоста ящірки; у Древньому Єгипті він позначав ящірку, що коштує, із хвостом у виді стріли.

У деяких відносинах це найдужчий знак Зодіаку, тому що його хазяїни - Марс і Плутон. Як правило, Скорпіон прагне до самовдосконалення. Йому присущи сила волі, яскраві емоційні імпульси. Часто життя Скорпіона - боротьба з цими імпульсами, що неприпиняються, за те, щоб підкорити їх творчому цільовому початку і тримати під контролем.

Знак сексуальності; Скорпіон - жагучий коханець. Якщо пристрасть Скорпіона виходить з-під контролю, це приводить до ненаситної спраги володіння, до ревнощів, до насильства. До життя він ніколи не відноситься легковажно. Усе, що робить, робить серйозно. Його бажання - робити всі зовсім, що заважає йому покладатися на інші.

Розвиті типи - жагучі поборники справедливості. На противагу Овену, Скорпіон дуже стійкий, тому що він постійний знак. Нехтує слабість у собі й у людях, але може бути великодушним, співчувати, зробить усі, щоб допомогти. Але після цього чекає, що людина навчиться бути самостійним і буде сам про себе піклуватися.

Дипломатія - не його стихія. Його таланти в області науки великі, особливо у вивченні окультних явищ. Він не балакучий, і горі тому, хто розкриє його чи секрети заслужить його гнів. У боротьбі він не знає жалості і сам не чекає її.

Скорпіони сильні і міцні статурою, у них пронизуючий погляд, вони поширюють навколо себе щось містичне і випромінюють магнетизм. У Скорпіона гарна інтуїція, він вміє угадувати думки людей і легко може змусити їх проболтаться.

Його здійснення часто граничать з чудом. Він не знає страху смерті, тому що йому властиво містичне розуміння перевтілення "вмри і будь".

Його девіз: "Я жадаю, я алчу".

Найбільше сполучається з: Козеріг, Риби, Рак, Діва

Середня сумісність з: Терези

Менш всего сполучається з: Водолій, Овен, Лев, Стрілець

Під цим знаком породжені: Ломоносов, Вольтер, Паганини, Марія Антуаннета, Достоєвський, Клод Моне, М. Кюрі, Роден, Хлебников, Тургенєв, Вивьен Чи, Пикассо, Р. Кеннеді.