У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Історія Івано-Франківського обласного державного об'єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості

Історія Івано-Франківського обласного державного об'єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості

Перші спогади про наше підприємство датуються 1878 роком. З архівних документів видно, що в 1885 році завод вже існував і на той час належав Вайнгартену Менделю. Працювало на ньому 25 робітників. В 1890 році завод перейшов у володіння Бабетти і Філіпа Ліберман і випускав спирт та пресовані хлібопекарські дріжджі. З 1924 року підприємство освоїло випуск лікерів. Вже в ті роки продукція користувалася високим попитом і експортувалася за межі держави.

В першу світову війну фабрика зазнала значних руйнувань і збитків, особливо під час російської окупації, що дуже вплинуло на розвиток фабрики. Але протягом 1918-1922 років власникам вдалося відновити споруди, що існували до війни.

Передмістя Княгинин - місце розташування фабрики дріжджів і спирту (про яке вперше згадується в письмових джерелах з 1449 року). А в 1925 році воно остаточно включено до території Станіслава (Івано-Франківськ).

З приходом радянської влади у 1939 році, приватна фабрика Ф. Лібермана була націоналізована і з того часу стала державним підприємством. Під час німецької окупації 1941-1945 рр. із заводу було вивезено частину обладнання, а від нальоту авіації постраждав технічний склад. У перші післявоєнні роки на базі відновленого підприємства було створено Станіславський лікеро-горілчаний завод, який носив цю назву до 25 липня 1948 року. Перші два роки він був підпорядкований Львівському міжобласному лікеро-горілчаному тресту. А з 26 липня 1948 року підприємство отримало статус самостійного Станіславського спирто-горілчаного комбінату.

Після того, як в 1964 році на базі комбінату було утворене Івано-Франківське виробниче спирто-горілчане об'єднання, до якого увійшли три самостійні підприємства - Головне у м. Івано-Франківську, Залучанський та Підгайчиківський спиртзаводи - керівництво виробничою та господарсько-фінансовою діяльністю нового утворення здійснювалося через адміністративно-управлінський апарат Головного підприємства. В основу створення об'єднання була покладена технологічна спільність виробництва та комплексна переробка сировини і відходів виробництва. Всі підприємства об'єднання спеціалізувалися на випуску основної продукції - спирту. На Головному підприємстві із відходів сиртового виробництва з 1969 року почали виробляти сухі кормові дріжджі та харчову вуглекислоту.

В 1997 році розпочав свою роботу новий лікеро-горілчаний цех, оснащений сучасним обладнанням і засобами контролю, який спеціалізувався на виготовленні горілчаної продукції на експорт.

Сьогодні Івано-Франківське ОДОСП виготовляє якісну, конкурентноспроможну продукцію під ТМ «Княгинин», яка широко відома як на теренах України, так і далеко за її межами: ассортимент продукції налічує більш як 20 видів.

Підприємство постійно оновлює та модернізує технічне устаткування. Введена в дію система управління якості (ISO 9001-2001) та система управління безпечністю харчових продуктів (СУБХП).

Завод отримав велику кількість нагород, які здобувались у різноманітних всеукраїнських та міжнародних дегустаційних конкурсах та виставках. В тому числі ІФОДОСП отримав золоті медалі за участь в конкурсі "Gold medal POLAGRA FOOD 2008" в рамках міжнародної виставки "International Trade Fair of Food Products and Catering Polagra – Food Poznan 15-18.09.08" та золоту медаль за горілку "Карпатська ексклюзив" на Міжнародному дегустаційному конкурсі "Лучшая водка 2009" в м. Москва.

Виробництво

З давніх-давен на Прикарпатті були відомі способи приготування міцних напоїв. Їх рецепти передавались із покоління в покоління, як і ті етичні норми, що регламентують вживання цих напоїв. ІФОДОСП продовжує традиції наших предків.

Спиртосховище
ІФОДОСП використовує спирт високого ґатунку, адже від нього залежить якість горілки, яку ми споживаємо. Для продукції торгової марки "Княгинин" спирт постачають Залучанський та Підгайчиківський спиртзаводи. Використовуються спирти тільки класу "Люкс", які мають високу дегустаційну оцінку.

Якість спирту визначають газохроматографічним методом за фізико-хімічними показниками, що дозволяє правильно вести технологічний процес.

Етиловий спирт поступає на завод залізничними цистернами або автотранспортом з спеціально обладнаними цистернами або бочками. Для зберігання спирту в спиртосховищі є горизонтально-циліндричні резервуари, які виготовлені з нержавіючої сталі.

