У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Бізнес план на торгівельну діяльність

Резюме

Я працювала на підприємстві, Робота була мені знайомою і цікавою. Мала змогу також працювати в іншій організації. Але об’єм роботи і складність не відповідав розміру заробітної плати. Вона була практично мінімальною. В центрі зайнятості не було роботи по спеціальності.

Я вирішила стати підприємцем. Буду займатися роздрібною торгівлею по реалізації на ринку електротоварів (вул. Новгородська). Завдяки великому попиту на ці товари, в зв’язку з ремонтами, будівництвом, розраховую на успіх.

На початковому етапі я буду залучати найману працю. Придбання товару здійснюватиму в Україні (м. Харнуів, м.Одеса, м.Кам’янець-Подільський). На успіх розраховую завдяки місцю продажу – центральний ринок, де спостерігається велька кількість покупців. Також практикуватиму прийняття замовлень від клієнтів на окремі види товарів. Згодом організую послуги по ремонту. Склад і місце продажу орендуватиму. Завдяки чому початкові витрати будуть менші. Для відкриття бізнесу використовуватиму власні заощадження, а також одноразову допомогу центру зайнятості.

При успішному просуванні справи планую відкрити власний магазин.

Бізнес-план розкриває всі сторони запроектованого комерційного заходу, окреслює характер підприємницької діяльності, якою планується займатися та обґрунтовує економічну ефективність її проведення.

Для успішного започаткування бізнесу необхідний стартовий капітал у розмірі – 3000 гривень.

При позитивному просуванні справи витрати, пов’язані з його започаткуванням повернуться на протязі 10 місяців.

Загальний опис послуг, оцінка ринку збуту.

Для зайняття підприємницькою діяльністю обрано роздрібну торгівлю електротоварами, а саме реалізація:

Кабельно-провідникова продукція та комплектуючі;

Автоматичні вимикачі

Електричні лічильники

Електричні щіти

Запобіжники

Лампочки та інші товари

Для ведення бізнесу необхідно орендувати місце для здійснення торгівлі та склад на території ринку.

Мета і завдання бізнесу:

Орієнтація на якісні і ходові товари;

Вихід на найнижчі закупівельні ціни у безпосередніх виробників або їх представників;

Орієнтація на середнього споживача через активну торгівлю.

Основним клієнтам будуть дрібні промисловці - підприємці, будівельники, мешканці особняків. Створення даної торгової точки забезпечить населення всією необхідною продукцією в найширшому асортименті, найвищої якості, за доступним цінами. Попит на даний вид товарів все більш зростає, тому можна спрогнозувати ріст об’ємів продаж на дану продукцію. Торгівля здійснюватиметься на високому рівні, та високоякісним сервісним обслуговуванням, з забезпеченням всіх умов зберігання продукції, що забезпечить ріст попиту на продукцію, а одночасно і ріст прибутків підприємця.

Конкуренція

Велике значення для ведення підприємницької діяльності має розміщення бізнесу, а також визначення власної конкурентної позиції та об’єктивна оцінка конкурентів.

Основними конкурентами є приватні підприємці, які займаються аналогічним видом діяльності. Пріоритетом у конкурентній боротьбі є нові принципи обслуговування клієнтів, які включають швидкість і якість обслуговування.

Особливу увагу у конкурентній боротьбі буде приділено різноманітності дефіцитності товарного асортименту. Якість надання послуг повинна бути значно кращою.

Провівши детальний аналіз перспектив даної підприємницької діяльності, можна стверджувати, що мої товари знайдуть свого споживача, і новостворений бізнес буде стабільно розвиватися та принесе прибутки.

Стратегія маркетингу і менеджменту.

Провівши детальне дослідження ринку послуг на товари, які я планую продавати на території м. Івано-Франківська. Показав, що високий попит спостерігається на електротовари. Порівнюючи ціни на дані послуги з їх собівартістю, я визначила що націнка складає 20% - 25%.

З часом можливо звернути увагу на доставку, установку електрообладнання. А також в подальшому ремонт. Провівши маркетингове дослідження перспектив даної підприємницької діяльності, можна стверджувати, що мій товар знайде свого споживача і забезпечить наявний ринок тією кількістю продукції, яка необхідна населенню на сьогоднішній час і в перспективі на майбутнє.

Організаційна структура.

Керівником торгової точки буде власник (приватний підприємець Шевченко Ольга Володимирівна).

На початковому етапі використовуватимемо найману працю, одна особа. На майбутнє по мірі розвиту бізнесу залучатиму ще людей.

Власник крім функцій керівника виконуватиме обов’язки бухгалтера.

Підприємницький ризик та шляхи його зменшення.

Ризик – це можливість настання певних подій з негативними наслідками в результаті певних рішень або дій, вірогідність понести збитки, або упустити вигоду, невпевненість в отриманні відповідного доходу або збитку.

На сьогоднішній день проблема ризиків є однією з ключових в підприємницькій діяльності.

Підприємницький ризик полягає в небезпеці виникнення непередбачених проектом, задумом матеріальних і фінансових втрат, збитків у ході підприємницької діяльності. Саме через недостатню міру виявлення, оцінки й управління ризиком дуже часто комерційні операції зазнають невдачу. Щоб уникнути таких невдач, слід уміти правильно аналізувати, розрахувати й управляти ризиками, необхідно враховувати попередній досвід та забезпечити чітку організованість по прийняттю рішень.

Також необхідно страхуватись від виникнення несприятливих обставин, перевіряти платоспроможність та дієздатність своїх партнерів. Щоб зменшити ризик потрібно постійно аналізувати свою діяльність.

Юридичні аспекти бізнесу.

Для здійснення підприємницької діяльності у сфері торгівлі необхідно узаконити свій статус суб’єкта підприємницької діяльності, тобто зареєструватися, як приватний підприємець в органах виконавчої влади.

З метою спрощення фінансового обліку та витрат доцільно перейти на спрощену систему оподаткування.

Ліцензії та спеціальні дозволи для здійснення визначеної діяльності не потрібні.

Форма власності приватна.

Ефективність підприємницької діяльності та стратегія фінансів.

Для започаткування мені необхідний стартовий капітал для покриття початкових витрат. Кошти для цього планую отримати у центрі зайнятості та використаю власні заощадження. Згідно даних наведених в таблиці місяць діяльності уже принесе прибуток. Аналізуючи прогнозовані дані можна зробити висновок, що затрати понесені дял започаткування бізнесу повернуться на протязі 10 місяців. |

липень | серпень | вересень | жовтень | листопад | грудень

Джерела фінансуваннян | 3000

Одноразова допомога | 1500

Власні кошти | 1500

Дохід всього | 2885,4 | 2994,3 | 3155,3 | 3369,1 | 3636,3 | 3915,4

націнка | 480,9 | 598,9 | 631 | 673,8 | 727,3 | 799

К-ть робочих днів | 23 | 21 | 22 | 23 | 20 |


Сторінки: 1 2