У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Затверджую

Управління капітального будівництва виконавчого комітету Івано-франківської міської ради.

Управління капітального будівництва міськвиконкому є самостійним структурним підрозділом виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, підзвітним і підконтрольний міській раді та виконавчому комітету.

Управління капітального будівництва міськвиконкому здійснює функції замовника з будівництва, реконструкції, капітального ремонту об’єктів житла, соціальної сфери, комунального будівництва і інших, які фінансуються з державного, місцевих бюджетів та інших джерел.

В своїй роботі управління капітального будівництва міськвиконкому керується Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування», іншими Законами України, Постановами Верховної Ради України, актами Президента України, Постановами Кабінету Міністрів України, нормативними актами Держбуду України, рішеннями міської Ради та її виконавчого комітету, розпорядження міського голови та Положенням про управління капітального будівництва міськвиконкому від 25.12.2003 р.

Управління капітального будівництва міськвиконкому є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахунковий рахунок в установах банку, круглу печатку із зображенням Державного Герба України, кутовий та інші штами, бланки із своєю назвою та інші реквізити.

Головним завданням управління капітального будівництва міськвиконкому є реалізація державної політики в галузі будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів житла, соціальної сфери та комунального господарства, з метою забезпечення виконання планових завдань по будівництву та ефективному використанню капітальних вкладень, що спрямовуються на зазначену мету.

Основні завдання управління капітального будівництва міськвиконкому:

- ефективне використання капітальних вкладень, які спрямовуються на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт;

- забезпечення разом із учасниками інвестиційного процесу виконання завдань з будівництва та введення в експлуатацію об’єктів житла, соціальної сфери та комунального господарства;

- забезпечення ефективності прийняття проектних рішень на основі широкого застосування прогресивних технологій, устаткування, матеріалів і конструкцій, передових методів організації праці, виробництва та управління.

Управління капітального будівництва міськвиконкому при виконанні покладених на нього завдань взаємодіє з іншими управліннями і відділами виконавчого комітету міської ради, а також з розташованими на відповідній території підприємствами, установами, організаціями та громадськими формуваннями.

Управління капітального будівництва очолює начальник, який призначається міським головою і безпосередньо підпорядковується першому заступнику міського голови, що відповідає за роботу галузі.

Структура управління капітального будівництва міськвиконкому затверджується першим заступником міського голови.

Начальник управління має заступників, яких призначає самостійно за погодженням із першим заступником міського голови.

Начальник управління капітального будівництва міськвиконкому:

а) керує діяльністю управління;

б) відповідно до чинного законодавства приймає на роботу і звільняє з роботи працівників управління;

в) визначає обов’язки своїх заступників і затверджує положення про структурні підрозділи управління;

г) затверджує штатний розпис управління;

д) видає у межах компетенції управління накази, які є обов’язковими для виконання відповідними органами і посадовими особами;

е) забезпечує своєчасний розгляд та вирішення пропозицій, заяв і скарг громадян і юридичних осіб, вживає заходів до усунення причин, що викликають скарги.

Фінансування управління капітального будівництва міськвиконкому здійснюється за рахунок коштів міського бюджету а також доходів від надання послуг іншим організаціям і підприємствам.

За час проходження практики розглянув взаємовідносини і зв’язки управління капітального будівництва з іншими самостійними структурними підрозділами міськвиконкому, зокрема з управлінням земельних ресурсів, управлінням архітектури і містобудування, управлінням житлово-комунального господарства, фондом комунального майна та інші.

Ознайомився з галузевим законодавством яке найчастіше застосовує управління в діяльності, зокрема з Положенням «Про порядок надання дозволу на виконання будівельних робіт», Законом України «Про основи містобудування», Державним актом на право користування землею, «Інструкцією про порядок і умови розрахунків зв’язаних із зносом, перенесенням і відновленням жилих будинків, будівель і пристроїв які знаходяться в особистій власності громадян» від 29.12.84 р. а також з Рішенням міськради УРСР «Про затвердження актів оцінки приватних будинкових володінь та земельних насаджень» від 8.08.90 р.