У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Загальна характеристика підприємства

Товариство з обмеженою відповідальністю «Кураж» (ТзОВ «Кураж») засновано в 2000 році.

Юридична адреса : м. Львів, вул. Є. Олесницького 14/а.

Основним видом діяльності підприємства є оптова та роздрібна торгівля алкогольними напоями вітчизняного виробництва.

Підприємство реалізує продукцію торгових марок «Смірнов» і «Перша столиця», а саме: «Смірнов. Столове вино №21», «Смірнов. Сухарнічок №21», «Смірнов. Перцова №21», «Перша столиця», «Князь Святослав», «Золоте кільце», «Пшенична», «Столична», «Хортиця», «Українська з перцем». Є в асортименті алкогольної продукції і бальзами: «Дамський секрет», «Скарби скіфів», «Чаклун».

Завдяки відмінній якості продукція торгового дому виділяється серед аналогічної продукції на ринку України. Сьогодні дилери підприємства вже працюють у Донецьку, Одесі, Полтаві, Києві, Рівно. В даний час організовується торгівля у всіх обласних центрах країни.

Підприємство розташоване на першому поверсі адміністративної будівлі.

Загальна площа становить – 730 м2 , торговельна площа – 680 м2. на кінець 2006 року чисельність працівників становила 126 чоловік, в тому числі 16 чоловік – працівники прилавка.

Поряд з роздрібною торгівлею підприємство також займається оптовою (на неї припадає основний дохід). Оптова торгівля – це торгівля виключно спиртними напоями, роздрібна – спиртні напої, товари повсякденного вжитку, продукти харчування.

Торговельний зал поділено на дві половини : - в першій виставлено товари повсякденного вжитку та продукти харчування; - в другій спиртні напої. В другому залі також знаходиться дегустаційний куточок, де споживачі можуть покуштувати продукцію. Тут також на цінниках разом з роздрібною ціною вказано оптові ціни, які на 10-15% нижчі.

З другої половини 2005 року торговий зал був переведений на роботу за методом самообслуговування. Завдяки цьому не допускаються черги у вузлах розрахунків та контролю, покупцям дана можливість добре проглядати торговельний зал, найбільш раціонально використовується торговельна площа; забезпечується максимальна пропускна спроможність магазину; створені найбільш сприятливі умови праці для співробітників магазину; забезпечуються сприятливі умови для поповнення товарних запасів у торговельному залі з підсобних приміщень.

Структура управління ТзОВ «Кураж»

Мал. 1 – Структура управління на ТзОВ «Кураж»

Повноваження директора товариства визначаються статутом товариства.

До функцій фінансового директора відносяться:

ведення бухгалтерського обліку відповідно до національних стандартів і нормативних актів, що діють на Україні;

надання податкової, фінансової і статистичної звітності в терміни й органи, установлені чинним законодавством;

моніторинг, аналіз і планування поточної діяльності підприємства;

надання щорічного звіту в органи правління товариства.

До функцій комерційного директора відносяться:

контроль над дотриманням техніки безпеки і вимог до охорони праці на підприємстві;

контроль над станом устаткування, забезпечення своєчасного ремонту і профілактичних робіт;

контроль якості матеріалів, моніторинг запасів матеріалів, своєчасна доставка запасів зі складу;

проведення маркетингових досліджень з можливим залученням фахівців на тимчасову роботу;

планування і керування запасами підприємства;

надання щорічного звіту в органи управління товариства.

Віковий склад працюючих на підприємстві : 18-24 років- 17%, 25-35 років- 33%, 35-50 років- 19%, 50 і старше 31%. Середньоспискова чисельність працівників на кінець 2006 року склала 126 чоловік, у тому числі працівники прилавка – 16 чоловік.

Постачальники ТзОВ «Кураж»

Агрофірма «Бєлозерський». Підприємство спеціалізується на вирощуванні винограду і його переробці. Має у своєму складі підрозділу первинного і вторинного виноробства.

2. АТ «Оболонь». Підприємство – признаний національний лідер серед виробників пива. Також постачає різноманітний асортимент слабоалкогольних і безалкогольних напоїв.

3. Винний будинок «Логос». Торговий дім «Маркет груп». Виробник і дистриб`ютор виноградних вин.

4. ДК «Укрспирт». Цей концерн поєднує державні спиртові і лікеро-горілчані заводи і є єдиним уповноваженим в Україні на здійснення експорту етилового спирту. Підприємства концерну виробляють та постачають всю гаму лікеро-горілчаних напоїв, інші харчові і нехарчові продукти.

5. Державний Луцький спиртогорілчаний комбінат. Один з ведучих виробників спирту і лікеро-горілчаних виробів.

6. ДП «Лохвицький спирткомбінат». Постачає : горілки «Чумацький шлях», «Джерельна», горілки оригінальні «Лохвицька», «Чиста криниця», «Зачарована сула», гірку настойку «Зелена Діброва», бальзами «Чари Діброви», «Перо Жар-Птиці».

7. ДП «Харківський лікеро-горілчаний завод». Завод заснований у 1897 році. Виробляє і постачає більш 40 найменувань лікеро-горілчаної продукції, а також слабоалкогольні напої марки «Ді-джей».

8. ЗАТ «Вірменські коньяки». Фірма є імпортером і дистриб’ютором в Україні продукції Єреванського коньячного заводу, що входить до складу всесвітньо відомої французької групи Перно Рикар.

9. ЗАТ «Бахчисарайський виноробний завод». Він постачає виноградні вина і міцні алкогольні напої. Асортимент продукції : ординарні і марочні, сухі, міцні, десертні і шипучі вина, горілка, бальзами, бренди, настойки, інші.

10. ЗАТ «Вікторія». Її продукція (це різноманітні продукти харчування) відома під торговою маркою «Гросслібенталь», що в перекладі з німецької мови означає «Велика долина любові».

11. ЗАТ «Луганський лікеро-горілчаний завод «Луга-Нова»». Завод засновано у 1896 році. Продукція заводу виділяється своєю оригінальною фірмовою пляшкою, сучасним дизайном етикетки і, насамперед, відмінною якістю продукції.

12. ЗАТ «Пивзавод на Подолі». У 1872 році в Києві було засновано підприємство з назвою «Суспільство Київського пивоварного заводу». Стодвадцятилітній досвід ліг в основу високої якості сучасних 16-ти сортів пива.

13. Кам`янець-Подільський завод «Продтоварів». Завод «Продтоварів» заснований у 1938 році. В даний час випускає печиво, солодкі безалкогольні напої.

14. Компанія «Папастратос Україна». Постачає тютюнові вироби марки PRESIDENT.

15. Компанія «Союз-Віктан». Компанія є лідером вітчизняного ринку лікеро-горілчаних виробів. Вироблена підприємством продукція : горілки класичні й особливі, настойки гіркі та солодкі, слабоалкогольні напої і лікувально-столова мінеральна вода. На рахунку компанії – «Гран-Прі», 17 золотих, 9 срібних і 5 бронзових нагород, отриманих на найбільших українських виставках за якість продукції і її оформлення.

16. ВАТ «Бровар». Підприємство виготовляє та постачає пиво «Віденського», «Пільзенського», «Мюнхенського»


Сторінки: 1 2 3 4 5