У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





РЕФЕРАТ

на тему:

” ВОДА ПРИРОДНИХ ДЖЕРЕЛ”

ПЛАН

Оздоровлення і лікування водою.

Метод заморожування (одержання талої води)

Природне намагнічування води.

Методи додаткового очищення питної води.

А яка ж якість джерельної й артезіанської води?

Ми все ще сприймаємо джерело як символ чисто-ти. Однак джерельні води практично ніяк не захищені природою. Адже це найбільш верхні водоносні гори-зонти, у яких фільтрується дощова вода, талий сніг і т. д. У джерельній воді сьогодні можуть бути і нітра-ти, і радіонукліди, і промислові стоки (а іноді навіть каналізаційні). У ці горизонти потрапляє бруд, зми-тий дощами. В Україні практично не залишилося поверхневих водойм, що відповідали б першому кла-су гігієнічних вимог. За даними Інституту колоїдної хімії і хімії води ПАН України, джерельні води взагалі архітоксичні: результати досліджень показали наявність у них свинцю, ртуті, кадмію та радіоактивних елементів. Найнебезпечніша вода в джерелах з малим дебітом (дебіт — запас води), а також у тих, де вона наби-рається дуже повільно і поверхня джерела відкрита. Тому працівники санітарно-епідеміологічних станцій не рекомендують пити воду з неякісних чи неперевірених джерел природних вод.

Артезіанські води — це стратегічний запас питної води країни. Розрізняють підземні джерела Юрського і Сеноманського водоносних горизонтів, розташо-ваних, відповідно, на глибині 256—337 і 90—193 м. Вода в них чиста, із шарів, не зв'язаних з поверхнею ґрунту, причому більш якісною є та, яку одержують зі свердловин з глибиною 250—300 м.

Існують поняття «жива» і «нежива» вода. Чим вони відрізняються одне від одного? Скрізь, де є хлор, вода нежива. Жива вода йде з підземних джерел, і її мож-на брати в бюветах. Однак якість води в бюветах має постійно контролюватися з наступним інформуван-ням населення.

Але, як виявилося, використання води з артезіансь-ких джерел — це теж не ідеальний варіант. При цент-ралізованому водопостачанні з артезіанських свердло-вин вода проходить відповідну до санітарно-гігієнічних норм хімічну обробку. У міській водогінній мережі за якістю води здійснюється контроль. Але навіть най-чистіша вода, перш ніж потрапити до споживача, проходить через мережу водопровідних труб, що екс-плуатуються протягом досить тривалого часу (іноді десятиліттями), і її якість при цьому може погіршу-

ватися. У домашніх умовах, як вважають фахівці, ар-тезіанська вода також має доочищуватися.

Оздоровлення і лікування водою

За даними Держкомстату, кожен другий житель України змушений пити воду, що не відповідає гігієнічним вимогам. У результаті недоброякісна, еко-логічно забруднена вода є причиною майже всіх (до 80 %!) хвороб людини. Додатково очищуючи водо-провідну воду за допомогою того чи іншого доступ-ного в домашніх умовах методу, ми робимо її макси-мально прийнятною для нашого організму, тобто еко-логічно чистою і біоенергетичне сумісною.

Коротко розглянемо «домашні» методи очищення питної води.

Метод заморожування (одержання талої води)

Відомо, що серед горців Кавказу довгожителів учетверо більше, ніж у Росії й Україні в цілому. Од-нією з причин їхнього довголіття є те, що вони п'ють свіжоталу воду, тобто воду гірських річок, що стікає з льодовиків.

Багато лікарів вважають, що найкорисніша вода — тала. Вона чиста, у ній немає солей важких ме-талів, пестицидів і т. ін. Природно, виникає запи-тання: чи можна одержати екологічно чисту (як з гірських джерел) талу воду в домашніх умовах? Відповідь однозначна: так, її можна приготувати методом заморожування з тієї, що тече з водопро-відного крана.

Перед заморожуванням воду варто очистити від газів і хлору. Для цього її треба підігріти (накривши посудину кришкою), зняти з вогню, не чекаючи ки-піння, й остудити. Охололу воду ставлять у морозиль-ник до замерзання на одну третину обсягу. Цей лід і є чиста вода. Брудна вода замерзає пізніше, а тане раніш. Некрижану воду виливають, а процедуру пов-торюють кілька разів протягом чотирьох-п'яти годин. Вода льоду, що не станув, зберігає льодоподібну струк-туру упродовж кількох годин. Тому тала вода — пере-хідний ступінь (фаза) між льодом і водою звичайною. Структура замороженої і талої води аналогічна струк-турі води в клітинах організму людини, і засвоюється вона значно ефективніше, ніж звичайна.

Цілющі властивості талої води добре відомі: вона поліпшує загальне самопочуття, підвищує праце-здатність, заспокійливо діє на нервову систему. Це прекрасний лікувальний засіб при ангіні, грипі, хво-робах нирок і печінки, її корисно пити для про-філактики інсультів і інфарктів.

Жінки, напевно, користувалися гідротантними кремами, що підвищують здатність клітин шкіри всмоктувати воду. Завдяки цьому шкіра обличчя стає м'якою, еластичною. Такого ж ефекту можна досяг-ти, якщо регулярно протирати обличчя шматочком льоду.

Природне намагнічування води

Механізм дії намагніченої води на організм лю-дини до кінця не з'ясований. Вплив такої води почи-нається від порожнини рота і закінчується нижніми відділами товстого кишечника, причому в кожнім сегменті вплив носить специфічний характер, ос-кільки головні травні залози самі по собі виконують різні функції і беруть участь у складному процесі трав-лення. Як уже згадувалося, однією з функцій води є очищення організму від токсинів і зайвих солей. Але для цього необхідно, щоб вода була якісно очище-ною, а ще краще — намагніченою.

Уся вода на Землі намагнічена магнітним полем планети. Але поки вона дійде до міського споживан-ня по металевих трубах, магнетизм її поглинається металом. У країнах Європи, зокрема в Великобри-танії і Німеччині, водні магістралі виготовляють з міді — металу, що не позбавляє воду її магнетизму. У дав-нину водопроводи Рима й Афін споруджували з ка-меню. Як же одержати слабко намагнічену воду в домашніх умовах?

З найбільш доступних методів можна назвати такі:

* Використання магнітної лійки. Такі лійки про-даються в аптеках, а вода,


Сторінки: 1 2 3