У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Декларація принципів діяльності Соціалістичного Конгресу Молоді

Соціалістичний Конгрес Молоді (СКМ) - Всеукраїнська громадська молодіжна організація, створена у листопаді 1993 року.

СКМ бере активну участь у формуванні державної молодіжної політики, розвитку самоврядування, має своїх представників в органах влади.

СКМ є членом Українського національного комітету молодіжних організацій.

Теоретичною базою діяльності СКМ є концепція демократичного соціалізму.

Під демократичним соціалізмом ми розуміємо систему суспільних відносин, що знаходяться в розвитку, яка на основі постійного вдосконалення форм соціального та економічного самоуправління, розкриття творчих сил людей, забезпечує постійне зростання благополуччя народу, веде до подолання відчуження праці від капіталу.

Наші ідейні принципи: народовладдя, соціальна справедливість, свобода, солідарність, патріотизм.

СКМ сповідує лівоцентристський політичний вибір. Ми виступаємо проти догматично усталених поглядів на соціалізм, заперечуємо таку соціальну політику, яка породжує бідність, життєву невпевненість, соціальну нерівність, конфлікти, бездуховність.

СКМ спрямовує свою діяльність на перетворення України у справді правову державу, яка гарантувала б участь молоді у громадсько-політичному житті, забезпечувала високий рівень освіти, зайнятості, культури й активності.

Сенс нашої діяльності вбачається в консолідації молоді і суспільства.

Завданням СКМ є боротьба за неухильну реалізацію його конституційних прав і свобод, суттєве поліпшення умов навчання, праці та відпочинку, відстоювання і забезпечення рівних стартових життєвих можливостей.

СКМ у своїй діяльності керується пріоритетами інтересів усієї молоді України і спрямовує свої зусилля на створення нових робочих місць, розв’язання проблеми зайнятості; сприяння молодіжному підприємництву; внесення змін у податкову політику щодо нього; що зумовлено потребою модернізації системи соціальної допомоги, особливо безробітним, культурного та фізичного оздоровлення; оволодіння молоддю тими навичками та вміннями, які відкривають і розвивають технології майбутнього.

Наша мета – захист інтересів молоді, консолідація молодих демократичних сил та координування їхніх дій у справі утвердження справжньої демократії, вільної праці, єднання та гармонізації стосунків у суспільстві на засадах практичного втілення принципу соціальної справедливості.

Ми готові до діалогу із владними органами за умови солідарності у відстоюванні інтересів молоді, у боротьбі проти несправедливості та соціальної нерівності.

СКМ відіграє інтегруючу роль в процесі консолідації молодіжних організацій з різними традиціями, основану на переговорах з метою досягнення домовленостей про співпрацю та координацію дій у справі впливу на політику держави з ціллю забезпечення свободи підростаючого покоління, збереження самобутності культури та спадкоємності поколінь.

СКМ налагоджує контакти із прогресивними демократичними соціалістичними молодіжними організаціями країн близького та далекого зарубіжжя, бере участь у регіональних та міжнародних молодіжних акціях, присвячених боротьбі з негативними явищами сучасності.

Беручи за теоретичну основу величезні надбання історичного соціалістичного досвіду та новітньої технологічної революції, СКМ і надалі присвячує себе переходу від невизначеності до впевненості, прагне до того, щоб кожна молода людина в Україні мала гарантоване право і можливість розвитку своєї індивідуальності, здібностей і таланту.

Нашим першочерговим завданням є домогтися об’єднання прогресивних сил українського суспільства для виведення країни із кризи, посилення нашого впливу на владу, здобуття вагомих важелів для входження до владних органів на наступних парламентських виборах.

СКМ виходить з того, що саме молоде покоління є рушійною силою соціального, економічного і технологічного прогресу, і тому воно має право на високі очікування і надії щодо своєї Вітчизни. Для СКМ важливим є принцип:

"Молодь - це майбутнє України, а Україна - її майбутнє".



1. НЕОБХІДНІСТЬ УДОСКОНАЛЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ МОЛОДІЖНОЇ ПОЛІТИКИ

Немає такої держави в світі, яка б не пов’язувала своє майбутнє з підростаючим поколінням. Ця природна обставина зумовлює постійну актуальність молодіжних проблем. Вона особливо зростає у кризові перехідні суспільно-історичні періоди, тим більше, коли сьогодні людство переживає початок нової ери, ери глобалізації. Трансформація індустріального суспільства у суспільство, в якому домінують інформація та знання, відбувається з небаченими до сьогодні в історії темпами.

В Україні, де системна криза охопила усі суспільні рівні, не створені умови для реалізації творчого потенціалу молодої людини у розв’язанні викликів технологічної революції навколо біотехнологій та інформації, безпосередньої широкої участі у новітніх історичних перетвореннях.

За умови, коли сьогодні у суспільстві більша частина населення перебуває за межею бідності, а серед безробітних молодь складає 40%, коли постійно скорочується тривалість життя, зростає зневіра у його сенс, постійно девальвуються цінності освіти, культури, дається взнаки інтелектуальна деградація. Молоде покоління, як і весь народ України в цілому, покликане змінити цю кризову ситуацію, встановити для себе власну мету і цілі.

Тому нагальним є сьогодні питання

об’єднання усіх здорових, дійсно демократичних сил у державі, у тому числі й молодіжних, навколо оновлення пріоритетних завдань державної політики в інтересах громадян.



2. ПОЛІТИЧНА СИСТЕМА СУСПІЛЬСТВА



Процес прискорення інтернаціоналізації або глобалізація не можуть не змінювати ролі національної держави як гаранту демократії та суверенітету.

Ми вважаємо, що Україна повинна розбудовувати демократичну державу на засадах соціальної справедливості, верховенства закону та права. Завдання максимум ми бачимо в побудові гуманної соціально-зорієнтованої держави на засадах демократичного соціалізму.

Доцільною є модель політичної системи, яка передбачає:

? унітаризм як форму державного устрою;

? парламентську республіку за формою правління;

? ради, як органи місцевого самоврядування;

? пропорційну виборчу систему;

? багатопартійність, свободу слова, свободу совісті, свободу зборів.



Державну молодіжну політику ми пропонуємо формувати та реалізувати


Сторінки: 1 2 3