Підготовка води
Фундаментом лікеро-горілчаної продукції є не тільки високоякісний спирт, але й вода потрібного складу. Під час виробничого процесу виготовлення горілчаної продукції використовують питну воду, що відповідає ДСТУ. Для очищення води застосовують:

o карбоновий фільтр;

o багатошаровий фільтр;

o натрій-катіонну установку.

Такий комплекс очистки води зберігає при цьому її природні властивості.

Купажне відділення
Купажне відділення є найвідповідальнішим і найцікавішим етапом при виробництві лікеро-горілчаної продукції тому, що під час змішування води і спирту водно-спиртова суміш (сортівка) нагрівається. Це тепло являє собою "народження" горілки. Саме в цьому відділенні утворюються настоянки і особливі види горілки з додаванням різноманітних інгредієнтів.

Фільтрація сортівок
Фільтрація сортівок і горілок здійснюється на пісочних фільтрах, а потім під дією активованого вугілля поліпшуються органолептичні властивості горілки. Це досягається за рахунок адсорбції вугіллям деяких домішок спирту, які погіршують дегустаційні якості горілок. Вугілля є каталізатором окислювальних процесів, де з'являються нові сполуки, які поліпшують якість горілки. І тільки після цього досить довгого шляху очищена горілка стає на "відпочинок" у відповідний чан.

Підготовка тари
Посуд миють в пляшкомийних машинах. Для забезпечення хороших показників миття потрібно вести неперервне спостереження за роботою машини. Якісно вимита пляшка - це повна відсутність окремого отікання по внутрішній частині пляшки нечистої води. А також характерний блиск і відсутність капель на внутрішній її стороні.

Розлив
Відфільтровані і відкоректовані лікеро-горілчані напої подаються самопливом на автоматичну лінію фасовки і оформлення продукції. Основні операції:

o налив виробів в скляні пляшки ємністю 0.5 л. із знаком торгової марки "Княгинин" з дозатором та пляшки ємністю 0.25 л.;

o укупорка тари;

o бракераж;

o наклеювання етикетки і акцизної марки;

o укладка в поліетиленові термоупаковки по 20 пляшок.

Контрольно-виробнича лабораторія
На ІФОДОСП функціонує сучасна контрольно-виробнича лабораторія, яка допомагає стежити за якістю продукції, здійснюючи належний контроль за хімічними процесами на різних стадіях виробництва. Також тут зароджуються нові види продукції, які неодноразово відзначались високими нагородами на різноманітних виставках та дегустаційних конкурсах.,

Захист якості

Якість - це не тільки виробництво горілок відповідного рівня, але й ефективний захист від підробок. ТМ "Княгинин" пропонує ознайомитись з власною системою захисту якості своєї продукції, яка складається з основних 5 ступенів:

o Оригінальний пластиковий ковпачок, тип "Гуала" з дозатором.

o Тиснення на верхній площині ковпачку рель'єфного фірмового знаку.

o Відривне кільце, що руйнується після першого відкриття.

o Фірмова пляшка з тисненням назви торгової марки, логотипу та року заснування.

o Маркування. Дата розливу подвійно наноситься на ковпачок та на пляшку "Княгинин" в одній площині.

Адреси фірмових магазинів

Фірмовий магазин № 3

м. Івано-Франківськ, вул. Набережна ім. Василя Стефаника 18, тел. 4-81-54

Фірмовий магазин № 4

м. Івано-Франківськ, вул. Промислова 2

Фірмовий магазин № 5

м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола 103, тел. 52-78-52

Фірмовий магазин № 6

м. Івано-Франківськ, вул. Польова 2, тел. 3-04-85

Фірмовий магазин № 7

м. Івано-Франківськ, вул. Степана Бандери 10/в, тел. 71-66-99

Фірмовий магазин № 8

м. Івано-Франківськ, вул. Шопена 3, тел. 71-50-38

Фірмовий магазин № 9

м. Калуш, вул. Сівецька 1, тел. 8 (272) 7-86-26

Фірмовий магазин № 10

м. Івано-Франківськ, Шашкевича 1

Фірмовий магазин № 75

м. Івано-Франківськ, вул. Княгинин 44, тел. 71-35-42

Ресторан "Княгинин"

м. Івано-Франківськ, вул. Княгинин 44, тел. 71-35-49, моб. 80504337762

Контакти

Наша адреса:
Івано-Франківське обласне державне об'єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості Торгова марка "Княгинин"
Україна, м. Івано-Франківськ, вул. Княгинин, 44

Телефони:

Генеральний директор | +38 (0342) 71-35-22

Головний iнженер | +38 (0342) 71-35-23

Факс (приймальня) | +38 (0342) 71-35-27

Головний бухгалтер | +38 (0342) 71-35-28

Вiдділ збуту | +38 (0342) 71-35-47

Юридичний відділ | +38 (0342) 71-35-48