У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





РЕФЕРАТ

на тему:

Спонсорство у соціальній сфері

Спонсорська діяльність у соціальній сфері представляє собою угоду ділового характеру між якою-небудь компанією й одним із благодійних товариств. Компанія бере на себе зобов'язання і гарантує оплату витрат, пов'язаних із проведенням заходу чиздійсненням проекту, замість того, що назва компанії буде широко, на суспільному рівні, асоціюватися з назвою організації, яка працює на суспільних початках, і діяльність компанії буде широко відбита в заходах, проведених благодійним товариством.

Спонсорська діяльність у соціальній сфері не є філантропією. Це – взаємовигідне ділове партнерство.

На жаль, воно як і раніше залишається не використаним належним чином засобом, незважаючи на те, що має величезний потенціал, і допомагає організаціям підвищити свою репутацію.

Партнерство з відповідним благодійним товариством може також сприяти встановленню контактів з видатними особистостями або політичними діячами, спростити вихід на засоби масової інформації, принести практичні вигоди замовникам і персоналу, представляє широкі можливості творчо рекламувати вироблену продукцію. У свою чергу, організація, яка працює на суспільних початках, може розраховувати на надійні і значні джерела фінансування для настільки необхідної діяльності і може зайняти більш помітне місце в суспільстві, завдяки добре налагодженому партнерству.

"Взаємовигідна угода ділового характеру між якою-небудь компанією й однієї з організацій, що діють на суспільних початках" - це загальновизнане визначення того, якою повинна бути спонсорська діяльність у соціальній сфері. І до нинішнього часу це поняття дуже часте неправильно витлумачується як компаніями, так і організаціями, що діють на суспільних початках, які вважають, що мова йде про пожертвування. Однак у міру збільшення інтересу до всього, що пов'язане з екологічною обстановкою й охороною навколишнього середовища, а також у зв'язку з усвідомленням компаніями того факту, що в їх інтересах домагатися підтримки організацій, які діють на суспільних початках, для приведення виробленої ними продукції і проведеної ними політики у відповідність із сучасними вимогами ринку, спонсорська діяльність у соціальній області стає новим і ефективним засобом, який застосовується на практиці. Мова йде про своєрідну форму інвестування.

Ключовим елементом ефективної спонсорської діяльності в соціальній області є приведення цілей однієї з компаній у відповідність з цілями організації, що працює на суспільних початках, або проектом, який здійснюється на суспільних початках.

Незважаючи на те, що ресурси і засоби організацій, які працюють на суспільних початках, скорочуються, спонсорську діяльність у соціальній області не слід розглядати як альтернативне джерело фінансування і ні в якій мірі як останній засіб у тому випадку, коли "всі інші засоби не приносять результату".

Ця діяльність є доповненням до грантів, передбачених статутами корпорації, і має свої власні, властиві тільки їй переваги. Спонсорська діяльність повинна передбачати співробітництво усіх, хто бере участь у реалізації проекту, і до неї варто підходити зі строгими мірками. Вона являє собою складну задачу, але яка вартує того, щоб вирішувати її, і чим більше людей займається цією діяльністю, тим більше інших людей довідається про наявні можливості і може спробувати зробити це для самих себе.

Першим правилом стосовно до спонсорської діяльності в соціальній області є утвердження принципу, відповідно до якого всі ті, хто пов'язані з конкретним проектом, повинні випробувати почуття радості, використовуючи подібний підхід до питань фінансування.

Заперечення, які варто мати на увазі, зводяться до наступного:

· Компанія може бути втягнута в практичні справи сумнівного характеру, пов'язані з інвестиціями.

· Спонсорська діяльність може привести до того, що ваш проект стане тривіальним, не буде враховувати первісних цілей чи зовсім зневажить ними.

· Репутація компанії, вироблена нею продукція і методи роботи її персоналу по найманню можуть суперечити принципам вашої організації.

Побоювання такого роду не можна залишати без уваги чи відмахуватися від них, займаючи при цьому таку позицію: "Так нехай, нам потрібні гроші". У кінцевому рахунку назва компанії-спонсора буде асоціюватися з проектом, що вона підтримує. Однак спонсорська діяльність, будучи угодою ділового характеру, означає, що організація, яка діє на суспільних початках, має таке ж право, як і спонсор, намічати критерії у відношенні спонсорської діяльності. Розробляючи основні напрямки діяльності з етичної точки зору, організації, що діють на суспільних початках, можуть заявити про свої пріоритети у відношенні спонсорської діяльності, що дозволить закріпити ці принципи в незмінному виді.

У кожній організації, яка діє на суспільних початках, будуть різні пріоритети, що в остаточному підсумку приведуть до розробки "кодексу добропорядних практичних заходів". Організація, для якої пріоритетним напрямком діяльності є охорона навколишнього середовища, може ввести ембарго на прийняття спонсорських послуг з боку будь-якої компанії, що сприяла погіршенню стану навколишнього середовища. Однак правила, встановлювані однією організацією, можуть відрізнятися від правил, яким буде випливати інша організація, відбиваючи тим самим специфічний характер здійснюваної роботи, а також точки зору й основних підходів тих, хто використовує спонсорську допомогу.

Масштаби спонсорської діяльності не пов'язані прямо з її ефективністю чи навіть її показником. У більшості випадків можна зіштовхнутися з такою ситуацією, коли доведеться "вибирати коней" для подолання різних перешкод. Бюджети компаній, які займаються спонсорською діяльністю, у значній мірі відрізняються один від одного. У той час, як один спонсор має намір домагатися широкої реклами в національному масштабі і навіть висвітленні своєї діяльності по телебаченню за спонсорську допомогу якої-небудь національної організації, що діє на суспільних початках і має довгий послужний список, інша компанія хоче вийти на невелику і спеціалізовану організацію, яка діє в якому-небудь конкретному демографічному районі. Те, що


Сторінки: 1 2