У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Інше - ОДЦТКУМ
27



Короткий зміст виконаної роботи за період практики в ОДЦТКУМ

I.Ознайомлення з базою практики

1.1 Вступна бесіда з керівником та працівниками центру.

1.2 Ознайомлення з правилами внутрішнього розпорядку та своїми основними завданнями та обов’язками .

II. Ознайомлення та дослідження загальної характеристики підприємства.

2.1 Вивчення основних положень документів організаційного регламентування: статут, свідоцтво про реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності.

2.2 Вивчення процесу ліцензування та сертифікації послуг на підприємстві.

2.3 Дослідження основних та додаткових послуг підприємства, різноманітності пропонованих турів.

III. Дослідження ефективності господарської діяльності підприємства на основі економічних та фінансових показників.

3.1 Аналіз планових документів роботи на об’єкті практики, системи обліку та контролю за діяльністю та системою звітності, порядком їх складання.

3.2. Вивчення комерційної, фінансової та кадрової діяльності підприємства

3.3. Вивчення характеристики управління підприємством та персоналом.

IV. Робота по підготовці до складання та проведення туристичного походу (з спецкурсу «Активний туризм»).

V. Безпосередня робота з клієнтами, , формування та доповнення бази даних туристичного центру.

1.1 Загальна характеристика підприємства практики та його організаційної структури

Першого дня відбулася зустріч з керівником Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Косило М.Ю. та оформлення на об’єкт практики. Була проведена вступна бесіда, на якій я ознайомився з правилами внутрішнього розпорядку в організації та своїм графіком виходу на роботу. Також був проведений інструктаж з протипожежної профілактики та техніки безпеки.

Цього ж дня я ознайомився з історією заснування туристичного підприємства та його загальною характеристикою.

ОДЦТКУМ був заснований 1957 року.

Місцезнаходження підприємства (на час заснування): м. Івано-Франківськ, вул. Нечуя-Левицького 19.

ОДЦТКУМ діє на державному балансі, розрахунковий, валютний та інші рахунки в установах банків, печатку та штампи зі своїм найменуванням, та інші реквізити.

Відповідно до Статуту метою створення товариства є:

- реалізація державної політики в галузі освіти, організація масового та оздоровчо-спортивного туризму. Предметом діяльності товариства для досягнення зазначеної мети можуть виступати:

- надання туристичних послуг на території України;

- науково-методичне забезпечення установ освіти програмами щодо виховання учнівської молоді.

На даний момент ОДЦТКУМ займається туристсько-краєзнавчою роботою, видає туристичні путівники і науково-методичний альманах «Краєзнавець Прикарпаття»;

1.2 Характеристика туристичного продукту та видів туристичної діяльності

Івано-Франківський обласний державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді запрошує школярі в, учнївську молодь, студентів провести свій відпочинок і збагатити знання з історії, етнографії, географії, народознавства на туристських базах "Мрія" в м.Івано-Франківську, "Прут" м. Яремча,"Говерла" смт.Ворохта, "Черемош"смт.Кути, «Карпати» с.Ябдуниця. Проживання в стаціонарних приміщеннях по 4-10 чол.

Програма перебування на турбазах та екскурсійного обслуговування може корегуватися по бажанню відпочиваючих за попередньою домовленністю.

Програма екскурсій в м. Яремче: пішохідна по місту, на скали Довбуша, водоспад, поїздом в Ворохту, катання на канатній дорозі,одноденні походи в гори, екскурсії в музей визвольних змагань і національний парк. В Ворохті: похід в гори, канатна дорога, екскурсія поїздом в Яремче, музей визвольних змагань. В Кутах: екскурсія по селищу, одноденна поїздка в Косів, відвідання музеїв народних промислів, похід в гори. В Івано-Франківську: краєзнавчий музей ,художній музей, одноденні поїздки в Яремче і Коломию, музей визвольних змагань, музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття, автобусна екскурсія " Старий Галич " Орієнтовна вартість путівки: |

Т/б " Мрія | Т/б " Прут "/ «Карпати» | Т/б "Говерла" | Т/б "Черемош"

1 чол/1 день | 22,00 грн | 18,00 грн | 18,00грн\20,00грн | 16,00 грн

3 дні

4 дні

5 днів | 66,00 грн 84,00 грн 103,00 гри | 55,00 грн 72,00 грн 88,00 | 54,00 грн\ 61,00грн 71,00 грн\80,00грн 86,00 грн\99,00грн | 48,00 грн 62,00 грн 78,00 грн

У вартість путівок входить 3-х разове харчування, проживання, екскурсійне обслуговування.

Починаючи з 2003 року спільно з всеукраїнською спілкою краєзнавців видає регіональний науково-методичний альманах «Краєзнавець Прикарпаття». За цей період видано 10 його номерів. Основні напрямки роботи ОДЦТКУМ, його філій і турбаз рекламуються в буклетах, які періодично видаються.

1.3 Характеристика управління ОДЦТКУМ.

Види планів. Методи та способи планування

Планування діяльності туристичного центру є однією з найважливіших функцій управління підприємством. Планування є власне процесом визначення цілей, що їх передбачає досягти підприємство за певний період, а також процесом визначення способів досягнення таких цілей.

Процес планування є спробою уявити собі картину майбутньо-го. Це процес, який передбачає знання теперішнього стану справ і тенденцій розвитку, які допомагають передбачити майбутнє, а також володіння методикою, яка дозволяє змоделювати перехід з теперішнього стану в майбутній прогнозований стан.

Планування — це процес вироблення і прийняття рішень, які дозволяють забезпечити ефективне функціонування і розвиток підприємства у майбутньому.

Планування передбачає: обгрунтований вибір цілей, визначен-ня політики, розробку заходів та методів досягнення цілей, забез-печення основи для прийняття наступних рішень.

Залежно від тривалості планового періоду плани поділяються на:*

довгострокові (стратегічні);*

середньострокові (поточні);*

короткострокові (оперативні).

Довгостроковий план (10-35 років).-...У ньому формулюються завдання, пов'язані за часом та ресурсами, а також загальна стра-тегія поставлених цілей. Довгострокові плани включають укруп-нені показники діяльності підприємства, які розробляються на основі попередньо проведених досліджень і складання прогнозів розвитку підприємства. Цей вид планів ще можна назвати перс-пективним плануванням.

Середньостроковий план це власне деталізований стратегіч-ний план, в якому поєднуються усі напрямки діяльності підпри-ємства на поточний фінансовий рік.

Короткостроковий план присвячений вирішенню конкретних питань діяльності підприємства у короткостроковому періоді.

Має вузьку спрямованість, високий ступінь деталізації І характе-ризується великим розмаїттям прийомів та методів.

Якщо довгострокові та середньострокові плани багато в чому носять рекомендаційний характер, то оперативний план є керів-ництвом до дій, розкриваючи довго- та середньострокові плани по кожній позиції.

Серед великої кількості видів планування необхідно виділити інвестиційний - план капітальних вкладень, які спрямовуються на створення


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7