У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Рішення про створення суб'єкта господарювання

Вступ.

 

Функціонування ринкової економіки нерозривно пов’язано з її центральним суб’єктом – людиною і притаманними їй раціональною поведінкою, власними інтересами, активним прагненням до реалізації особистості, бажанням ризикувати і брати на себе відповідальність. Саме економічна, підприємницька діяльність є сферою, де реалізуються ці прагнення.

Для того щоб ефективно здійснювати управління підприємством потрібно мати певний «теоретичний фундамент», тобто глибокі економічні знання. Тому що будучи економічно обізнаною, людина зможе правильно провести маркетингове дослідження і організувати виробництво конкурентноздатної продукції, яка би користувалась попитом. В наш час, в умовах жорсткої конкуренції потрібно синтезувати нові ідеї і впроваджувати науково-технічні розробки. Кожен підприємець прагне організувати виробництво так, щоб отримати максимальний прибуток при мінімальних затратах, а зробити це можна маючи підприємницький хист хороші знання з економіки підприємства.

Економіка підприємства – це наука, яка вивчає як на підприємстві використовуються необхідні обмежені ресурси для виробництва продукції і як розподіляються досягнуті здобутки між різними категоріями працівників.

Завдання моєї курсової роботи – це вивчення організації виробничого процесу

Мета курсової роботи - навчитись застосовувати свої знання, щоб розвивати практичні навики з організації виробничого процесу і управління підприємством

Основним напрямком функціонування будь-якого підприємства є отримання економічної вигоди в процесі виробничої діяльності. Створюючи підприємство засновник заздалегідь планує яку продукцію буде випускати його підприємство яка кількість робочої сили буде зайнята у виробництві і чи отримає він прибуток в результаті виробництва продукції.

Керуючись цими принципами я вирішила відкрити приватне підприємство з випуску дворівневих залізних сходинок. Метою створення підприємства є нарощування обсягів виробництва дворівневих драбин для отримання максимального прибутку при мінімальних витратах . Щоб досягти цієї мети спочатку потрібно організувати випуск даного виду продукції, поступово нарощувати обсяги виробництва, використовуючи новітні технології виробництва і залучаючи до

виробничого процесу кваліфікованих робітників.

В процесі написання курсової роботи я обґрунтую необхідність вибору саме приватного підприємства.

Підприємство – це самостійний суб’єкт господарювання, створений компетентним органом державної влади або органом місцевого самоврядування або іншими суб’єктами для задоволення суспільних і особистих потреб шляхом систематичного здійснення виробничої науково – дослідної торговельної та іншої господарської діяльності. Я створюю приватне підприємство. Я вибрала саме цей вид підприємства,тому що таке підприємство легко організувати. оно забезпечує власнику повну самостійність свободу та оперативність дій, має максимум спонукальних мотивів до діяльності, оскільки весь її результат є власністю однієї особи, забезпечує високу конфіденційність, характеризується низькими організаційними витратами.

Підприємство вважається створеним і набуває прав з дня його державної реєстрації.

Державна реєстрація здійснюється у виконавчому комітеті міської, районної адміністрації за місцем знаходження даного суб’єкта підприємницької діяльності – юридичної особи подаються такі документи:

рішення власника майна або уповноваженого ним органу про створення юридичної особи;

статут, якщо це необхідно для створюваної організаційної форми підприємництва

реєстраційна картка встановленого зразка, яка є водночас заявою про державну реєстрацію;

документ, що засвідчує сплату власником внеску до статутного фонду суб’єкта підприємницької діяльності в розмірі, передбаченому законом;

документ, що засвідчує сплату внесення плати за державну реєстрацію.

Державна реєстрація проводиться за наявності всіх необхідних документів за заявочним принципом протягом п’яти робочих днів. У п’ятиденний термін з дати реєстрації органи державної реєстрації направляють примірник реєстраційної картки з відміткою про реєстрацію відповідному державному податковому органу і органу державної статистики та подають відомості про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності до органів фонду спеціального страхування і Пенсійного фонду України.

Реєстрація в органах державної податкової служби

Взяття на облік платників податків – юридичних осіб. Згідно з п.4.1 Інструкції

про порядок обліку платників податків, юридичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності, повинні у 20-денний термін після одержання свідоцтва про державну реєстрацію звернутися до органів державної податкової служби за своїм місцезнаходженням для взяття на податковий облік. Крім того, юридичні особи, що підпадають під визначення платників ПДВ згідно зі ст.. 2 Закону України від 3 квітня 1997 р.

№ 168/97-ВР «Про податок на додану вартість», зобов’язані реєструватися як платники такого податку в органі державної податкової служби за їх місцезнаходженням відповідно до Положення про Реєстр платників податку на додану вартість, затверджену наказом Державної податкової адміністрації України від 1 березня 200 р.№79.

Для взяття на облік платників податків – юридичні особи подають до органів державної податкової служби за своїм місце призначенням такі документи:

- заяву за формою № 1- ОПП;

- засвідчені нотаріально копії статуту , установчих договорів з відміткою органу, що здійснив державну реєстрацію;

- копію свідоцтва про державну реєстрацію;

- копію довідки про включення до ЄДРПОУ з присвоєним їй ідентифікаційним кодом.

Усі документи подає особисто власник, засновник або уповноважена ним особа, або призначений керівник, або головний бухгалтер. Документи приймаються лише за наявності паспорта особи, яка подає документи, довідок про присвоєння ідентифікаційного номера власників засновників, директора та головного бухгалтера. Перевірку паспортних даних та встановлення місцезнаходження платника податків виконують підрозділи податкової міліції.

Узяття на облік платників податків – юридичної особи здійснюється органом державної податкової служби протягом двох робочих днів за наявності всіх необхідних документів.

Реєстрація в органах Пенсійного фонду України

Порядок реєстрації осіб як платників збору на обов’язкове державне пенсійне страхування визначено Інструкцією про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України.

Юридичні особи зобов’язані зареєструватися в органах Пенсійного фонду у 10-денний термін із дня отримання свідоцтва про державну реєстрацію як суб’єкта підприємницької діяльності.

Стаття 62 Господарського Кодексу України прямо передбачає необхідність для


Сторінки: 1 2 3